Місячний посівний календар на квітень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на квітень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на квітень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день квітня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на квітень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Риб Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур, зелені, багаторічних та однорічних квітів. Також рекомендується висадка у теплицю чи парник розсаду ранньої капусти, яка не призначена для довготривалого зберігання. Не рекомендується застосування хімічних речовин.
2 Вівторок Місяць у знаку Риб Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур, зелені, багаторічних та однорічних квітів. Також рекомендується висадка у теплицю чи парник розсаду ранньої капусти, яка не призначена для довготривалого зберігання. Не рекомендується застосування хімічних речовин.
3 Середа Місяць у знаку Риб Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для догляду за кімнатними квітами.
4 Четвер Місяць у знаку Овена Спадаючий Несприятливий день для посівів чи посадок. Можна зайнятися обрізкою плодових дерев та кущів, підготуванням ґрунту під посів.
5 П'ятниця Місяць у знаку Овена Новий місяць Несприятливий день для будь яких садово городніх робіт.
6 Субота Місяць у знаку Тільця Зростаючий На сьогодні родючий знак зодіаку, тому рекомендуються посіви, посадки та пересадки овочевих культур, зелені, бобових та злакових культур. Сприятливий день для пікіровки, підживлення мінеральними чи органічними добривами, щеплення та заготівлі черешків.
7 Неділя Місяць у знаку Тільця Зростаючий На сьогодні родючий знак зодіаку, тому рекомендуються посіви, посадки та пересадки овочевих культур, зелені, бобових та злакових культур. Сприятливий день для пікіровки, підживлення мінеральними чи органічними добривами, щеплення та заготівлі черешків.
8 Понеділок Місяць у знаку Тільця Зростаючий На сьогодні родючий знак зодіаку, тому рекомендуються посіви, посадки та пересадки овочевих культур, зелені, бобових та злакових культур. Сприятливий день для пікіровки, підживлення мінеральними чи органічними добривами, щеплення та заготівлі черешків.
9 Вівторок Місяць у знаку Овена Зростаючий Рекомендується посів та посадка бобових та рослин що в’ються (плетиста троянда, полуниця, виноград), видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, боротьба з наземними шкідниками та хворобами рослин, дерев та кущів.
10 Середа Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується посів та посадка бобових та рослин що в’ються (плетиста троянда, полуниця, виноград), видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, боротьба з наземними шкідниками та хворобами рослин, дерев та кущів. Сприятливий день для посадки чи пересадки ягідних кущів, квітів та декоративних рослин.
11 Четвер Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур, таких як томати, капуста, огірки, перець, квасоля, патисони, баклажани. Сприятливий день для робіт з квітами, закладки альпійських  гірок , клумб, квітників.
12 П'ятниця Місяць у знаку Рака

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посадка більшості овочевих культур, таких як томати, капуста, огірки, перець, квасоля, патисони, баклажани. Сприятливий день для робіт з квітами, закладки альпійських  гірок , клумб, квітників, пересадки середньо ранніх та середніх сортів розсади у відкритий ґрунт.
13 Субота Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можлива посадка плодових кущів та дерев. Сприятливий день для підготування грядок та газонів до посадок чи посівів, мульчування та боротьби з шкідниками.
14 Неділя Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Можлива посадка плодових кущів та дерев. Сприятливий день для підготування грядок та газонів до посадок чи посівів, мульчування та боротьби з шкідниками, посадки однорічних квітів та декоративних кущів.
15 Понеділок Місяць у знаку Діви Зростаючий Малопродуктивний день. Можливий посів квасолі, зелені, салати, пересадка культур з міцною кореневою системою, посадка картоплі, цибулі та часнику.
16 Вівторок Місяць у знаку Діви Зростаючий Малопродуктивний день. Можливий посів квасолі, зелені, салати, пересадка культур з міцною кореневою системою, посадка картоплі, цибулі та часнику. Рекомендується формуюча та санітарна обрізка плодових дерев та кущів.
17 Середа Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендуються посадки кісточкових фруктових дерев, бобових культур (гороху, квасолі, спаржі, чечевиці), посів у закритий ґрунт багаторічних квітів, боротьба з шкідниками.
18 Четвер Місяць у знаку Терезів Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово городніх робіт.
19 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону

Повний місяць

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
20 Субота Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день для посадки більшості клубневих культур окрім картоплі, кабачків, огірка, томатів у відкритий ґрунт. Несприятливий день для посадок плодових дерев. Ефективними сьогодні буде щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, знищення шкідників та розпушування ґрунту.
21 Неділя Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Сприятливий день для посадки більшості клубневих культур окрім картоплі, кабачків, огірка, томатів у відкритий ґрунт. Несприятливий день для посадок плодових дерев. Ефективними сьогодні буде щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, знищення шкідників та розпушування ґрунту.
22 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Сьогодні не варто проводити роботи пов’язані з посадкою чи пересадкою. Рекомендується культивація, прополка та боротьба з шкідниками.
23 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Сьогодні не варто проводити роботи пов’язані з посадкою чи пересадкою. Рекомендується культивація, прополка та боротьба з шкідниками.
24 Середа Місяць у знаку Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для догляду за газоном та позакореневим підживленням. Не рекомендується пересаджування квітів.
25 Четвер Місяць у знаку Козерога Спадаючий Сприятливий день для посадки картоплі, посіву редиски, буряку та брукви. Рекомендується догляд за виноградником, внесення добрив, обприскування від шкідників та хвороб.
26 П'ятниця Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки. Рекомендується проводити покоси, обприскування, підрізання дерев та кущів, прищипування, прополювання.
27 Субота Місяць у знаку Водолія

Спадаючий

Остання чверть

Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки. Рекомендується проводити покоси, обприскування, підрізання дерев та кущів, прищипування, прополювання. Скористайтеся порадами минулого дня.
28 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
29 Понеділок Місяць у знаку Риб Спадаючий Можна відновити роботи з розсадою, посадками та пересадками. Рекомендується посів селери, редиски, цибулькових культур, щеплення плодових дерев та ягідних кущів, заготівля варень та солінь. Відмінний час для культивації та внесення мінеральних та органічних добрив.
30 Вівторок Місяць у знаку Риб Спадаючий Можна відновити роботи з розсадою, посадками та пересадками. Рекомендується посів селери, редиски, цибулькових культур, щеплення плодових дерев та ягідних кущів, заготівля варень та солінь. Відмінний час для культивації та внесення мінеральних та органічних добрив.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...