Місячний посівний календар на червень 2020 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на червень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на червень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день червня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на червень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка овочевих культур, що призначені для довготривалого зберігання, квіткових рослин, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть поливи і сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними квітами та рослинами.
2 Вівторок Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка овочевих культур, що призначені для довготривалого зберігання, квіткових рослин, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть поливи і сінокіс. Прекрасна пора для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними квітами та рослинами.
3 Середа Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
4 Четвер Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави та садити дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
5 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Повний місяць, напів місячне затемнення Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
6 Субота Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендується посадка й пересадка плодових дерев та ягідних кущів, розпушування ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, покіс трав.
7 Неділя Місяць у знаку Козерога Спадаючий День сприятливий для посіву овочевих культур, прянощів та зелені. Не забороняється сіяти однорічні та багаторічні квіти, рослини, що в’ються, збирати лікарські трави, підживляти рослини, поливати, стригти газон, здійснювати обрізку. З поділом кущів краще зачекати.
8 Понеділок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів..
9 Вівторок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування й обкурювання, підстригання дерев та кущів, прищипування, прополку.
10 Середа Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування й обкурювання, підстригання дерев та кущів, прищипування, прополку.
11 Четвер Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення дерев та ягідних кущів. Заготівля варення та солінь. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив.
12 П'ятниця Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення дерев та ягідних кущів. Заготівля варення та солінь. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив.
13 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Сприятливий день для посівних та посадочних робіт. Рослини, посаджені в цей день, порадують відмінним урожаєм смачних й соковитих плодів та коренеплодів. Також можна присвятити день розпушуванню ґрунту, видалення бур'янів, закладці компостної ями, збору лікарських трав і ранніх ягід. Консервація в цей день теж вдасться.
14 Неділя Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви, пересадки та посадки. Рекомендуються обрізка дерев й кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
15 Понеділок Місяць у знаку Овена >Спадаючий Не рекомендуються посіви, пересадки та посадки. Рекомендуються обрізка дерев й кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
16 Вівторок Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка всіх видів коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Сприятливий день для підстригання дерев й кущів.
17 Середа Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка всіх видів коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Сприятливий день для підстригання дерев й кущів.
18 Четвер Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка всіх видів коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Сприятливий день для підстригання дерев й кущів.
19 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка й пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Рекомендуються збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
20 Субота Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка й пересадка трав'янистих культур. Ефективними будуть видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування. Рекомендуються збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів та ягід.
21 Неділя Місяць у знаку Рака Новий Місяць, кільцеве сонячне затемнення. Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
22 Понеділок Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посівних та посадкових робіт. Рослини, посаджені в цей день, порадують відмінним урожаєм смачних й соковитих плодів та коренеплодів. Рекомендується посадка більшості овочевих культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.
23 Вівторок Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів й пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів та дерев, збір й сушка фруктів та коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Відповідний момент для мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
24 Середа Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів й пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів та дерев, збір й сушка фруктів та коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Відповідний момент для мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
25 Четвер Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується посів й пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів та дерев, збір й сушка фруктів та коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Відповідний момент для мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
26 П'ятниця Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити рослини, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
27 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживяться декоративні рослини, які не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити рослини, що в’ються. Покіс сьогодні сповільнить зростання трав.
28 Неділя Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сінокіс. Сприятливий час для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами та квітами.
29 Понеділок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб та насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними будуть полив та сінокіс. Сприятливий час для зрізання квітів, створення газонних орнаментів, догляду за кімнатними рослинами та квітами.
30 Вівторок Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави й садити дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...