Місячний посівний календар на листопад 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на листопад місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на листопад місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день листопада 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на листопад місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Неділя Місяць у знаку Тільця Спадаючий Не бажано проводити садово-городні роботи, окрім підрізання плодових кущів та дерев.
2 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Рекомендується розпушування сухого ґрунту, боротьба із наземними шкідниками. Вдалий час для укриття багаторічних рослин на зиму.
3 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Рекомендується розпушування сухого ґрунту, боротьба із наземними шкідниками. Вдалий час для укриття багаторічних рослин на зиму. Сприятливий день для підрізання плодових кущів та дерев.
4 Середа Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий

 

Рекомендується розпушування сухого ґрунту, боротьба із наземними шкідниками. Вдалий час для укриття багаторічних рослин на зиму. Сприятливий день для підрізання плодових кущів та дерев.
5 Четвер Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день для посіву будь-якої зелені, що призначена для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Рекомендується внесення органічних чи мінеральних добрив, полив. У південних регіонах як і раніше можна проводити висадку саджанців плодових кущів та дерев, здійснювати обрізку. А ось з хімічними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами, працювати не варто. Консервування, маринування, виноробство вдаються у цей день. Також сприятливий день для пересадки кімнатних рослин та квітів.
6 П'ятниця Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день для посіву будь-якої зелені, що призначена для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Рекомендується внесення органічних чи мінеральних добрив, полив. У південних регіонах як і раніше можна проводити висадку саджанців плодових кущів та дерев, здійснювати обрізку. А ось з хімічними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами, працювати не варто. Консервування, маринування, виноробство вдаються у цей день. Також сприятливий день для пересадки кімнатних рослин та квітів.
7 Субота Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можна зайнятися викопування бульби та цибулин на зберігання, прибиранням садового сміття, ремонтом садового інвентарю, підготовкою грядок під весняні посіви. Також вітається санітарна обрізка дерев, забезпечення захисту стовбурів дерев від гризунів, утеплення троянд, декоративних рослин та кущів.
8 Неділя Місяць у знаку Лева

Спадаючий

Остання чверть

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можна зайнятися викопування бульби та цибулин на зберігання, прибиранням садового сміття, ремонтом садового інвентарю, підготовкою грядок під весняні посіви. Також вітається санітарна обрізка дерев, забезпечення захисту стовбурів дерев від гризунів, утеплення троянд, декоративних рослин та кущів.
9 Понеділок Місяць у знаку Діви Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин, обрізка, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
10 Вівторок Місяць у знаку Діви Спадаючий Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин, обрізка, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
11 Середа Місяць у знаку Терезів Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
12 Четвер Місяць у знаку Терезів Спадаючий Рекомендується посів зелені та посадка цибулькових квітів, що призначені для вирощування на підвіконні, чи в зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
13 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий День сприятливий для посіву зелені й овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні або опалювальній теплиці. У південних регіонах як і раніше можлива посадка саджанців плодово-ягідних та декоративних кущів й дерев. Також вітаються роботи по утепленню декоративних кущів, троянд та інших рослин, які не можуть похвалитися морозостійкістю. З хімічними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами, сьогодні працювати не рекомендується.
14 Субота Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин. Сприятливий день для поливу, розпушування ґрунту та підживлення кімнатних квітів.
15 Неділя Місяць у знаку Стрільця Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
16 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можна зайнятися розпушуванням ґрунту, внесенням мінеральних чи органічних добрив, боротьбою з наземними шкідниками.
17 Вівторок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можна зайнятися розпушуванням ґрунту, внесенням мінеральних чи органічних добрив, боротьбою з наземними шкідниками.
18 Середа Місяць у знаку Козерога

Зростаючий

 

Можливий посів будь-якої зелені, що призначена  для вирощування на підвіконні або опалювальній теплиці. Рекомендується внесення мінеральних чи органічних добрив, полив. У південних регіонах як і раніше можна проводити висадку саджанців плодових кущів та дерев, здійснювати обрізку.
19 Четвер Місяць у знаку Водолія Зростаючий Скористайтеся порадами на минулий день. Сприятливий день для посадки на насіння. Також рекомендується боротьба з ґрунтовими шкідниками.
20 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Зростаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. День слід присвятити прибиранню садового сміття, ремонту садового інвентарю, перевірці врожаю, що зберігається у погребі. В південних регіонах можна продовжити санітарну обрізку, видаленням порослі. Не варто відкладати утеплення культур, які не можуть похвалитися морозостійкістю, а також забезпечення захисту стовбурів дерев на зиму від гризунів. Поливи та підживлення краще відкласти.
21 Субота Місяць у знаку Водолія Зростаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. День слід присвятити прибиранню садового сміття, ремонту садового інвентарю, перевірці врожаю, що зберігається у погребі. В південних регіонах можна продовжити санітарну обрізку, видаленням порослі. Не варто відкладати утеплення культур, які не можуть похвалитися морозостійкістю, а також забезпечення захисту стовбурів дерев на зиму від гризунів. Поливи та підживлення краще відкласти.
22 Неділя Місяць у знаку Риб

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посів листових овочів та зелені, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Можна посіяти латук, петрушку, кріп та іншу зелень. Рекомендуються полив, внесення добрив. У південних регіонах не забороняється озимий посів багаторічних квітів, які потребують тривалої стратифікації.
23 Понеділок Місяць у знаку Риб Зростаючий День сприятливий. Можна посіяти латук, петрушку, кріп та іншу зелень, що призначені для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Рекомендуються помірний полив, внесення органічних чи мінеральних добрив.
24 Вівторок Місяць у знаку Овена Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, що призначена для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендується боротьба зі шкідниками кімнатних рослин та квітів, завершити роботи по підготовці саду та городу до зими.
25 Середа Місяць у знаку Овена Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, що призначена для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендується боротьба зі шкідниками кімнатних рослин та квітів, завершити роботи по підготовці саду та городу до зими.
26 Четвер Місяць у знаку Овена Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
27 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендуються посів зелені, а також посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Не варто зволікати з підживленням органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів.
28 Субота Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендуються посів зелені, а також посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Не варто зволікати з підживленням органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів.
29 Неділя Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендуються посів зелені, а також посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Не варто зволікати з підживленням органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів.
30 Понеділок Місяць у знаку Близнюків

Повний місяць

Напівтіньове Місячне затемнення

З посівами варто зачекати. Також не рекомендуються пересадки та пікірування, так як рослини сьогодні вкрай вразливі. Можна зайнятися підготовкою ділянки до зими, перевіркою врожаю, що зберігається в підвалі або льосі, укриттям декоративних рослин і троянд.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...