Місячний посівний календар городника на серпень 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на серпень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на серпень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день серпня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на серпень місяць. З місяцем серпнем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Вересень >

Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Сприятливий день для посіву редьки, ріпи для збору врожаю восени. Рекомендується знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів.
2 Четвер Місяць у знаку Овена Спадаючий Несприятливий день. Посіви і посадки слід відкласти. Можна зайнятися прополкою, обрізкою, видаленням вусів, пасинкуванням, обробкою рослин проти шкідників і хвороб, збором насіння.
3 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
4 Субота Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для садово городніх робіт. Рослини, посіяні і посаджені в цей день, подарують хороші врожаї, які підлягають тривалому зберіганню. А ось посадка рослин для отримання насіння вкрай небажана. Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі, підстригання дерев і чагарників, збір врожаю цибулі та часнику.
5 Неділя Місяць у знаку Тільця Спадаючий Сприятливий день для садово городніх робіт. Рослини, посіяні і посаджені в цей день, подарують хороші врожаї, які підлягають тривалому зберіганню. А ось посадка рослин для отримання насіння вкрай небажана. Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі, підстригання дерев і чагарників, збір врожаю цибулі та часнику.
6 Понеділок Місяць у знаку Близнюків

Спадаючий

 

Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними сьогодні буде видалення зайвих пагонів, покіс, прополка, культивація, мульчування, збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід.
7 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Можливий посів ріпи, дайкону та рослин, що в’ються.
8 Середа Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготовка зелені і лікарських трав, які вимагають особливо ефективної сушки. У цей день сіють, саджають та збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдалий час для консервування та солінь.
9 Четвер Місяць у знаку Рака Спадаючий Рекомендується заготовка зелені і лікарських трав, які вимагають особливо ефективної сушки. У цей день сіють, саджають та збирають все, що не підлягає тривалому зберіганню. Вдалий час для консервування та солінь.
10 П'ятниця Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується збір та сушка фруктів і коренеплодів, особливо збирання картоплі. Відповідний момент для підготовки грядок до посадок, мульчування, боротьби з шкідниками, обрізки дерев, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
11 Субота Місяць у знаку Лева Новий Місяць Несприятливий день для будь яких садово городніх робіт.
12 Неділя Місяць у знаку Діви Зростаючий Малородючий день, однак посів і посадка кімнатних рослин і квіткових культур, особливо тих, що в’ються не забороняється. Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживуться декоративні рослини, не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. Покіс газону сповільнить зростання трав.
13 Понеділок Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Боротьба з хворобами та шкідниками рослин.
14 Вівторок Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, посів та посадка лікарських трав, клубневих та цибулькових рослин та квітів.
15 Середа Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, посів та посадка лікарських трав, клубневих та цибулькових рослин та квітів.
16 Четвер Місяць у знаку Скорпіона Зростаючий Сприятливий день для посівів, посадок чи пересадок любих культур, чи то овочевих чи квіткових. Також можна присвятити час щепленню, поливам, підживленню органічними та мінеральними добривами, обробкам рослин проти шкідників та хвороб. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева.
17 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіона Зростаючий Сприятливий день для посівів, посадок чи пересадок любих культур, чи то овочевих чи квіткових. Також можна присвятити час щепленню, поливам, підживленню органічними та мінеральними добривами, обробкам рослин проти шкідників та хвороб. Не рекомендується розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева.
18 Субота Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
19 Неділя Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Малородючий день. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізання квітів.
20 Понеділок Місяць у знаку Стрільця

Зростаючий

 

Малородючий день, проте посадка і пересадка ягідних кущів не забороняється. Рекомендується збір врожаю коренеплодів, цибулинних культур, зрізка квітів, заготівля лікарських трав.
21 Вівторок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів, особливо грушевих і сливових дерев, аґрусу, смородини. Розпушування, внесення добрив, щеплення дерев.
22 Середа Місяць у знаку Козерога Зростаючий День слід присвятити посадці підщеп, посівам і посадці підзимових культур, пересадці кімнатних рослин та квітів. Також вітаються роботи по сінокосу, обробці рослин проти шкідників і хвороб, обрізці, щепленню, прищипуванню, нарізці черешків та кореневе підживлення.
23 Четвер Місяць у знаку Водолія Зростаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
24П'ятниця Місяць у знаку Водолія Зростаючий Несприятливий день, тому не варто проводити посіви і посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, прищипування, прополку.
25 Субота Місяць у знаку Водолія Зростаючий Несприятливий день, тому не варто проводити посіви і посадки. Рекомендується збирати зернові та коренеплоди, косити, проводити обприскування і обкурювання, прищипування, прополку.
26 Неділя Місяць у знаку Риб Повний Місяць Не рекомендуються посіви та посадки. День можна присвятити внесенню добрив, щепленню, окуліруванню, нарізці черешків, обрізкою декоративних кущів та дерев, сінокосу, закладці компосту в ями.
27 Понеділок Місяць у знаку Риб

Спадаючий

Не рекомендуються посіви та посадки. День можна присвятити внесенню добрив, щепленню, окуліруванню, нарізці черешків, обрізкою декоративних кущів та дерев, сінокосу, закладці компосту в ями.
28 Вівторок Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. День можна присвятити внесенню добрив, щепленню, окуліруванню, нарізці черешків, обрізкою декоративних кущів та дерев, сінокосу, закладці компосту в ями.
29 Середа Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів.
30 Четвер Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і пересадки. Рекомендується знищення шкідників, прополка і мульчування. Збір врожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських та ефіроолійних культур, сушка овочів і фруктів.
31 П'ятниця Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка озимого часнику, цибулі. Підстригання дерев та кущів. Фрукти, ягоди,  овочі та гриби, зібрані сьогодні, придатні для створення зимових запасів.

Вересень >

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...