Місячний посівний календар на серпень 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на серпень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на серпень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день серпня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на серпень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
8 Субота Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви й посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів й фруктів.
9 Неділя Місяць у знаку Овена Спадаючий Присвятіть день збиранню врожаю, в тому числі картоплі. Сіяти і саджати не рекомендується. Також варто відкласти обрізку кущів та дерев, живцювання, підживлення. Можна скосити траву, закласти компостну яму, підготувати грядки під озимі посіви.
10 Понеділок Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка всіх коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Підстригання дерев й кущів.
11 Вівторок Місяць у знаку Тільця

Спадаючий

Остання чверть

День сприятливий. Можна сіяти й пересаджувати будь-які овочеві культури, квіти та інші культурні рослини. Не варто відмовлятися від прополки, боротьби з шкідниками і хворобами, стрижки газону, закладки компостних ям, внесення мінеральних чи органічних добрив. Займіться консервуванням, маринуванням, виноробством.
12 Середа Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
13 Четвер Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
14 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Спадаючий З посівами та пересадками краще зачекати. Присвятіть час збирання врожаю, консервації, маринуванню і виноробству, підготовці гряд під майбутні посіви, збору насіння. Рекомендується боротьба з шкідниками та хворобами, вирізка порослі та санітарна обрізка кущів та дерев.
15 Субота Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективної сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви та соління.
16 Неділя Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребує особливо ефективною сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви і соління.
17 Понеділок Місяць у знаку Лева Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребує особливо ефективною сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви і соління.
18 Вівторок Місяць у знаку Лева Спадаючий Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребує особливо ефективною сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви і соління.
19 Середа Місяць у знаку Діви Новий Місяць Не рекомендуються посадки, посіви чи пересадки.
20 Четвер Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживуться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити рослини, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
21 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживуться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити рослини, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
22 Субота Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив й сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, для догляду за кімнатними рослинами та квітами.
23 Неділя Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними будуть щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
24 Понеділок Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними будуть щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
25 Вівторок Місяць у знаку Стрільця

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розцвітають.
26 Середа Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розцвітають.
27 Четвер Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Скористайтеся порадами на минулий день.
28 П'ятниця Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка й пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.
29 Субота Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка й пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.
30 Неділя Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується посадка й пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.
31 Понеділок Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується посадка й пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, щеплення дерев, покіс трав.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...