Святковий пиріг Новорічна овечка

Рецепт приготування випічки до святкового столу

На святковому новорічному столі обов'язково повинен бути Символ 2015 року - овечка – покровителька нового 2015 року, тому пропонуємо вам приготувати пиріг у вигляді овечки з сирного тіста з начинкою з ягідного джему.
Для приготування пирога нам знадобиться

Для приготування пирога нам знадобиться:
Домашній сир - 180 г,
Рослинна олія - 90 мл,
Борошно - 250-300 г,
Цукор - 60 г,
Яйце - 1 шт.,
Сіль - 1 щіпка,
Розпушувач для тіста - 1 ч. ложка,
Ванілін на кінчику ножа,
Джем ягідний - 150 г,
Цукрова пудра.

Приготування пирога Новорічна овечка:
Для початку протремо домашній сир через сито. До перетертого сиру додамо яйце, сіль, цукор, ванілін і все добре перемішаємо. До сирної суміші додамо десь біля 90мл олії і знову добре перемішаємо.
Приготування пирога Новорічна овечка

Перед замішуванням тіста борошно з розпушувачем просіємо. Потроху підсипаючи борошно, потрібно замісити м'яке тісто. Як тісто буде готове, накриємо серветкою і залишимо постояти хвилин на 30.
З самого початку залишимо невеликий шматочок тіста для голови і ніжок нашої овечки, ну а решту тіста розкачаємо прямокутником. Розкачане тісто тоненько намастимо ягідним джемом. Далі згорнемо намащене тісто в рулет і поріжемо наш рулет на однакові шматочки.

Духовку розігріємо до температури 180 градусів. Застеліть бляшку для запікання пекарським папером. Викладіть нарізані шматочки рулету поруч один з одним. З тіста, що ми відклали заздалегідь, зліпіть ніжки та голову овечки, як на фото, і викладіть їх також на бляшку для запікання. Випікаємо до готовності, приблизно 25 хвилин. Готовий пиріг поставимо остинути, а потім акуратно переставимо на блюдо, посиплемо цукровою пудрою і можна подавати до святкового столу.

Надіємося, що Вам вдалося приготувати пиріг Новорічна овечка по нашому простому рецепту з фото і бажаємо Вам приємного апетиту та Щасливого Нового 2015 року!

Схожі новини по темі Святкові рецепти / Випічка



Коментарі:

Мила овечка wink love


Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль