Місячний посівний календар на березень 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на березень місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на березень місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день жовтня 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на березень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 П'ятниця Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендуються роботи в саду, обрізка дерев та кущів, щеплення, прищипування, побілка, зняття захисного накриття, боротьба з наземними шкідниками. Несприятливий день для пересадки квіткових культур.
2 Субота Місяць у знаку Водолія Спадаючий Рекомендуються роботи в саду, обрізка дерев та кущів, щеплення, прищипування, побілка, зняття захисного накриття, боротьба з наземними шкідниками. Несприятливий день для пересадки квіткових культур.
3 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендуються роботи в саду, обрізка дерев та кущів, щеплення, прищипування, побілка, зняття захисного накриття, боротьба з наземними шкідниками.
4 Понеділок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендуються роботи в саду, обрізка дерев та кущів, щеплення, прищипування, побілка, зняття захисного накриття, боротьба з наземними шкідниками.
5 Вівторок Місяць у знаку Риб Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Рекомендуються роботи в саду, обрізка дерев та кущів, щеплення, прищипування, побілка, зняття захисного накриття, боротьба з наземними шкідниками.  Сприятливий день для культивації, поливу та внесення органічних та мінеральних добрив.
6 Середа Місяць у знаку Риб Новий Місяць Несприятливий день для будь яких садово-городніх робіт.
7 Четвер Місяць у знаку Овена Зростаючий Найкращий день березня для посівів посадок чи пересадок. Рекомендується посів зелені та овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні чи у теплицях, внесення органічних та мінеральних добрив та полив.
8 П'ятниця Місяць у знаку Овена Зростаючий Проводити посіви, посадки та пересадки сьогодні не рекомендується. Сприятливий день для догляду за рослинами у теплиці чи на підвіконні (полив, підживлення, боротьба з шкідниками).
9 Субота Місяць у знаку Овена Зростаючий Проводити посіви, посадки та пересадки сьогодні не рекомендується. Сприятливий день для догляду за рослинами у теплиці чи на підвіконні (полив, підживлення, боротьба з шкідниками).
10 Неділя Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово-городніх робіт. Рекомендуються посів салати та капусти у парнику чи на підвіконні. Якщо дозволяє погода, то можна висіяти у відкритий ґрунт насіння ранніх овочевих культур.
11 Понеділок Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово-городніх робіт. Рекомендуються посів салати та капусти у парнику чи на підвіконні. Якщо дозволяє погода, то можна висіяти у відкритий ґрунт насіння ранніх овочевих культур.
12 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
13 Середа Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Несприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується санітарне підрізання декоративних дерев та кущів, видалення зайвих пагонів, прополювання, мульчування, боротьба з шкідниками та хворобами рослин, кущів та дерев.
14 Четвер Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Перша чверть Несприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується санітарне підрізання декоративних дерев та кущів, видалення зайвих пагонів, прополювання, мульчування, боротьба з шкідниками та хворобами рослин, кущів та дерев.
15 П'ятниця Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для робіт з кімнатними рослинами та квітами, укорінення, посадка, пересадка та підрізання. Рекомендуються посіви на розсаду томатів, капусти, огірків, перцю, пікіровка та висадка розсаду у теплицю. Не рекомендується застосування хімічних речовин проти шкідників.
16 Субота Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для робіт з кімнатними рослинами та квітами, укорінення, посадка, пересадка та підрізання. Рекомендуються посіви на розсаду томатів, капусти, огірків, перцю, пікіровка та висадка розсаду у теплицю. Не рекомендується застосування хімічних речовин проти шкідників.
17 Неділя Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви та посадки садово-городніх культур.
18 Понеділок Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви та посадки садово-городніх культур. Розпушування ґрунту, внесення добрив та боротьба з шкідниками.
19 Вівторок Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити та пересаджувати овочеві культури, плодові дерева, проводити посів на насіння. З квіткових культур можна садити айстри, крокуси, жоржини, гладіолуси та іриски.
20 Середа Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується садити та пересаджувати овочеві культури, плодові дерева, проводити посів на насіння. З квіткових культур можна садити айстри, крокуси, жоржини, гладіолуси та іриски. Сприятливий день для догляду за кімнатними квітами.
21 Четвер Місяць у знаку Терезів Повний Місяць Несприятливий день для садово городніх робіт.
22 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Спадаючий Не рекомендується посів. Можна провести пікіровку, висадити розсаду теплицю чи парник. Рекомендується обрізка дерев та кущів, розпушування ґрунту. Будьте обережні з поливом та внесенням органічних добрив.
23 Субота Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день для посадки однорічних та багаторічних квіткових культур, щеплення плодових дерев, внесення мінеральних та органічних добрив, полив. Не рекомендується садити дерева та кущі.
24 Неділя Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
25 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендується посадка у теплі грядки під плівкою ранніх овочевих культур, проріджування сходів у теплиці чи парнику.
26 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Несприятливий день для посіву овочевих та квіткових культур. Рекомендується боротьба з шкідниками, культивація та прополка.
27 Середа Місяць у знаку Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
28 Четвер Місяць у знаку Козерога Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, буряка, селери, білокачанної капусти. Не рекомендується пересаджування квітів.
29 П'ятниця Місяць у знаку Козерога Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, буряка, селери, білокачанної капусти. Не рекомендується пересаджування квітів.
30 Субота Місяць у знаку Водолія Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок та пересадок.
31 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок та пересадок.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Найкращий посівний календар серед усіх, які знайшов у інтеренеті. Велика подяка розробникам!



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...