Цей смачний салат дивним чином поєднує здавалося б не поєднувані інгредієнти - картоплю, яблуко і слабо солений оселедець. Але саме ці продукти чудово доповнюють один одного за смаком. Подавати салат до святкового можна як в теплому, так і холодному стані.
Для приготування салату з молодої картоплі нам знадобиться:
Відварена картопля - 3 шт.,
Оселедець - 1 шт.,
Яблуко зелене - 1-2 шт.,
Яйця перепелині - 8 шт.,
Біла цибуля - 1 шт.,
Кріп - 1 пучок.
Для заправки салату:
Олія - 2 ст. ложки,
Гірчиця зерниста - 1 ч. л.,
Сік лимона - 2 ст. ложки.
Як приготувати салат:Відваримо перепелині яйця хвилини 3, потім залиймо холодною водою. Очистимо та поріжемо, не забуваємо залишити декілька половинок для прикраси.
Цибулю розрізаємо навпіл, потім нарізаємо досить тонкими скибочками. Яблука теж розрізаємо навпіл та видаляємо насіння. Нарізаємо кубиками і тонкими пластинами. Кріп подрібніть.Картоплю нарізаємо кубиками. З'єднуємо всі підготовлені компоненти в мисці та перемішуємо.
У оселедця видаліть шкірку, нутрощі і кістки. Філе наріжте кубиком як на фото. Додайте шматочки оселедця в миску до решти інгредієнтів. Перемішайте. З'єднайте всі компоненти для заправки, збийте виделкою, додайте в салат і перемішайте. Салат готовий і можна подавати до святкового столу.