Тарталетки з різними начинками - справжня палочка-виручалочка. Вони досить швидко готуються, ефектно виглядають і однаково доречні як на корпоративному фуршеті, так і на домашньому святковому столі. Ми пропонуємо вам заздалегідь придбати кошики і приготувати кілька закусочних мас для їх наповнення. Природно, ми в основному будемо використовувати продукти, так чи інакше пов'язані з Господинею і з стихією 2015 року.
Зустрічати 2015 рік найкраще тим, що росте на землі і на деревах, до того ж ця закуска припаде до смаку вегетаріанцям і віруючим, що дотримуються Різдвяного посту.
Приготування закусочної маси для тарталеток: Поріжемо петрушку разом із стеблами і покладемо в чашу блендера, туди ж покладемо корнішони та волоські горіхи. Подрібнимо блендером все до стану дрібної крихти, додамо сіль і оливкове масло і далі збиваємо блендером до повної однорідності і гладкості. Таку закусочну масу ідеально подавати не в великих, а в дуже маленьких (на один укус) тарталетках.
Легкий, повітряний паштет завжди був і залишається прекрасною закускою, а солодка кукурудза - це те, що любить покровителька року, разом же ці два продукти складуть гармонійний смаковий ансамбль. Ну, а так як Вівця все ж вегетаріанка, то і паштет у нас буде відповідний.
Блендером подрібніть інгредієнти в густу масу, потім розведіть її відваром з кукурудзи до потрібної вам консистенції, приправте сіллю, чорним і каєнским перцем і далі збивайте блендером до гладкого однорідного стану. Змішайте паштет з солодкою кукурудзою, укладіть в тарталетки і прикрасьте на свій розсуд.
Сочевиця - далека родичка гороху, який із задоволенням їдять вівці, гливи - гриби, що ростуть на деревах, так що в них таїться сила стихії року, Загалом, закусочна маса для тарталеток з грибів та сочевиці вже сама по собі - побажання удачі і міцного здоров'я.
Зварену сочевицю обробимо блендером та змішаємо з цибульно-грибною засмажкою, приправимо мускатним горіхом, сіллю та чорним меленим перцем. Селеру очистимо від жорстких волокон і наріжемо на тонкі довгі смужки (як моркву по-корейськи).
У тарталетки гіркою викладіть сочевичну масу і зверху обкладіть її «локшиною» із селери таким чином, щоб у вас вийшли «ялинки». Якщо любите гостру їжу, то можете посипати «деревця» дуже дрібно посіченим перцем чилі червоного кольору, в цьому випадку збризніть їх оливковою олією.
Креветки в цій закусці символізують Воду - дружню Дереву стихію, вершковий сир означає добробут, а рукола і цедра лимона - пікантну гостроту і побажання того, щоб життя в наступаючому новому році не було занадто прісним.