Зустрічаючи рік Вівці, не варто подавати на гаряче його покровительку, тому пропонуємо приготувати свинину в лимонному желе. До речі, кислинка цієї страви відповідає стихії Дерева.
Як м'ясо промаринується, очистимо поверхню від шматочків приправи. У глибокій сковороді розігріємо олію і на сильному вогні швидко з усіх боків обсмажимо м'ясо та викладемо до нього суміш, в якій воно маринувалося. Кілька хвилин обсмажимо м'ясо з сумішшю маринаду , періодично перевертаючи свинину.
Потім м'ясо разом з більшою частиною маринаду загорнемо у фольгу, покладемо на деко та ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо хвилин 50. Поки свинина готується, зробіть кисло-солодкий соус: змішайте лимонний джем, сік з другого лимона, мед, соєвий соус, оливкову олію, при бажанні додайте сіль і чорний мелений перець.
Як свинина зготується, витягніть м'ясо з духовки, розгорніть фольгу (можна просто зробити зверху надріз) і обмажте свинину двома столовими ложками кисло-солодкого соусу. Знову поставте м'ясо в духовку, але зменшимо температуру до 175 градусів і запікаємо протягом 35-40 хвилин, кожні 7-10 хвилин наносячи на м'ясо соус, що залишився.
Подавайте свинину з гречаною або рисовою локшиною, нарізавши м'ясо проти волокон тонкими скибочками. Або подайте на святковий стіл цілим шматком, і нехай кожен гість сам відрізає стільки, скільки йому треба. В цьому випадку краще всього гарнірувати блюдо картопляним пюре та маринованими овочами.