Місячний посівний календар на липень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на липень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на липень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день липня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на липень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка й пересадка трав'янистих культур. Ефективним сьогодні буде видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Сприятливий день для збору лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
2 Вівторок Місяць у знаку Рака

Новий Місяць

Повне сонячне затемнення

Не рекомендуються посіви та посадки. Можна проводити прополку, полив, розпушування та мульчування ґрунту.
3 Середа Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.
4 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка плодових кущів та дерев, збір й сушка фруктів та коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, боротьби зі шкідниками, збору насіння соняшнику та заготівлі лікарських трав.
5 П'ятниця Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка плодових кущів та дерев, збір й сушка фруктів та коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, боротьби зі шкідниками, збору насіння соняшнику та заготівлі лікарських трав.
6 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квіткових культур рекомендується садити ті квіти, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
7 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квіткових культур рекомендується садити ті квіти, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
8 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив та сінокіс. Сприятливий день для догляду за кімнатними рослинами та квітами. День сприятливий для посіву будь-якої зелені, огірків, редьки, а також висадки у відкритий ґрунт капусти, томатів, перцю, будь-яких рослин, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Вітаються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу (помірного), проріджування, видалення бур'янів. Не забороняються заготівля лікарських та пряних трав, збір ягід для компотів, варення і заморозки. Роботу з отрутохімікатами варто відкласти.
9 Вівторок Місяць у знаку Терезів

Зростаючий

Перша чверть

Скористайтеся порадами минулого дня.
10 Середа Місяць у знаку Скорпіону

Зростаючий

 

Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати лікарські трави і садити фруктові дерева чи кущі. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
11 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день, можна сіяти і садити будь-які культури, в тому числі однорічні та багаторічні квіти. Також рекомендуються роботи по живцюванню і щепленню, стрижці газону, що сповільнить зростання трав, боротьбі з шкідниками, укоріненню вусів суниці та полуниці, прибирання садового сміття на ділянці, збирання та заготівля лікарських рослин, збирання врожаю (крім коренеплодів) та консервації.
12 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Сприятливий день, можна сіяти і садити будь-які культури, в тому числі однорічні та багаторічні квіти. Також рекомендуються роботи по живцюванню і щепленню, стрижці газону, що сповільнить зростання трав, боротьбі з шкідниками, укоріненню вусів суниці та полуниці, прибирання садового сміття на ділянці, збирання та заготівля лікарських рослин, збирання врожаю (крім коренеплодів) та консервації.
13 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
14 Неділя Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав - на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають.
15 Понеділок Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування, внесення добрив, щеплення дерев, покіс. У цей день можна садити в ґрунт капусту, зелень, огірки, в тому числі на насіння. Сприятливий день для  прикореневого підживлення, окулірування і видалення старих пагонів малини, вирізка вусів полуниці та суниці, пересадка багаторічних квітів, збір та заготівля лікарських трав, збір врожаю та його консервування.
16 Вівторок Місяць у знаку Козерогу Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування, внесення добрив, щеплення дерев, покіс. У цей день можна садити в ґрунт капусту, зелень, огірки, в тому числі на насіння. Сприятливий день для  прикореневого підживлення, окулірування і видалення старих пагонів малини, вирізка вусів полуниці та суниці, пересадка багаторічних квітів, збір та заготівля лікарських трав, збір врожаю та його консервування.
17 Середа Місяць у знаку Водолія

Повний місяць

Часткове місячне затемнення

День несприятливий. Не варто працювати з рослинами, особливо кореневою системою
18 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви й посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.
19 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви й посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.
20 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення плодових дерев і ягідних кущів. Заготівля варення і солінь. Відмінний час для культивації, поливу і внесення мінеральних та органічних добрив.
21 Неділя Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення плодових дерев і ягідних кущів. Заготівля варення і солінь. Відмінний час для культивації, поливу і внесення мінеральних та органічних добрив. Сприятливий день для посіву чи посадці огірків, томатів, редиски, редьки, зелені. Внесення мінеральних і органічних добрив, пересадка цибулинних квітів, збір врожаю та заготівля.
22 Понеділок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів.
23 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів. Не варто проводити обрізку, пікірування, пасинкування, пересадки та підживлення мінеральними чи органічними добривами.
24 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів. Не варто проводити обрізку, пікірування, пасинкування, пересадки та підживлення мінеральними чи органічними добривами.
25 Четвер Місяць у знаку Тільця

Спадаючий

Остання чверть

Сприятливий день, тому можна сіяти і садити будь-які культури, в тому числі однорічні чи багаторічні квіти. Також рекомендуються роботи по живцюванню і щепленню, стрижці газону, боротьбі з шкідниками, внесення органіки і мінеральних добрив, укоріненню вусів суниці та полуниці, прибирання садового сміття на ділянці, збирання та заготівлі лікарських рослин, збирання врожаю (крім коренеплодів), консервація.
26 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день, тому можна сіяти і садити будь-які культури, в тому числі однорічні чи багаторічні квіти. Також рекомендуються роботи по живцюванню і щепленню, стрижці газону, боротьбі з шкідниками, внесення органіки і мінеральних добрив, укоріненню вусів суниці та полуниці, прибирання садового сміття на ділянці, збирання та заготівлі лікарських рослин, збирання врожаю (крім коренеплодів), консервація.
27 Субота Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий

Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть  видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
28 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Посіви і посадки не забороняються, але й небажані. Краще зайнятися збором врожаю цибулі, часнику, викопуванням ранньої картоплі, заготівлею фруктів і ягід на зиму. Також варто перевірити кріплення теплиці, провести її очищення. Не зайвим буде стрижка газону, прибирання садового сміття, ремонт садового інвентарю та будівель.
29 Понеділок Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівля зелені і лікарських трав, які потребують особливо ефективної сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдаються в цей час консерви й соління.
30 Вівторок Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день у всіх відношеннях. Можна садити і пересаджувати будь-які рослини, вносити органіку і мінеральні добрива, збирати врожай коренеплодів, проводити окулірування, заготовлювати трави, прянощі, консервувати овочі, фрукти, ягоди. Також рекомендується закладка компосту, підготовка ям під осінню висадку кущів та дерев.
31 Середа Місяць у знаку Лева Спадаючий Сприятливий день у всіх відношеннях. Можна садити і пересаджувати будь-які рослини, вносити органіку і мінеральні добрива, збирати врожай коренеплодів, проводити окулірування, заготовлювати трави, прянощі, консервувати овочі, фрукти, ягоди. Також рекомендується закладка компосту, підготовка ям під осінню висадку кущів та дерев.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Шановні відвідувачі, була помилка стосовно знаків зодіаку, усе виправлено. Прошу вибачити за незручності, дякую.


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...