Місячний посівний календар на грудень 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на грудень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на грудень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день груденя 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на грудень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Можна здійснити посів зелені, що призначені для вирощування в опалювальній теплиці або на підвіконні. Рекомендується прищипування, розпушування ґрунту, обробка рослин проти шкідників та хвороб, живцювання, стратифікація насіння. Пересадкою й пікіруванням займатися не слід.
2 Середа Місяць у знаку Рака Спадаючий День сприятливий. Рекомендується посів латуку, кропу, шпинату та іншої зелені, що призначенні для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Також рекомендується посадка й пересадка кімнатних квітів та рослин. Сприятливий день для  підживлення мінеральними та органічними добривами.
3 Четвер Місяць у знаку Рака Спадаючий День сприятливий. Рекомендується посів латуку, кропу, шпинату та іншої зелені, що призначенні для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Також рекомендується посадка й пересадка кімнатних квітів та рослин. Сприятливий день для  підживлення мінеральними та органічними добривами.
4 П'ятниця Місяць у знаку Лева

Спадаючий

 

День сприятливий. Рекомендується посів латуку, кропу, шпинату та іншої зелені, що призначенні для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Також рекомендується посадка й пересадка кімнатних квітів та рослин. Сприятливий день для  підживлення мінеральними та органічними добривами.
5 Субота Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Можна зайнятися прополкою, розпушуванням ґрунту, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, закладкою насіння на стратифікацію. У районах, де з'явився сніг, слід провести снігозатримання.
6 Неділя Місяць у знаку Діви Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Можна зайнятися прополкою, розпушуванням ґрунту, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, закладкою насіння на стратифікацію. У районах, де з'явився сніг, слід провести снігозатримання.
7 Понеділок Місяць у знаку Діви Спадаючий Сприятливий день для  посіву зелені, редиски, моркви та інших овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні чи в опалювальній теплиці. Також рекомендується пересадка і посадка кімнатних квітів та рослин, внесення мінеральних, чи органічних добрив, живцювання, закладка насіння на стратифікацію. В саду саме час провести снігозатримання, перевірити кріплення теплиці і урожай, що зберігається в підвалі або льосі.
8 Вівторок Місяць у знаку Діви

Спадаючий

Остання чверть

Сприятливий день для  посіву зелені, редиски, моркви та інших овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні чи в опалювальній теплиці. Також рекомендується пересадка і посадка кімнатних квітів та рослин, внесення мінеральних, чи органічних добрив, живцювання, закладка насіння на стратифікацію. В саду саме час провести снігозатримання, перевірити кріплення теплиці і урожай, що зберігається в підвалі або льосі.
9 Середа Місяць у знаку Терезів Спадаючий Можна продовжити посів латуку, кропу, петрушки та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні чи в теплиці, посадку й пересадку кімнатних квітів та рослин, пікірування розсади. Живцювання та розподіл теж рекомендується. Також можна провести полив, внесення мінеральних та органічних добрив. Обробку рослин проти шкідників та хвороб варто відтермінувати.
10 Четвер Місяць у знаку Терезів Спадаючий Можна продовжити посів латуку, кропу, петрушки та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні чи в теплиці, посадку й пересадку кімнатних квітів та рослин, пікірування розсади. Живцювання та розподіл теж рекомендується. Також можна провести полив, внесення мінеральних та органічних добрив. Обробку рослин проти шкідників та хвороб варто відтермінувати.
11 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіона Спадаючий Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин та квітів. Полив, розпушування ґрунту та підживлення мінеральними добривами кімнатних квітів та рослин.
12 Субота Місяць у знаку Скорпіона Спадаючий Рекомендується посів латуку, кропу, петрушки, шпинату та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Також сприятливий день для посадки й пересадки кімнатних квітів та рослин. Рекомендується підживлення мінеральними та органічними добривами, поливи, обробка рослин проти шкідників та хвороб. З поділом чи живцюванням рослин краще зачекати.
13 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендується посів латуку, кропу, петрушки, шпинату та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні або в опалювальній теплиці. Також сприятливий день для посадки й пересадки кімнатних квітів та рослин. Рекомендується підживлення мінеральними та органічними добривами, поливи, обробка рослин проти шкідників та хвороб. З поділом чи живцюванням рослин краще зачекати.
14 Понеділок Місяць у знаку Стрільця

