Що приготувати на Новий рік, рік Вівці

Рецепти закусок в тарталетках

Тарталетки з різними начинками - справжня палочка-виручалочка. Вони досить швидко готуються, ефектно виглядають і однаково доречні як на корпоративному фуршеті, так і на домашньому святковому столі. Ми пропонуємо вам заздалегідь придбати кошики і приготувати кілька закусочних мас для їх наповнення. Природно, ми в основному будемо використовувати продукти, так чи інакше пов'язані з Господинею і з стихією 2015 року.


Закусочна маса із зелені та горіхів
Закусочна маса із зелені та горіхів для тарталеток

Зустрічати 2015 рік найкраще тим, що росте на землі і на деревах, до того ж ця закуска припаде до смаку вегетаріанцям і віруючим, що дотримуються Різдвяного посту.


Для приготування закусочної маси нам знадобиться:
Свіжа петрушка: - 100 г,
Очищені волоські горіхи - 100 г,
Мариновані корнішони - 2 шт.,
Олія оливкова - 2 ст. ложки,
Сіль - за смаком.

Приготування закусочної маси для тарталеток: Поріжемо петрушку разом із стеблами і покладемо в чашу блендера, туди ж покладемо корнішони та волоські горіхи. Подрібнимо блендером все до стану дрібної крихти, додамо сіль і оливкове масло і далі збиваємо блендером до повної однорідності і гладкості. Таку закусочну масу ідеально подавати не в великих, а в дуже маленьких (на один укус) тарталетках.


Закусочна маса для тарталеток з паштету та кукурудзи

Легкий, повітряний паштет завжди був і залишається прекрасною закускою, а солодка кукурудза - це те, що любить покровителька року, разом же ці два продукти складуть гармонійний смаковий ансамбль. Ну, а так як Вівця все ж вегетаріанка, то і паштет у нас буде відповідний.


Для приготування закусочної маси з паштету і кукурудзи нам знадобиться:
Червона квасоля (суха) - 200 г,
Волоські горіхи - 100 г,
Чорнослив без кісточок - 100 г,
Апельсин (тільки цедра) - 1 шт.,
Вершкове масло - 70 г,
Свіжа кінза - 1 пучок,
1 зубчик часнику,
Каєнський гострий перець - на кінчику ножа,
Сіль та чорний мелений перець - за смаком,
Солодка консервована кукурудза - 100 г.
Як приготувати закусочну масу для тарталеток:
Червону квасолю необхідно заздалегідь замочити (наприклад, на ніч), потім поміняємо в ній воду і поставимо варити до повної готовності. Солити краще в кінці варіння (хвилин за 10 до закінчення процесу). Як будете відціджувати воду, то залиште стакан квасоляного відвару - він вам ще знадобиться. Відварену квасолю викладіть в миску або в чашу блендера, туди ж додайте чорнослив, часник, нарізану кінзу, порубані волоські горіхи, цедру апельсина і вершкове масло.

Блендером подрібніть інгредієнти в густу масу, потім розведіть її відваром з кукурудзи до потрібної вам консистенції, приправте сіллю, чорним і каєнским перцем і далі збивайте блендером до гладкого однорідного стану. Змішайте паштет з солодкою кукурудзою, укладіть в тарталетки і прикрасьте на свій розсуд.


Закусочна маса з чечевиці та грибів
Закусочна маса з чечевиці та грибів

Сочевиця - далека родичка гороху, який із задоволенням їдять вівці, гливи - гриби, що ростуть на деревах, так що в них таїться сила стихії року, Загалом, закусочна маса для тарталеток з грибів та сочевиці вже сама по собі - побажання удачі і міцного здоров'я.


Для приготування закусочної маси нам знадобиться:
Чевона сочевиця - 100 г,
Гриби гливи - 200 г,
Велика ріпчаста цибуля - 1 шт.,
Олія для смаження цибулі і грибів,
Тертий мускатний горіх - на кінчику ножа,
Сіль та чорний мелений перець - за смаком,
Селера для прикраси - 1-2 стебла.
Приготування закусочної пасти з сочевиці та грибів:
Для початку відваримо сочевицю (води налийте строго по інструкції на упаковці), цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на розжареній олії до золотистого кольору. Гливи мити не потрібно, просто наріжте їх маленькими шматочками і киньте смажитися до цибулі. Смажте на самому сильному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

Зварену сочевицю обробимо блендером та змішаємо з цибульно-грибною засмажкою, приправимо мускатним горіхом, сіллю та чорним меленим перцем. Селеру очистимо від жорстких волокон і наріжемо на тонкі довгі смужки (як моркву по-корейськи).

У тарталетки гіркою викладіть сочевичну масу і зверху обкладіть її «локшиною» із селери таким чином, щоб у вас вийшли «ялинки». Якщо любите гостру їжу, то можете посипати «деревця» дуже дрібно посіченим перцем чилі червоного кольору, в цьому випадку збризніть їх оливковою олією.


Закусочна маса з креветками та сиром
Закусочна маса з креветками та сиром

Креветки в цій закусці символізують Воду - дружню Дереву стихію, вершковий сир означає добробут, а рукола і цедра лимона - пікантну гостроту і побажання того, щоб життя в наступаючому новому році не було занадто прісним.


Для приготування закусочної маси для тарталеток нам знадобиться:
Очищені креветки - 400 г,
Сир вершковий - 250 г,
Рукола - 50 г,
Цедра лимона - 1 ч. ложка,
Сіль та чорний перець мелений - за смаком.
Як приготувати закусочну масу з креветок та сиру:
Насамперед відваримо очищені креветки в солоній воді і злегка остудимо. Викладемо відварені креветки в миску разом з вершковим сиром, руколою і цедрою лимона. Далі необхідно блендером збити всі інградієнти до однорідної шовковистої маси. Приправте сіллю і чорним меленим перцем, перемішайте, розкладіть по тарталетках та прикрасьте на свій смак.
Наступний смачний рецепт Свинина в лимонному желе

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2020. Петриків біля якого розташований Тернопіль