Гарячі страви до Нового 2015 року.

Запечена форель з апельсинами


Запечена форель з апельсинами

Цю смачну страву до святкового, чи новорічного столу можна приготувати за нашим простим рецептом з будь-якої риби. Якщо ви чи ваші гості дотримуються дієти, то можна приготувати рибу на пару.


Для приготування запеченої риби з апельсинами нам знадобиться:
Форель, або риба на Ваш смак (стейки або порційні шматки філе) - 4 шт.,
апельсин - 1 шт.,
сіль, перець за смаком.
Для приготування апельсинового соусу нам знадобиться:
апельсин - 2 шт.,
крохмаль - 1-2 ч. ложки,
приправа каррі - 0,5 ч. ложки,
мед рідкий - 1-2 ч. ложки,
масло вершкове - 50 г,
сіль, білий мелений перець за смаком.

Як приготувати запечену форель:Рибу, при необхідності почистимо, промиємо та обсушимо паперовими рушничками, посолимо і поперчимо. Викладемо рибу на деко і поллємо соком з половинки апельсина. Другу половину апельсина наріжте часточками, викладіть по 2 часточки на кожен шматочок риби. Запікайте форель в духовці до готовності, приблизно 15-20 хвилин. Подавайте рибу з апельсиновим соусом.

Для приготування соусу видавимо сік з апельсинів та розчинимо у ньому крохмаль. На слабенькому вогні розтопимо масло та додамо суміш апельсинового соку з крохмалем, приправу каррі, сіль і перець за смаком. Готуємо соус поки він не загусне. Зніміть соус з вогню і додайте мед, розмішайте до розчинення меду.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2020. Петриків біля якого розташований Тернопіль