Якщо ви хочете, щоб новорічне свято було без традиційного застілля, то організуйте фуршет. Це зараз дуже модно і зручно, якщо у вас невелика площа приміщення і велика кількість гостей, які не зможуть розміститися навіть за великим обіднім столом. У вас буде багато вільного місця для веселощів, спілкування і в той же час різноманітні закуски, гарячі страви, фрукти, тістечка, напої на окремому столі (не в центрі кімнати).
В ідеалі, підхід до столу повинен бути вільний з чотирьох сторін. Ваші гості зможуть спілкуватися все свято з тими, хто їм цікавий, а не тільки з сусідом праворуч і ліворуч від себе при традиційному застілля.
Фуршетний стіл являє собою безліч різноманітних страв «на один укус» - канапе, різні закуски і салати в тарталетках (волованах), фрукти, розрізані на частини. На початку свята на стіл виставляють різні холодні та гарячі закуски.
На дно тарталеток викласти невелику кількість розм'якшеного вершкового масла, потім ікру. Прикрасити тарталетки з ікрою можна гілочкою зелені.
Тарталетки з салатом відмінно підходять для фуршету. Приготуйте свої улюблені салати і розкладіть їх по готових тарталетках.
Сир подрібнити на тертці. Перець, краще по третині або чверті від різнокольорових перців, нарізати дрібними кубиками. Перемішати гриби з половиною тертого сиру, кубиками солодкого перцю і наповнити цією масою тарталетки. Посипати їх сиром, що залишився. Поставити в гарячу духовку хвилин на 5-10.
Поєднати в мисці борошно, дрібку солі, масло і крижану воду, замісити тісто і прибрати його в холодильник на 1 годину. Яйця збити з молоком, прянощами. Нарізати кубиками сир і бекон. Сир також можна подрібнити на тертці. Зелень кропу подрібнити.
Тісто розкачати і вирізати з нього вісім гуртків. Формочки для тарталеток змастити маслом, викласти в них тісто, наколоти тісто виделкою і викласти на нього кубики сиру і бекону. Залити тарталетки яєчною сумішшю, поставити в духовку при 170-180 градусах хвилин на 20. При подачі посипати подрібненим кропом.
Кожен шматок хліба розрізати на 3-4 частини у вигляді квадрата або трикутника. Змастити кожен шматочок сирним сиром, на сир покласти зелень кропу. На шпажку нанизати оливку, потім креветку, нанизати квадратик сиру, вставити шпажку в шматочок хліба.
Грудку індички розрізати на кубики. Манго очистити, видалити кісточку, нарізати кубиками. На шпажку нанизати маслину, потім лист базиліка, кубик манго, кубик грудки індички, кубик манго.
Хліб нарізати невеликими шматочками. Скибочкою лосося обернути очищене перепелине яйце, помістити між двома кружками хліба і закріпити шпажкою. Прикрасити канапе зеленню кропу.
І без слів зрозуміло, як приготувати канапе з креветками, сиром, м'ятою і шматочками ананаса. Для прискорення процесу приготування можна купити зварені креветки.