Місячний посівний календар на березень 2020

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на березень місяць 2020 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фаз Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на березень місяць 2020 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових та городніх робіт на кожен день березня 2020 року. Дивіться також Народний церковний календар на березень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Неділя Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

День сприятливий для посівних й посадкових робіт. Можна сіяти та садити будь-які овочеві культури, зелень, квіти. Особливо рекомендується посів салати й капусти що призначені для вирощування в будинку чи в зимовій теплиці.
2 Понеділок Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

Перша чверть

Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
3 Вівторок Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

 

Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
4 Середа Місяць у знаку Рака

Зростаючий

 

Рекомендується посів на розсаду: томатів, капусти, огірків, перцю, зелені, рослин та квітів, що в’ються. Рослини, посіяні, чи посаджені в цей день, принесуть хороші врожаї, будуть добре розвиватися та активно цвісти. Також рекомендуються роботи по підживленню мінеральними чи органічними добривами, поливу, розпушування ґрунту, проріджування сходів та пікірування. Сприятливий день для боротьби з шкідниками.
5 Четвер Місяць у знаку Рака

Зростаючий

 

Поради минулого дня.
6 П'ятниця Місяць у знаку Лева

Зростаючий

Не рекомендується посів, посадка чи пересадка садово-городніх культур.
7 Субота Місяць у знаку Лева

Зростаючий

Не рекомендується посів, посадка чи пересадка садово-городніх культур. Також не варто турбувати кореневу систему кімнатних рослин та квітів.
8 Неділя Місяць у знаку Діви

Зростаючий

Не рекомендується робити посів на насіння. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, обприскування. Взагалі варто скористатися порадами минулого дня.
9 Понеділок Місяць у знаку Діви

Повний місяць

Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки.
10 Вівторок Місяць у знаку Терезів

Спадаючий

 

Можливий посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначенні для вирощування в зимовій теплиці. Рекомендується обрізка дерев та кущів, полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних рослин та квітів.
11 Середа Місяць у знаку Терезів Спадаючий Можливий посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначенні для вирощування в зимовій теплиці. Рекомендується обрізка дерев та кущів, полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних рослин та квітів.
12 Четвер Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий  Сприятливий день для висаджування абрикос, сливи, айви, груші, яблуні та інших плодових культур (для південних регіонів). Також можна здійснити обрізку пошкоджених та підморожених пагонів плодово-ягідних і декоративних кущів й дерев. Рекомендуються посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Полив, розпушування ґрунту та підживлення квітів.
13 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий  Сприятливий день для висаджування абрикос, сливи, айви, груші, яблуні та інших плодових культур (для південних регіонів). Також можна здійснити обрізку пошкоджених та підморожених пагонів плодово-ягідних і декоративних кущів й дерев. Рекомендуються посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Полив, розпушування ґрунту та підживлення квітів.
14 Субота Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив та боротьба з наземними шкідниками.
15 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив та боротьба з наземними шкідниками.
16 Понеділок Місяць у знаку Козерогу

Спадаючий

Остання чверть

Рекомендуються посадки на насіння. Обрізка дерев та кущів, розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
17 Вівторок Місяць у знаку Козерогу

Спадаючий

Рекомендуються посадки на насіння. Обрізка дерев та кущів, розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
18 Середа Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Рекомендується замочити насіння, підживити кімнатні рослини, квіти та розсаду, здійснити обробку рослин проти шкідників й хвороб.
19 Четвер Місяць у знаку Водолія

Спадаючий

 

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
20 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
21 Субота Місяць у знаку Риб

Спадаючий

 

Безплідний день. Не варто нічого сіяти, садити чи пересаджувати, а також працювати з кореневою системою рослин. Можна зайнятися ремонтом садового інвентарю й теплиці.
22 Неділя Місяць у знаку Риб

Спадаючий

Рекомендується культивація, полив та внесення органічних чи мінеральних добрив.
23 Понеділок Місяць у знаку Риб

Спадаючий

Скористайтеся порадами двох минулих днів.
24 Вівторок Місяць у знаку Овена Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
25 Середа Місяць у знаку Овена

Зростаючий

Посівні роботи вкрай небажані. Можна зайнятися закупівлею ґрунту для розсади, садового інвентарю, насіння, засобів захисту проти шкідників та болячок.
26 Четвер Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендується посів салату та капусти, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці.
27 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Зростаючий День сприятливий в усіх відношеннях. Можна сіяти, пересаджувати та садити, здійснювати пікірування й проріджування, поливати, підживлювати.
28 Субота Місяць у знаку Тільця Зростаючий День сприятливий в усіх відношеннях. Можна сіяти, пересаджувати та садити, здійснювати пікірування й проріджування, поливати, підживлювати.
29 Неділя Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами рослин.
30 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами рослин.
31 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посів на розсаду: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних та бобових культур.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Хіба Риби - це безплідний знак зодіаку (21-22. 03)? 


Взагаліто це переддні новолуння


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...