Місячний посівний календар на червень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на червень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на червень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день червня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на червень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Субота Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для посадки чи пересадки будь яких культур, особливо коренеплодів, бульбових і цибулинних культур. Також рекомендуються роботи по живцюванню і щепленню, пасинкування, боротьбі з шкідниками, укоріненню вусів суниці та полуниці, підрізка плодових дерев та кущів, прибирання садового сміття на ділянці, збирання та заготівля лікарських рослин.
2 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними сьогодні  буде видалення зайвих пагонів, покіс, що сповільнить зростання газону, прополка, культивація, мульчування. Сприятливий день для збору лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід. Також день можна присвятити дезінфекції та провітрюванню підвалу, чи  льоху, будівництву та ремонту садових будівель, перевірці заготовок.
3 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Новий Місяць Не рекомендуються посіви, пересадки чи посадки. День можна присвятити дезінфекції та провітрюванню підвалу, чи  льоху, будівництву та ремонту садових будівель, перевірці заготовок.
4 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посіву будь якої зелені, огірків, томатів, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю овочевого і гострого, будь-яких рослин, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Рекомендуються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу, видалення бур'янів. Не рекомендується сьогодні застосовувати отрутохімікати.
5 Середа Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посіву будь якої зелені, огірків, томатів, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю овочевого і гострого, будь-яких рослин, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Рекомендуються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу, видалення бур'янів. Не рекомендується сьогодні застосовувати отрутохімікати.
6 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Сприятливий день для посіву будь якої зелені, огірків, томатів, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю овочевого і гострого, будь-яких рослин, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Рекомендуються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу, видалення бур'янів. Не рекомендується сьогодні застосовувати отрутохімікати.
7 П'ятниця Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів і дерев, збір і сушіння фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, боротьби з шкідниками, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
8 Субота Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів і дерев, збір і сушіння фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, боротьби з шкідниками, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
9 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити та пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева й кущі, проводити посадки на насіння. Добре приживляться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити виткі рослини. Покіс газону сповільнить зростання трав.
10 Понеділок Місяць у знаку Діви

Зростаючий

Перша чверть

Не рекомендується садити та пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева й кущі, проводити посадки на насіння. Добре приживляться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити виткі рослини. Покіс газону сповільнить зростання трав.
11 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квіткових культур, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив та сінокіс. Сприятливий день для догляду за кімнатними рослинами та квітами.
12 Середа Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квіткових культур, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив та сінокіс. Сприятливий день для догляду за кімнатними рослинами та квітами.
13 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників та  розпушування ґрунту.
14 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників та  розпушування ґрунту.
15 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників та  розпушування ґрунту.
16 Неділя Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкозростаючих культур: зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав, що на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів. Посаджені в цей день домашні квіти швидше розквітають. Сприятливий день для боротьби з шкідниками рослин. Не слід займатися формуючою та омолоджуючою обрізкою плодових кущів та дерев.
17 Понеділок Місяць у знаку Козерога Повний місяць Не рекомендуються посіви та посадки. Краще зайнятися прибиранням садового сміття, ремонтом будівель і садового інвентаря, провітрюванням та дезінфекцією льохів й підвалів.
18 Вівторок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Сприятливий день для посадки чи пересадки плодових дерев та кущів.
19 Середа Місяць у знаку Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. День сприятливий для посіву будь-якої зелені, огірків, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю, будь-яких витких рослин, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Вітаються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу, проріджування, видалення бур'янів.
20 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Сприятливий день для збору зернових та коренеплодів, покосу, проведення обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополювання.
21 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Сприятливий день для збору зернових та коренеплодів, покосу, проведення обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополювання.
22 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних. Сприятливий день для проведення щеплення дерев і ягідних кущів, культивації, поливу, внесення добрив та для заготівлі варення й солінь.
23 Неділя Місяць у знаку Риб Спадаючий День сприятливий для посіву будь-якої зелені, огірків, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю, будь-яких овочевих культур, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза та кукурудзи. Рекомендуються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу (помірного), проріджування, видалення бур'янів. Не забороняються заготівлі лікарських та пряних трав, збір ягід для компотів, варення та заморозки.
24 Понеділок Місяць у знаку Риб Спадаючий День сприятливий для посіву будь-якої зелені, огірків, редиски, а також висадки у відкритий ґрунт ранньої капусти, томатів, перцю, будь-яких овочевих культур, що в’ються, патисонів, кабачків, гарбуза та кукурудзи. Рекомендуються роботи по внесенню добрив (органіки і мінеральних), поливу (помірного), проріджування, видалення бур'янів. Не забороняються заготівлі лікарських та пряних трав, збір ягід для компотів, варення та заморозки.
25 Вівторок Місяць у знаку Овена

Спадаючий

Остання чверть

Несприятливий день для посіву, посадки чи пересадки. Також не варто проводити обрізку дерев та кущів, пасинкування й підживлення. Можна провести розпушування ґрунту, видалення бур'янів, дії по боротьбі з шкідниками та хворобами рослин.
26 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Несприятливий день для посіву, посадки чи пересадки. Також не варто проводити обрізку дерев та кущів, пасинкування й підживлення. Можна провести розпушування ґрунту, видалення бур'янів, дії по боротьбі з шкідниками та хворобами рослин.
27 Четвер Місяць у знаку Тільця

Спадаючий

Сприятливий день для посадки любих коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Рекомендується полив рослин, особливо ягідних культур з одночасним внесенням мінеральних та органічних добрив.
28 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для посадки любих коренеплодів, бульбових та цибулинних культур, для посіву будь-якої зелені, огірків, квітів, а також висадки у відкритий ґрунт капусти (будь-яких сортів і видів), томатів, перцю, патисонів, кабачків, гарбуза і кукурудзи. Рекомендується полив рослин, особливо ягідних культур з одночасним внесенням мінеральних та органічних добрив.
29 Субота Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка чи пересадка трав’янистих культур. Ефективними сьогодні будуть видалення зайвих пагонів, прополка, культивація, мульчування та покіс. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
30 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка чи пересадка трав’янистих культур. Ефективними сьогодні будуть видалення зайвих пагонів, прополка, культивація, мульчування та покіс. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід та догляд за рослинами, що в’ються ( квасоля, горох, диня), внесення мінеральних та органічних добрив.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...