Місячний посівний календар на квітень 2020 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на квітень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на квітень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день квітня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на квітень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Середа Місяць у знаку Рака Зростаючий Перша чверть День сприятливий для посіву овочевих культур на розсаду.  Рекомендується посадка більшості культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.
2 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Поради минулого дня.
3 П'ятниця Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів та пересадка садово-городніх культур, посіви овочевих культур, квітів та зелені краще не здійснювати. Рекомендується посадка фруктових кущів та дерев. Сприятливий день для підготовки грядок і газонів до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками.
4 Субота Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів та пересадка садово-городніх культур, посіви овочевих культур, квітів та зелені краще не здійснювати. Рекомендується посадка фруктових кущів та дерев. Сприятливий день для підготовки грядок і газонів до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками.
5 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев та обприскування.
6 Понеділок Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев та обприскування.
7 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, стручкових культур (гороху, квасолі, спаржі, сочевиці), а також усіх видів квітів.
8 Середа Місяць у знаку Скорпіону Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
9 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендується посадка більшості бульбових культур, окрім картоплі. Не рекомендується садити плодові дерева та кущі. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. Не рекомендуються посіви, краще зайнятися прибиранням на присадибній ділянці.
10 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Поради минулого дня. Можливий посів томатів, баклажанів та інших овочевих культур, проріджування розсади, пікірування.
11 Субота Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендується посадка більшості бульбових культур, окрім картоплі. Не рекомендується садити плодові дерева та кущі. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту. Не рекомендуються посіви, краще зайнятися прибиранням на присадибній ділянці. Можливий посів томатів, баклажанів та інших овочевих культур, проріджування розсади, пікірування.
12 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Поради минулого дня. Можливий посів томатів, баклажанів та інших овочевих культур, проріджування розсади, пікірування.
13 Понеділок Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Не рекомендується пересадка кімнатних та садових квітів. Сприятливий час для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення органічних та мінеральних добрив, обрізка та щеплення плодових дерев.
14 Вівторок Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Поради минулого дня. Сприятливий день для посівних робіт. Також можна здійснити дезінфекцію теплиці, погребу та підвалу, перебрати врожай минулого року, відремонтувати садовий інвентар.
15 Середа Місяць у знаку Водолія Спадаючий Остання чверть Не рекомендуються посіви, пересадки та посадки. Рекомендується покіс, провести обприскування й обкурювання, підрізання дерев та кущів, прищипування, прополку.
16 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Поради минулого дня. Рекомендується обрізка плодових та ягідних культур, прополка, розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив .
17 П'ятниця Місяць у знаку Риб Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки. Рекомендується покіс трав, проведення обприскування й обкурювання, підстригання дерев та кущів, прищипування, прополка.
18 Субота Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних культур, висадка розсади в ґрунт, щеплення плодових дерев та ягідних кущів. Відмінний час для культивації, поливу й внесення мінеральних чи органічних добрив.
19 Неділя Місяць у знаку Риб Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для посіву баклажанів, томатів, та інших овочевих культур. Рекомендується обробка ґрунту проти шкідників, внесення мінеральних та органічних добрив.
20 Понеділок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендується обрізка плодових дерев й ягідних кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
21 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендується обрізка плодових дерев й ягідних кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
22 Середа Місяць у знаку Тільця Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендується обрізка плодових дерев й ягідних кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка та мульчування.
23 Четвер Місяць у знаку Тільця Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
24 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
25 Субота Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посадка бобових та рослин, що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград). Рекомендується видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування ґрунту, готувати місце під газони та грядки, боротьба зі шкідниками та хворобами (обприскування й обкурювання).
26 Неділя Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Поради минулого дня. Рекомендується висадка розсади у відкритий ґрунт.
27 Понеділок Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка бобових та рослин, що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград). Рекомендується видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування ґрунту, готувати місце під газони та грядки, боротися зі шкідниками та хворобами (обприскування й обкурювання). Сприятливий день для висадки розсади у відкритий ґрунт.
28 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.
29 Середа Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків.
30 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Перша чверть Не рекомендується посів та пересадка садово-городніх культур. Сприятливий день для посадки ягідних кущів та плодових дерев, для підготовки грядок і газонів до посадок, мульчування, боротьби зі шкідниками.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Цікаво , коли у квітні згідно вашого календаря садити картоплю 🤔🤔🤔🤔???


Де травень?


Уже травень. Просніться. На кой чорт календар на квітень


Добрий день. Коли буде календар на травень?


чекаємо з нетерпінням посівного календаря на травень



Прошу вибачення за не зручності, на 6.05 календар буде, на майбутнє, надіюсь, що затримок не буде, дякую за розуміння.



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...