Місячний посівний календар на травень 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на травень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на травень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день травня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на травень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
6 Середа Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави й садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
7 Четвер Місяць у знаку Скорпіону

Повний місяць

Не рекомендуються посіви, пересадки чи посадки.
8 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Також несприятливий день. Посіви, посадки чи пересадки варто відкласти.
9 Субота Місяць у знаку Стрільця

Спадаючий

Також несприятливий день. Посіви, посадки чи пересадки варто відкласти.
10 Неділя Місяць у знаку Козерога Спадаючий Поради минулого дня. Можливий посів томатів, баклажанів та інших овочевих культур, проріджування розсади, пікірування.
11 Понеділок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Не рекомендується пересадка кімнатних чи садових квітів. Сприятливий час для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, обрізка та щеплення дерев.
12 Вівторок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендується пересадка кімнатних чи садових квітів. Сприятливий час для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, обрізка та щеплення дерев.
13 Середа Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, пересадки й посадки. Рекомендується збирати коренеплоди, косити, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев й кущів, прищипування, прополку.
14 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, пересадки й посадки. Рекомендується збирати коренеплоди, косити, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев й кущів, прищипування, прополку.
15 П'ятниця Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних культур, щеплення дерев та ягідних кущів. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив. Скористайтеся порадами минулого дня.
16 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних культур, щеплення дерев та ягідних кущів. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив. Скористайтеся порадами минулого дня.
17 Неділя Місяць у знаку Овена Спадаючий Сприятливий день для посадки селери, редиски, цибулинних культур, щеплення дерев та ягідних кущів. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив.
18 Понеділок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви й посадки. Рекомендуються обрізка дерев та кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка й мульчування.
19 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви й посадки. Рекомендуються обрізка дерев та кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка й мульчування.
20 Середа Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка усіх видів коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Сприятливий день для підстригання дерев й кущів.
21 Четвер Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка усіх видів коренеплодів, бульбових та цибулинних культур. Сприятливий день для підстригання дерев й кущів.
22 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків

Новий Місяць

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
23 Субота Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посадка бобових та рослин, що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград). Сприятливий день для видалення зайвих пагонів, прополки, мульчування, добре готувати місце під газони й грядки, боротися зі шкідниками та хворобами.
24 Неділя Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посадка бобових та рослин, що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград). Сприятливий день для видалення зайвих пагонів, прополки, мульчування, добре готувати місце під газони й грядки, боротися зі шкідниками та хворобами.
25 Понеділок Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка та пересадка більшості овочевих культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Сьогодні сприятливий день для розвитку низькорослих рослин, гірше - високорослих, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів).
26 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка та пересадка більшості овочевих культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Сьогодні сприятливий день для розвитку низькорослих рослин, гірше - високорослих, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів).
27 Середа Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів й дерев, збір та сушка фруктів і коренеплодів. Рекомендується провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування ґрунту, боротьби з шкідниками, заготівлі лікарських трав.
28 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів й дерев, збір та сушка фруктів і коренеплодів. Рекомендується провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування ґрунту, боротьби з шкідниками, заготівлі лікарських трав.
29 П'ятниця Місяць у знаку Діви Зростаючий Перша чверть Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів й дерев, збір та сушка фруктів і коренеплодів. Рекомендується провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування ґрунту, боротьби з шкідниками, заготівлі лікарських трав.
30 Субота Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів й дерев, збір та сушка фруктів і коренеплодів. Рекомендується провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування ґрунту, боротьби з шкідниками, заготівлі лікарських трав.
31 Неділя Місяць у знаку Терезів Зростаючий Не рекомендується посів, посадка та пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів й дерев, збір та сушка фруктів і коренеплодів. Рекомендується провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування ґрунту, боротьби з шкідниками, заготівлі лікарських трав.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...