Місячний посівний календар на жовтень 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на жовтень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на жовтень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день жовтня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на жовтень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Четвер Місяць у знаку Овена Зростаючий Рекомендується посів зелені, що призначені для вирощування в будинку або у зимовій теплиці. Рекомендується боротьба з шкідниками рослин. Не варто займатися обрізанням, пасинкуванням, живцювання, поділом кущів. Вітається консервування, соління, квашення, виноробство.
2 П'ятниця Місяць у знаку Овена Повний місяць День несприятливий для посівних чи посадкових робіт. Вітається збір врожаю, підготовка ґрунту під майбутні весняні посіви, внесення добрив, чистка квітника. Також можна здійснити санітарну обрізку, побілку стовбурів дерев, ремонт садового інвентарю та господарських будівель.
3 Субота Місяць у знаку Тільця Спадаючий Не рекомендуються посіви й пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополка та мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів й фруктів.
4 Неділя Місяць у знаку Тільця

Спадаючий

 

Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі, пересадку багаторічних квітів, посадку троянд, висадку плодово-ягідних і декоративних кущів та дерев.. Сприятливий день для підрізання дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби придатні для створення зимових запасів.
5 Понеділок Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі, пересадку багаторічних квітів, посадку троянд, висадку плодово-ягідних і декоративних кущів та дерев.. Сприятливий день для підрізання дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби придатні для створення зимових запасів.
6 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка та пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Сприятливий день для збору лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
7 Середа Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Посіви та посадки краще відкласти. Можна зайнятися збором насіння й врожаю, косіння газону, обробкою рослин і ґрунту проти шкідників та хвороб. Перекопка ґрунту, розпушування, внесення добрив та мульчування вітаються. Також можна здійснити викопування цибулин і бульб квіткових культур.
8 Четвер Місяць у знаку Рака Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
9 П'ятниця Місяць у знаку Рака Спадаючий День сприятливий. Можна здійснити посів зелені, висадити часник, цибулю. Також можна провести пересадку та ділення багаторічних квітів, висадити саджанці плодово-ягідних і декоративних кущів й дерев. Важливо перекопати пристволову зону у дерев, провести полив, внести добрива (органіку і мінеральні). З отруйними препаратами проти шкідників та хвороб працювати не рекомендується.
10 Субота Місяць у знаку Рака Спадаючий День сприятливий. Можна здійснити посів зелені, висадити часник, цибулю. Також можна провести пересадку та ділення багаторічних квітів, висадити саджанці плодово-ягідних і декоративних кущів й дерев. Важливо перекопати пристволову зону у дерев, провести полив, внести добрива (органіку і мінеральні). З отруйними препаратами проти шкідників та хвороб працювати не рекомендується.
11 Неділя Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушка фруктів й коренеплодів, особливо збирання картоплі. Відповідний момент для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, обрізки дерев, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
12 Понеділок Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушка фруктів й коренеплодів, особливо збирання картоплі. Відповідний момент для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, обрізки дерев, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
13 Вівторок Місяць у знаку Діви Спадаючий Не рекомендується посів та пересадка. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев.
14 Середа Місяць у знаку Діви Спадаючий Поради минулого дня. Можна здійснити збирання врожаю плодів та коренеплодів, зібрати насіння, прибрати садове сміття. Також вітається посів зелені, внесення добрив та поливи. Саме час для санітарної та омолоджуючої обрізки дерев й кущів.
15 Четвер Місяць у знаку Терезів Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
16 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
17 Субота Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективним буде щеплення дерев, внесення органічних та мінеральних добрив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. Сприятливий день для консервування фруктів і овочів.
18 Неділя Місяць у знаку Скорпіону

Зростаючий

 

Скористайтеся порадами минулого дня. Не забороняються посіви зелені, висадка озимого часнику, посадка саджанців декоративних та плодово-ягідних кущів й дерев. Робота з квітковими культурами також рекомендована, особливо з трояндами.
19 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Сприятливий день для сушіння овочів й грибів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають. Рекомендується присвятити підготовці ділянки до майбутньої зими. Займіться перекопуванням, розпушуванням, прополкою, внесенням добрив та боротьбою зі шкідниками. Можливий посів зелені, висадка озимого часнику, посадка саджанців плодово-ягідних і декоративних кущів та дерев. Небажано проводити обрізку. З поливами теж краще почекати.
20 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Сприятливий день для сушіння овочів й грибів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають. Рекомендується присвятити підготовці ділянки до майбутньої зими. Займіться перекопуванням, розпушуванням, прополкою, внесенням добрив та боротьбою зі шкідниками. Можливий посів зелені, висадка озимого часнику, посадка саджанців плодово-ягідних і декоративних кущів та дерев. Небажано проводити обрізку. З поливами теж краще почекати.
21 Середа Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, висадки озимого часнику, посадки саджанців плодово-ягідних та декоративних кущів й дерев. Не рекомендується проводити поділ кущів та живцювання. Саме час перекопати ґрунт, внести мінеральні та органічні добрива, провести обробку проти шкідників й хвороб, забезпечити захист дерев проти гризунів.
22 Четвер Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, висадки озимого часнику, посадки саджанців плодово-ягідних та декоративних кущів й дерев. Не рекомендується проводити поділ кущів та живцювання. Саме час перекопати ґрунт, внести мінеральні та органічні добрива, провести обробку проти шкідників й хвороб, забезпечити захист дерев проти гризунів.
23 П'ятниця Місяць у знаку Водолія

Зростаючий

Перша чверть

Не рекомендуються посіви та пересадки.
24 Субота Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується завершити роботи по підготовці саду та городу до зими. Сіяти і садити не слід.
25 Неділя Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується завершити роботи по підготовці саду та городу до зими. Сіяти і садити не слід.
26 Понеділок Місяць у знаку Риб Зростаючий Рекомендується заготовляти насіння. Заготівля варення і солінь. Відмінний час для культивації та внесення добрив.
27 Вівторок Місяць у знаку Риб Зростаючий Рекомендується заготовляти насіння. Заготівля варення і солінь. Відмінний час для культивації та внесення добрив.
28 Середа Місяць у знаку Овена Зростаючий Рекомендується посів зелені та пряних трав, посадка саджанців дерев й кущів, розподіл та пересадка багаторічних квітів. Не варто зволікати з підгодівлею органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів. Обрізку краще відкласти, рівно як і дії з отруйними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами.
29 Четвер Місяць у знаку Овена Зростаючий Рекомендується посів зелені та пряних трав, посадка саджанців дерев й кущів, розподіл та пересадка багаторічних квітів. Не варто зволікати з підгодівлею органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів. Обрізку краще відкласти, рівно як і дії з отруйними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами.
30 П'ятниця Місяць у знаку Овена Зростаючий Рекомендується посів зелені та пряних трав, посадка саджанців дерев й кущів, розподіл та пересадка багаторічних квітів. Не варто зволікати з підгодівлею органічними та мінеральними добривами, поливом, захистом стовбурів дерев від гризунів. Обрізку краще відкласти, рівно як і дії з отруйними препаратами, спрямованими на боротьбу зі шкідниками та хворобами.
31 Субота Місяць у знаку Тільця Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Чесно, я вже не можу зробити якусь справу не заглянувши до календаря. Дуже дякую адміністратору сайту за таке гарне діло. Всіх родичів та знайомих підсадила на посівний календар. Доречі, врожаї дуже гарні. Дякую, дякую.


Дякую за Ваш відгук, будемо далі працювати!


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...