Посівний місячний календар на жовтень місяць

У посівному календарі на жовтень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день жовтня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на жовтень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Рака Спадаючий Малородючий день, тому не рекомендується посадка та пересадка трав’янистих культур. Ефективними буде сьогодні видалення зайвих пагонів, покіс газону, прополка, культивація та мульчування. Сприятливий день для збору лікарських рослин, коренеплодів, фруктів та ягід.
2 Вівторок Місяць у знаку Рака

Спадаючий

Остання чверть

Сприятливий день для посіву зелені, внесення мінеральних та органічних добрив. Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективної сушки, приготування консервів та солінь. А з врожаю сьогодні збирають усе, що не призначене для тривалого зберігання.
3 Середа Місяць у знаку Рака

Спадаючий

 

Сприятливий день для посіву зелені, внесення мінеральних та органічних добрив. Рекомендується заготівля зелені та лікарських трав, які потребують особливо ефективної сушки, приготування консервів та солінь. А з врожаю сьогодні збирають усе, що не призначене для тривалого зберігання.
4 Четвер Місяць у знаку Лева Спадаючий Несприятливий день, тому не рекомендуються посадки та пересадки садово городніх культур. Рекомендуються збір та сушка фруктів та коренеплодів, особливо картоплі, підготовка грядок до посадок, мульчування, боротьба зі шкідниками, обрізка дерев, збір насіння соняшнику та заготівля лікарських трав.
5 П'ятниця Місяць у знаку Лева Спадаючий Несприятливий день, тому не рекомендуються посадки та пересадки садово городніх культур. Рекомендуються збір та сушка фруктів та коренеплодів, особливо картоплі, підготовка грядок до посадок, мульчування, боротьба зі шкідниками, обрізка дерев, збір насіння соняшнику та заготівля лікарських трав.
6 Субота Місяць у знаку Діви

Спадаючий

 

Не рекомендуються посадки чи пересадки. Можливий посів зелені на підвіконнику чи в опалювальній теплиці.
7 Неділя Місяць у знаку Діви Спадаючий Не рекомендуються посадки чи пересадки. Можливий посів зелені на підвіконнику чи в опалювальній теплиці.
8 Понеділок Місяць у знаку Терезів Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
9 Вівторок Місяць у знаку Терезів Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
10 Середа Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день, але не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Досить ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, боротьба з шкідниками. Також рекомендується консервування фруктів та овочів.
11 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день, рекомендується посадка озимого часнику та цибулі, але не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Досить ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, боротьба з шкідниками. Також рекомендується консервування фруктів та овочів.
12 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Посів сидератів, декоративних дерев та кущів. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід та насіння.
13 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Несприятливий день, тому посіви та посадки не рекомендуються. Можна зайнятися прибиранням садової ділянки, ремонтом інвентарю. Можлива посадка декоративних дерев та кущів.
14 Неділя Місяць у знаку Козерога Зростаючий Несприятливий день, тому посіви та посадки не рекомендуються. Можна зайнятися прибиранням садової ділянки, ремонтом інвентарю. Можлива посадка декоративних дерев та кущів.
15 Понеділок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Сприятливий день, рекомендується посадка плодово ягідних дерев та кущів, особливо грушевих та сливових дерев, аґрусу та смородини, посів холодостійкої зелені.
16 Вівторок Місяць у знаку Козерога

Зростаючий

Перша чверть

Сприятливий день, рекомендується посадка плодово ягідних дерев та кущів, особливо грушевих та сливових дерев, аґрусу та смородини, посів холодостійкої зелені.
17 Середа Місяць у знаку Водолія

Зростаючий

 

Не рекомендуються посіви та пересадки. Рекомендується обрізання дерев, проріджування, обприскування саду від зимуючих на рослинах шкідників, збір врожаю бахчевих культур.
18 Четвер Місяць у знаку Водолія Зростаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. Рекомендується санітарне обрізання дерев, проріджування, обприскування саду від зимуючих на рослинах шкідників, збір врожаю бахчевих культур.
19 П'ятниця Місяць у знаку Риб Зростаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. Рекомендується санітарне обрізання дерев, проріджування, обприскування саду від зимуючих на рослинах шкідників, збір врожаю бахчевих культур.
20 Субота Місяць у знаку Риб

Зростаючий

 

Сприятливий день для садово-городніх робіт. Посів на зиму холодостійкої зелені, посадка дерев та кущів.
21 Неділя Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для садово-городніх робіт. Посів на зиму холодостійкої зелені, посадка дерев та кущів, обприскування саду від зимуючих на рослинах шкідників та утеплення ягідних кущів.
22 Понеділок Місяць у знаку Овена Зростаючий Малородючий день, можливий посів зелені для вирощування на підвіконні чи зимовій теплиці. Ефективною сьогодні буде боротьба з шкідниками.
23 Вівторок Місяць у знаку Овена Зростаючий Малородючий день, можливий посів зелені для вирощування на підвіконні чи зимовій теплиці. Ефективною сьогодні буде боротьба з шкідниками.
24 Середа Місяць у знаку Тільця Повний Місяць Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
25 Четвер Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику та цибулі, підстригання дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби, придатні для створення зимових запасів.
26 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику та цибулі, підстригання дерев та кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, а також гриби, придатні для створення зимових запасів.
27 Субота Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий

Не рекомендується посадка чи пересадка трав’янистих культур, або краще взагалі утриматися посівів та посадок. Займіться краще очисткою кори плодових дерев від гнізд шкідників, консервуванням та маринуванням.
28 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка чи пересадка трав’янистих культур, або краще взагалі утриматися посівів та посадок. Займіться краще очисткою кори плодових дерев від гнізд шкідників, консервуванням та маринуванням.
29 Понеділок Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день для садово-городніх робіт. Також можна присвятити час господарським роботам на садовій ділянці, санітарною обрізкою та утепленням молодих дерев та кущів.
30 Вівторок Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день для садово-городніх робіт. Також можна присвятити час господарським роботам на садовій ділянці, санітарною обрізкою та утепленням молодих дерев та кущів.
31 Вівторок Місяць у знаку Лева

Спадаючий

Остання чверть

Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Рекомендується внесення органічних добрив під плодові та ягідні дерева та кущі, побілка стовбурів.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...