З хліба зрізати скоринку і нарізати на кубики бажаного розміру. Полити хліб оливковою олією і підсушити в духовці хвилин 5-10. Для приготування часникових грінок потрібно розтерти 1 зубчик часнику з невеликою кількістю солі, залити олією, дати час настоятись і цим маслом змастити (полити) крутони.
Cир подрібнити на тертці. Яйце варити 1 хвилину. Миску натерти часником. Листя салату порвати руками (жорсткі частини салату не використовувати), викласти в миску, полити олією і перемішати. Додати сіль, перець, лимонний сік і трохи Вустерського соусу, знову перемішати. Розбити безпосередньо на листя салату яйце, перемішати. Викласти салатні листя з заправкою в салатник. Посипати салат крутонами і пармезаном, ще раз акуратно перемішати.
Для соусу жовток (можна використовувати все яйце) з'єднати з оливковою олією, невеликою кількістю Вустерського соусу, лимонним соком, спеціями і збити. Сир подрібнити на тертці. Тертий сир з'єднати з соусом.
При відсутності Вустерського соусу можна додати в соус гірчицю і подрібнені анчоуси.
Курячу грудку нарізати на смужки. Посолити, поперчити і готувати в духовці хвилин 15-20. Можна грудку обсмажити на маслі в сковороді до готовності або використовувати відварну курячу грудку, запечену або приготовлену на пару.
Миску змастити розрізаною навпіл часточкою часнику, викласти підготовлені листя салату, заправити соусом, перемішати. Потім викласти салат на блюдо (блюдо також можна змастити часником), на салат викласти шматочки курки і крутони.
Креветки відварити, обсмажити або приготувати на пару, очистити від панцира, залишивши хвостики для краси.
Миску змастити розрізаною навпіл часточкою часнику, викласти підготовлені листя салату, заправити соусом, перемішати. Потім викласти салат на блюдо, на салат викласти креветки і крутони.
Салат «Цезар з сьомгою» готують так само, як салат з куркою, замінюючи курку слабо соленою сьомгою. Для приготування салату слід взяти слабо солону сьомгу, якщо ви не любите солону рибу, промийте її, обсушіть і наріжте довільно. Сьомгу можна замінити іншими представниками лососевих і навіть ікрою.