Ви любите салат Цезар?

Як приготувати салат «Цезар»

Класичний салат «Цезар»

Як приготувати салат «Цезар»

Для приготування салату Цезар нам знадобиться:
Салат Романо - 1 пучок,
Оливкова олія - 50-70 мл,
Вустерський соус - небагато,
Сир Пармезан - 50 г,
Часник - 1 зубчик,
Яйце -. 1 шт.,
Лимон -. 1 шт.,
Хліб для крутонів білий - 150 г,
Спеції.

Приготування салату:

З хліба зрізати скоринку і нарізати на кубики бажаного розміру. Полити хліб оливковою олією і підсушити в духовці хвилин 5-10. Для приготування часникових грінок потрібно розтерти 1 зубчик часнику з невеликою кількістю солі, залити олією, дати час настоятись і цим маслом змастити (полити) крутони.

Cир подрібнити на тертці. Яйце варити 1 хвилину. Миску натерти часником. Листя салату порвати руками (жорсткі частини салату не використовувати), викласти в миску, полити олією і перемішати. Додати сіль, перець, лимонний сік і трохи Вустерського соусу, знову перемішати. Розбити безпосередньо на листя салату яйце, перемішати. Викласти салатні листя з заправкою в салатник. Посипати салат крутонами і пармезаном, ще раз акуратно перемішати.


Соус для салату «Цезар»
Як приготувати салат «Цезар»

Для приготування соусу до салату Цезар нам знадобиться:
Оливкова олія - 100 мл,
Сир Пармезан - 50 г,
Яйце -. 1 шт.,
Лимон -. 1 шт.,
спеції,
Вустерський соус - небагато,
Замість Вустерського соусу можна взяти:
Філе анчоусів -. 3-5 шт.,
Гірчиця готова - 1 ч. ложка.

Приготування соусу до салату Цезар:

Для соусу жовток (можна використовувати все яйце) з'єднати з оливковою олією, невеликою кількістю Вустерського соусу, лимонним соком, спеціями і збити. Сир подрібнити на тертці. Тертий сир з'єднати з соусом.

При відсутності Вустерського соусу можна додати в соус гірчицю і подрібнені анчоуси.


Салат «Цезар з куркою»
Як приготувати салат «Цезар»

Для приготування салату Цезар з куркою нам знадобиться:
Салат Романо - 1 пучок,
Куряча грудка - 1 шт.,.
Часник - 1 зубчик,
Крутони - 2 жмені,
Соус «Цезар»,
Спеції.

Приготування салату Цезар з куркою:

Курячу грудку нарізати на смужки. Посолити, поперчити і готувати в духовці хвилин 15-20. Можна грудку обсмажити на маслі в сковороді до готовності або використовувати відварну курячу грудку, запечену або приготовлену на пару.
Миску змастити розрізаною навпіл часточкою часнику, викласти підготовлені листя салату, заправити соусом, перемішати. Потім викласти салат на блюдо (блюдо також можна змастити часником), на салат викласти шматочки курки і крутони.


Салат «Цезар з креветками»
Як приготувати салат «Цезар»

Для приготування салату Цезар з креветками нам знадобиться:
Салат Романо - 1 пучок,
Креветки великі - 15 шт.,
Часник - 1. шт.,
Крутони - 2 жмені,
Соус «Цезар»,
Спеції.

Приготування салату Цезар з креветками:

Креветки відварити, обсмажити або приготувати на пару, очистити від панцира, залишивши хвостики для краси.

Миску змастити розрізаною навпіл часточкою часнику, викласти підготовлені листя салату, заправити соусом, перемішати. Потім викласти салат на блюдо, на салат викласти креветки і крутони.

Салат «Цезар з сьомгою» готують так само, як салат з куркою, замінюючи курку слабо соленою сьомгою. Для приготування салату слід взяти слабо солону сьомгу, якщо ви не любите солону рибу, промийте її, обсушіть і наріжте довільно. Сьомгу можна замінити іншими представниками лососевих і навіть ікрою.

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Коментарі:

Так, це один із самих чудових салатів. Смачна, яскрава і корисна альтернатива майонезним салатам.


Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль