Місячний посівний календар на серпень 2022 року

Місячний посівний календар садівника та городника на серпень 2022 року із зазначенням нового Місяця, повного Місяця, фаз Місяця, положенням Місяця в знаках Зодіаку, а також з рекомендаціями для садівників та городників Дивіться також Народний церковний календар на серпень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Лева Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок

Місяць у знаку Діви

Зростаючий Не рекомендується саджати та пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в’ються. Покіс сповільнить зростання трав.
2 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладення бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сіножаття. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами та квітами.
3 Середа Місяць у знаку Терезів ЗростаючийРекомендується посадка квітів, закладення бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сіножаття. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами та квітами.
4 Четвер Місяць у знаку Скорпіона ЗростаючийРекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективним буде щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
5 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіона Зростаючий перша чверть Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективним буде щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
6 Субота Місяць у знаку Стрільця ЗростаючийРекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективним буде щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
7 Неділя Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав – на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Посаджені цього дня домашні квіти швидше розцвітають.
8 Понеділок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав – на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Посаджені цього дня домашні квіти швидше розцвітають.
9 Вівторок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав – на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Посаджені цього дня домашні квіти швидше розцвітають.
10 Середа Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується посадка чи пересадка плодових дерев та кущів, особливо грушевих та сливових дерев, аґрусу, смородини. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.
11 Четвер Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується посадка чи пересадка плодових дерев та кущів, особливо грушевих та сливових дерев, аґрусу, смородини. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.
12 П'ятниця Місяць у знаку Риб Повний Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
13 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки цибулинних рослин та квітів. Сприятливий день для щеплення дерев та ягідних кущів, заготівлі варень та солінь, культивації, поливу та внесення мінеральних та органічних добрив.
14 Неділя Місяць у знаку Овена Спадаючий Рекомендуються посадки цибулинних рослин та квітів. Сприятливий день для щеплення дерев та ягідних кущів, заготівлі варень та солінь, культивації, поливу та внесення мінеральних та органічних добрив.
15 Понеділок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополювання та мульчування ґрунту. Сприятливий день для збору врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушіння овочів та фруктів.
16 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополювання та мульчування ґрунту. Сприятливий день для збору врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушіння овочів та фруктів.
17 Середа Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі. Сприятливий день для формування  дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби придатні для створення зимових запасів.
18 Четвер Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі. Сприятливий день для формування  дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби придатні для створення зимових запасів.
19 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий остання чверть

Не рекомендується посадка та пересадка трав'янистих культур. Ефективним будуть видалення зайвих пагонів, косовиця, прополка, культивація, мульчування ґрунту. Збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
20 Субота Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка та пересадка трав'янистих культур. Ефективним будуть видалення зайвих пагонів, косовиця, прополка, культивація, мульчування ґрунту. Збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
21 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка та пересадка трав'янистих культур. Ефективним будуть видалення зайвих пагонів, косовиця, прополка, культивація, мульчування ґрунту. Збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
22 Понеділок Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективного сушіння. Цими днями збирають усе, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви та соління.
23 Вівторок Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективного сушіння. Цими днями збирають усе, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви та соління.
24 Середа Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів, пересадка чи посадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушіння фруктів та коренеплодів. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування ґрунту, для боротьби зі шкідниками, для збирання насіння соняшника, заготівлі лікарських трав.
25 Четвер Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів, пересадка чи посадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушіння фруктів та коренеплодів. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування ґрунту, для боротьби зі шкідниками, для збирання насіння соняшника, заготівлі лікарських трав.
26 П'ятниця Місяць у знаку Лева СпадаючийНе рекомендується посів, пересадка чи посадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушіння фруктів та коренеплодів. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування ґрунту, для боротьби зі шкідниками, для збирання насіння соняшника, заготівлі лікарських трав.
27 Субота Місяць у знаку Діви Новий Місяць Не рекомендуються  посіви, посадки чи пересадки.
28 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується саджати чи пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, що не  призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
29 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладення бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сіножаття. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами та квітами.
30 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладення бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сіножаття. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами та квітами.
31 Середа Місяць у знаку Скорпіона Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладення бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сіножаття. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами та квітами.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...