Місячний посівний календар городника на вересень 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на Вересень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на вересень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день вересня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на вересень місяць. З місяцем вереснем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Субота Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для будь-яких садово городніх робіт. Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі. підстригання дерев і кущів. Фрукти, ягоди і овочі та гриби зібрані сьогодні придатні для створення зимових запасів.
2 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка та пересадка трав’янистих культур за виключенням культур що в’ються. Ефективними будуть сьогодні такі заходи,  як видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивування та мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
3 Понеділок Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий

Остання чверть

Не рекомендується посадка та пересадка трав’янистих культур за виключенням культур що в’ються. Ефективними будуть сьогодні такі заходи,  як видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивування та мульчування. Рекомендується збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
4 Вівторок Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготівка зелені і лікарських трав, які вимагають особливо ефективної сушки. У ці дні збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Сприятливий день для консервування та солінь.
5 Середа Місяць у знаку Рака Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для посіву чи посадок таких культур, врожай яких не призначений для тривалого зберігання.
6 Четвер Місяць у знаку Лева

Спадаючий

 

Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір і сушка фруктів і коренеплодів, особливо збирання картоплі. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику та заготівля лікарських трав.
7 П'ятниця Місяць у знаку Лева Спадаючий Несприятливий день. Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір і сушка фруктів і коренеплодів, особливо збирання картоплі. Сприятливий день для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику та заготівля лікарських трав.
8 Субота Місяць у знаку Діви Спадаючий Не рекомендується посів і пересадка. Рекомендується прополка, культивація, підгортання та  мульчування дерев.
9 Неділя Місяць у знаку Діви Новий Місяць Несприятливий день для будь-яких садово городніх робіт.
10 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка. Рекомендується прополка, культивація, підгортання та  мульчування дерев.
11 Вівторок Місяць у знаку Терезів Новий Місяць Рекомендується закладка бульб і насіння на зберігання. Сприятливий день для посадки кісточкових фруктових дерев та пересадки багаторічних квіткових культур.
12 Середа Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово городніх робіт. Рекомендується прополка, мульчування, підживлення як мінеральними так і органічними добривами.
13 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, овочевих культур та квітів. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави, садити дерева, також не варто займатися обрізкою плодово ягідних дерев та кущів. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, знищення шкідників, опушення ґрунту. Хороший час для консервації фруктів і овочів.
14 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
15 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Малородючий день, однак можливий посів зелені та лікарських трав. Рекомендується збір врожаю овочів та фруктів, насіння.
16 Неділя Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Малородючий день, однак можливий посів зелені та лікарських трав. Рекомендується збір врожаю овочів та фруктів, насіння.
17 Понеділок Місяць у знаку Козерога

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу та смородини. Опушення ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, косовиця.
18 Вівторок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Родючий день, рослини, що посіяні чи посаджені сьогодні порадують хорошим врожаєм, який призначений для довготривалого зберігання. Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу та смородини. Опушення ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, косовиця. Не рекомендується обрізка плодово ягідних дерев та кущів.
19 Середа Місяць у знаку Козерога Зростаючий Родючий день, рослини, що посіяні чи посаджені сьогодні порадують хорошим врожаєм, який призначений для довготривалого зберігання. Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу та смородини. Опушення ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, косовиця. Не рекомендується обрізка плодово ягідних дерев та кущів.
20 Четвер Місяць у знаку Водолія

Зростаючий

 

Не рекомендуються посіви і пересадки, поливи та внесення добрив.
21 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Зростаючий Не рекомендуються посіви і пересадки, поливи та внесення добрив.
22 Субота Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день. Не забороняється посів та посадка овочевих культур, що не призначені для тривалого зберігання. Рекомендується посадка декоративних дерев та кущів, збір лікарських трав, консервування та маринування. Не рекомендуються роботи по обробці рослин проти шкідників та хвороб. Також не варто вносити добрива та підрізати дерева та кущі.
23 Неділя Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день. Не забороняється посів та посадка овочевих культур, що не призначені для тривалого зберігання. Рекомендується посадка декоративних дерев та кущів, збір лікарських трав, консервування та маринування. Не рекомендуються роботи по обробці рослин проти шкідників та хвороб. Також не варто вносити добрива та підрізати дерева та кущі.
24Понеділок Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день. Не забороняється посів та посадка овочевих культур, що не призначені для тривалого зберігання. Рекомендується посадка декоративних дерев та кущів, збір лікарських трав, консервування та маринування. Не рекомендуються роботи по обробці рослин проти шкідників та хвороб. Також не варто вносити добрива та підрізати дерева та кущі.
25 Вівторок Місяць у знаку Овена Повний Місяць Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
26 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви та пересадки. Сприятливий день для боротьби з шкідниками, прополки та мульчування.
27 Четвер Місяць у знаку Тільця

Спадаючий

Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні надаються для довготривалого зберігання.
28 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для посадки озимих культур.  Рекомендується внесення добрив, полив та боротьба з бур’янами. Не забуваємо викопати клубні жоржин.
29 Субота Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів. Сьогодні не рекомендується посадка та пересадка трав’янистих культур. Особливо ефективним сьогодні буде видалення зайвих пагонів, прополка, культивація та мульчування.
30 Неділя Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Сьогодні не рекомендується посадка та пересадка трав’янистих культур. Особливо ефективним буде видалення зайвих пагонів, прополка, культивування та мульчування.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...