Місячний посівний календар на серпень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на серпень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на серпень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день серпня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на серпень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Четвер Місяць у знаку Лева Новий Місяць Новий місяць, посіви чи посадки не рекомендуються.
2 П'ятниця Місяць у знаку Діви Зростаючий Поради минулого дня. Сприятливий день для збору врожаю як овочевих, так і фруктових культур, консервування, замороженням та сушкою.
3 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посів на насіння. З квіткових рекомендується садити айстри, крокуси, жоржини, гладіолуси, іриси. Рекомендується розпушування, культивація, підгортання, мульчування дерев, обприскування.
4 Неділя Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив і сінокіс. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами та квітами. Скористайтеся порадами минулого дня.
5 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив і сінокіс. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами та квітами. Скористайтеся порадами минулого дня.
6 Вівторок Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування та прополка ґрунту.
7 Середа Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування та прополка ґрунту.
8 Четвер Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід й насіння та зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
9 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Перша чверть Малопродуктивний день, окрім посадки швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід й насіння та зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
10 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Малопродуктивний день, окрім посадки швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід й насіння та зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
11 Неділя Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, щеплення дерев, покіс.
12 Понеділок Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, щеплення дерев, покіс.
13 Вівторок Місяць у знаку Водолія Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев та кущів, особливо грушевих й сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, щеплення дерев, покіс.
14 Середа Місяць у знаку Водолія Зростаючий Поради минулого дня.
15 Четвер Місяць у знаку Водолія Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Відпочиваємо.
16 П'ятниця Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендується заготовляти насіння, зрізати квіти в букети, проводити санітарну обрізку малини та інших ягідних культур. Сприятливий день для заготівлі варень та солінь, культивації й внесення мінеральних та органічних добрив.
17 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендується заготовляти насіння, зрізати квіти в букети, проводити санітарну обрізку малини та інших ягідних культур. Сприятливий день для заготівлі варень та солінь, культивації й внесення мінеральних та органічних добрив
18 Неділя Місяць у знаку Овена Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
19 Понеділок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополка й мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів та фруктів.
20 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополка й мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів та фруктів.
21 Середа Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі, підстригання дерев й кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зняті в цей час, а також гриби придатні для створення зимових запасів, що призначені для тривалого зберігання.
22 Четвер Місяць у знаку Тільця Спадаючий День сприятливий для посіву та посадки овочевих культур, зелені та квітів. Рекомендуються роботи по догляду за рослинами, підготовці ґрунту до озимих посівів часнику та цибулі, обрізки кущів та дерев, обприскування рослин проти шкідників і хвороб.
23 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Остання чверть Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними сьогодні буде видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування, збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
24 Субота Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Малопродуктивний день. Посіви та посадки варто відкласти. Можна провести розпушування і копку ґрунту, підгортання, мульчування, збирання врожаю картоплі, що призначена для тривалого зберігання, збір насіння для майбутніх посівів, поливи, обрізання старих, пошкоджених і хворих гілок у плодових кущів та дерев (декоративних, плодових). Поради минулого дня.
25 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Остання чверть Малопродуктивний день. Посіви та посадки варто відкласти. Можна провести розпушування і копку ґрунту, підгортання, мульчування, збирання врожаю картоплі, що призначена для тривалого зберігання, збір насіння для майбутніх посівів, поливи, обрізання старих, пошкоджених і хворих гілок у плодових кущів та дерев (декоративних, плодових). Поради минулого дня.
26 Понеділок Місяць у знаку Рака Спадаючий Продуктивний день. Можна сіяти зелень та огірки у парник, підживляти рослини органікою і мінеральними добривами, збирати врожай плодів і заготовлювати їх, вести боротьбу зі шкідниками та хворобами за допомогою народних способів. Отрутохімікати в цей день використовувати не рекомендується.
27 Вівторок Місяць у знаку Рака Спадаючий Поради минулого дня. Рекомендується заготівля зелені і лікарських трав, які вимагають особливо ефективного сушіння. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви та соління.
28 Середа Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушка фруктів і коренеплодів, особливо збирання картоплі. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, обрізки дерев, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
29 Четвер Місяць у знаку Лева Спадаючий День несприятливий. Працювати з кореневою системою не рекомендується, так як рослини вкрай вразливі. Можна провести посів зелені в теплицю.
30 П'ятниця Місяць у знаку Діви Новий Місяць Оскільки Новий Місяць, тому не рекомендуються посіви та посадки.
31 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушка фруктів і коренеплодів, особливо збирання картоплі. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, обрізки дерев, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...