Новий Місяць

Повне сонячне затемнення

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
15 Вівторок Місяць у знаку Козерога

Зростаючий

З посівами варто зачекати, хіба що на насіння. Також не рекомендуються пересадки, чи пікірування, так як рослини сьогодні вкрай вразливі. Можна зайнятися перевіркою врожаю, що зберігається в підвалі або льосі, снігозатриманням, ремонтом садового інвентарю.
16 Середа Місяць у знаку Козерога Зростаючий З посівами варто зачекати, хіба що на насіння. Також не рекомендуються пересадки, чи пікірування, так як рослини сьогодні вкрай вразливі. Можна зайнятися перевіркою врожаю, що зберігається в підвалі або льосі, снігозатриманням, ремонтом садового інвентарю. Рекомендуються посадки на насіння. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
17 Четвер Місяць у знаку Водолія Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
18 П'ятниця Місяць у знаку Водолія

Зростаючий

 

Скористайтеся порадами на минулий день. День слід присвятити ремонту садового інвентарю, перевірці врожаю, що зберігається в погребі, снігозатриманню. У південних регіонах можна продовжити санітарну обрізку, звичайно, якщо за вікном стоїть тепла погода. З поливами й підживленнями добривами краще зачекати.
19 Субота Місяць у знаку Риб Зростаючий Рекомендується посів листових овочевих культур, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендуються полив, внесення добрив мінеральних та органічних добрив.
20 Неділя Місяць у знаку Риб Зростаючий Рекомендується посів листових овочевих культур, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендуються полив, внесення добрив мінеральних та органічних добрив.
21 Понеділок Місяць у знаку Риб Зростаючий Рекомендується посів листових овочевих культур, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендуються полив, внесення добрив мінеральних та органічних добрив.
22 Вівторок Місяць у знаку Овена

Зростаючий

Перша чверть

Сприятливий день для посіву зелені, що призначена для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендується боротьба з шкідниками кімнатних рослин та квітів.
23 Середа Місяць у знаку Овена Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, що призначена для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендується боротьба з шкідниками кімнатних рослин та квітів.
24 Четвер Місяць у знаку Тільця Зростаючий Скористайтеся порадами на минулий день. Можна зайнятися прополкою, розпушуванням ґрунту, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, закладкою насіння на стратифікацію. В саду актуальним буде снігозатримання, перевірка укриття щодо захисту стовбурів дерев від гризунів.
25 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Зростаючий Скористайтеся порадами на минулий день. Можна зайнятися прополкою, розпушуванням ґрунту, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, закладкою насіння на стратифікацію. В саду актуальним буде снігозатримання, перевірка укриття щодо захисту стовбурів дерев від гризунів.
26 Субота Місяць у знаку Тільця Зростаючий Можливий посів зелені, редиски, моркви та інших овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні чи в опалювальній теплиці. Також вітається посадка кімнатних квітів та рослин, внесення мінеральних чи органічних добрив, закладка насіння на стратифікацію. В саду саме час провести снігозатримання, перевірити кріплення теплиці та врожай, що зберігається в підвалі або льосі. Живцювання, пересадку, розподіл, пікірування краще перенести.
27 Неділя Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується розпушування ґрунту та боротьба з наземними шкідниками. Пікірування, пересадку та ділення здійснювати не рекомендується.
28 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується розпушування ґрунту та боротьба з наземними шкідниками. Пікірування, пересадку та ділення здійснювати не рекомендується.
29 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посіву латуку, кропу, петрушки та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні чи у теплиці. Пікірування, пересадку й ділення здійснювати не рекомендується. Можна зайнятися розпушуванням ґрунту, внесенням мінеральних та органічних добрив, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, закладкою насіння на стратифікацію. Не варто забувати про снігозатримання, видаленні снігу з даху теплиць та господарських будівель. Рекомендується пересадка кімнатних рослин та квітів.
30 Середа Місяць у знаку Рака Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
31 Четвер Місяць у знаку Лева Спадаючий Сприятливий день для пересадки кімнатних квітів та рослин. Рекомендується посів овочевих листових культур, що призначені для вирощування на підвіконні чи в опалювальній теплиці.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...