Місячний посівний календар на травень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на травень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на травень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день травня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на травень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Несприятливий день для садово городніх робіт. Рекомендуються обрізка дерев та кущів, підготовка ґрунту під посіви, боротьба з шкідниками, прополювання ту мульчування.
2 Четвер Місяць у знаку Овена Спадаючий Несприятливий день для садово городніх робіт. Рекомендуються обрізка дерев та кущів, підготовка ґрунту під посіви, боротьба з шкідниками, прополювання ту мульчування.
3 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Неродючий день. З посівами і посадками варто почекати, можливий посів кропу та петрушки. Можна зайнятися роботою з ґрунтом, стрижкою газону, вирізкою малинника, проріджуванням сходів, збором і заготівлею лікарських трав. Не варто поливати, пікірувати і заготовлювати живці.
4 Субота Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для посіву, посадки та пересадки будь яких рослин, особливо клубневих та цибулинних культур.
5 Неділя Місяць у знаку Тільця Новий Місяць Несприятливий день для будь яких садово городніх робіт.
6 Понеділок Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посадка бобових і рослин що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград), видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, підготування місця під газони і грядки, боротьба зі шкідниками та хворобами (обприскування і обкурювання).
7 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посадка бобових і рослин що в’ються (плетиста троянда, суниця, виноград), видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, підготування місця під газони і грядки, боротьба зі шкідниками та хворобами (обприскування і обкурювання). Овочевими культурами займатися не варто.
8 Середа Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка більшості овочевих культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Добре розвиваються низькорослі рослини, гірше - високі, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів). Не забуваємо провести обробку рослин від фітофтори. Сприятливий день для висаджування у парник огірків, перцю, гарбузів та дині.
9 Четвер Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка більшості овочевих культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Добре розвиваються низькорослі рослини, гірше - високі, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів). Не забуваємо провести обробку рослин від фітофтори. Сприятливий день для висаджування у парник огірків, перцю, гарбузів та дині.
10 П'ятниця Місяць у знаку Лева Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка більшості овочевих культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Добре розвиваються низькорослі рослини, гірше - високі, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів). Не забуваємо провести обробку рослин від фітофтори. Сприятливий день для висаджування у парник огірків, перцю, гарбузів та дині.
11 Субота Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка плодових кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав.
12 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Перша чверть Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка плодових кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав.
13 Понеділок Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Обрізка дерев чи кущів також протипоказана. Добре приживяться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити виткі рослини. Покіс сьогодні сповільнить зростання трави на газоні. Можна посіяти зелень, прорідити сходи, обприскати рослини проти шкідників і хвороб біологічними препаратами.
14 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Обрізка дерев чи кущів також протипоказана. Добре приживяться декоративні рослини, що не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити виткі рослини. Покіс сьогодні сповільнить зростання трави на газоні. Можна посіяти зелень, прорідити сходи, обприскати рослини проти шкідників і хвороб біологічними препаратами.
15 Середа Місяць у знаку Терезів Зростаючий Вітається посів баштанних, бобових, зернових. Сприятливий день для посадки кісточкових фруктових дерев, також можна висадити в теплицю розсаду капусти, перцю, баклажанів, томатів. Не забороняється посадка картоплі. Рекомендується утриматися від обрізки дерев і кущів, та не варто займатися обприскуванням рослин отрутохімікатами.
16 Четвер Місяць у знаку Терезів Зростаючий Вітається посів баштанних, бобових, зернових. Сприятливий день для посадки кісточкових фруктових дерев, також можна висадити в теплицю розсаду капусти, перцю, баклажанів, томатів. Не забороняється посадка картоплі. Рекомендується утриматися від обрізки дерев і кущів, та не варто займатися обприскуванням рослин отрутохімікатами.
17 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити фруктові кущі та дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
18 Субота Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити фруктові кущі та дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив мінеральних та органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
19 Неділя Місяць у знаку Стрільця Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
20 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Сьогодні також не варто сіяти чи саджати. Можна зайнятися проріджуванням, розпушуванням, підгортанням, стрижкою газону, формуванням гряд під майбутні посадки.
21 Вівторок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендується посадка і посів будь-яких коренеплодів, висадка в теплицю томатів, перцю, баклажанів, дині та кавунів. Сприятливий день для пікірування та проріджування розсади, обробки рослин проти шкідників та хвороб, внесення органіки і мінеральних добрив. Не рекомендується пересаджування квітів.
22 Середа Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендується посадка і посів будь-яких коренеплодів, висадка в теплицю томатів, перцю, баклажанів, дині та кавунів. Сприятливий день для пікірування та проріджування розсади, обробки рослин проти шкідників та хвороб, внесення органіки і мінеральних добрив. Не рекомендується пересаджування квітів.
23 Четвер Місяць у знаку Водолія Спадаючий Рекомендується посадка і посів будь-яких коренеплодів, висадка в теплицю томатів, перцю, баклажанів, дині та кавунів. Сприятливий день для пікірування та проріджування розсади, обробки рослин проти шкідників та хвороб, внесення органіки і мінеральних добрив. Не рекомендується пересаджування квітів.
24 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.
25 Субота Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.
26 Неділя Місяць у знаку Риб Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур, зелені, багаторічних і однорічних квітів, висадка у теплицю чи парник капусти, перцю, томатів, огірків. Ефективними сьогодні буде щеплення плодових дерев та ягідних кущів. Розпочинаємо заготівлю варень та солінь.
27 Понеділок Місяць у знаку Риб

Спадаючий

Сприятливий день для посіву овочевих культур, зелені, багаторічних і однорічних квітів, висадка у теплицю чи парник капусти, перцю, томатів, огірків. Ефективними сьогодні буде щеплення плодових дерев та ягідних кущів. Розпочинаємо заготівлю варень та солінь.
28 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур, зелені, багаторічних і однорічних квітів, висадка у теплицю чи парник капусти, перцю, томатів, огірків. Ефективними сьогодні буде щеплення плодових дерев та ягідних кущів. Розпочинаємо заготівлю варень та солінь.
29 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий День несприятливий. Посіви і посадки варто відкласти. Можна зайнятися підстриганням газону, розпушуванням ґрунту, підгортанням, видаленням бур’янів. Не варто братися за пікіровку, обрізку, поливи.
30 Четвер Місяць у знаку Овена Спадаючий День несприятливий. Посіви і посадки варто відкласти. Можна зайнятися підстриганням газону, розпушуванням ґрунту, підгортанням, видаленням бур’янів. Не варто братися за пікіровку, обрізку, поливи.
31 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка всіх видів коренеплодів, бульбових і цибулинних культур. Також можна провести роботи по живцюванню і щепленню плодових дерев та ягідних кущів, прибиранням садового сміття на ділянці, підготовці грядок під майбутні посіви.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Дуже корисно!


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...