Посівний календар на травень 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на травень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на травень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день травня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на травень місяць. З місяцем травнем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендується посадка більшості бульбових культур, крім картоплі. Не рекомендується садити плодово-ягідні дерева та кущі. Ефективними сьогодні буде обрізка дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення мінеральних та органічних добрив, полив, боротьба з хворобами та шкідниками рослин, розпушування ґрунту. Сприятливий день для збору наземної частини лікарських рослин.
2 Середа Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Не рекомендуються будь які садово городні роботи. Можливі посіви квіткових культур, зелені, рослин, що в'ються і лікарських рослин. Не забороняється посадка саджанців декоративних і фруктово-ягідних культур, перекопування ґрунту, оранка, внесення добрив, обробка рослин проти шкідників і хвороби.
3Четвер Місяць у знаку Стрільця Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня
4 П'ятниця Місяць у знаку Козерога Спадаючий Не рекомендується пересадка кімнатних та садових квітів. Сприятливий день для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Сприятливий день по щепленню, поливу, внесення добрив (будь-яких, органіки чи мінеральних), рекомендуються розпушування ґрунту, обрізка і щеплення дерев. Можливий посів на розсаду баштанних, рослин, що в'ються, пасльонових і коренеплодів, а також замочування насіння перед посівом, пересадка. Рослини, посаджені в цей день, дозволять отримати хороший урожай, який підлягає тривалому зберіганню.
5 Субота Місяць у знаку Козерога Водолія Спадаючий Не рекомендується пересадка кімнатних та садових квітів. Сприятливий день для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Сприятливий день по щепленню, поливу, внесення добрив (будь-яких, органіки чи мінеральних), рекомендуються розпушування ґрунту, обрізка і щеплення дерев. Можливий посів на розсаду баштанних, рослин, що в'ються, пасльонових і коренеплодів, а також замочування насіння перед посівом, пересадка. Рослини, посаджені в цей день, дозволять отримати хороший урожай, який підлягає тривалому зберіганню.
6 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
7 Понеділок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Сьогодні небажано здійснювати посів і посадку будь-яких культур, оскільки вони не порадують активним ростом і хорошим врожаєм.
8 Вівторок Місяць у знаку Водолія Риб Спадаючий Остання чверть Поради минулого дня.
9 Середа Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення дерев і ягідних кущів. Сприятливий день для культивації, поливу і внесення органічних та мінеральних добрив.
10Четвер Місяць у знаку Риб Овена Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редиски, цибулинних, щеплення дерев і ягідних кущів. Заготівля варення і солінь. Сприятливий день для культивації, поливу і внесення органічних та мінеральних добрив.
11 П'ятниця Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви і посадки. Рекомендуються обрізка дерев і кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування.
12 Субота Місяць у знаку Овена Тільця Спадаючий Нічого сіяти і садити не рекомендується. Рекомендуються обрізка дерев і кущів, підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування.
13 Неділя Місяць у знаку Тільця Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
14 Понеділок Місяць у знаку Тільця Близнюків Спадаючий Високопродуктивний день, тому рекомендується посадка всіх коренеплодів, бульбових і цибулинних культур. Підстригання дерев і кущів.
15 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Новий Місяць Не рекомендуються посіви і посадки.
16 Середа Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Безплідний день. Нічого сіяти і садити не рекомендується, окрім бобових і рослин, що в'ються (плетиста троянда, суниця, виноград). Не забороняється прополка, підгортання, оранка, внесення добрив, а також обробка рослин проти шкідників і хвороб.
17Четвер Місяць у знаку Близнюків Рака Зростаючий Також несприятливий день. Скористайтеся порадами минулого дня. Можливий посів гарбуза, гороху, квасолі та літніх садових квітів.
18 П'ятниця Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка більшості культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Добре розвиваються низькорослі рослини, гірше - високі, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів). Сприятливий день для посадки розсади у теплицю, парник чи у відкритий ґрунт, посів теплолюбних овочевих культур та зелені.
19 Субота Місяць у знаку Рака Лева Зростаючий Рекомендується посадка і пересадка більшості культур: баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Добре розвиваються низькорослі рослини, гірше - високі, так як стебло набуває середню міцність (тому не рекомендується садити високорослі сорти помідорів). Сприятливий день для посадки розсади у теплицю, парник чи у відкритий ґрунт, посів теплолюбних овочевих культур та зелені, пересадки розсади квітів.
20 Неділя Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка плодово-ягідних кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести покіс з метою уповільнення зростання трав. Відповідний момент для мульчування, боротьби з шкідниками, збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
21 Понеділок Місяць у знаку Лева Діви Зростаючий Поради минулого дня.
22 Вівторок Місяць у знаку Діви Зростаючий Перша чверть Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння. Добре приживляться декоративні рослини, не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в'ються. Покіс газону сповільнить зростання трави.
23 Середа Місяць у знаку Діви Терезів Зростаючий Не рекомендується садити й пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, проводити посадки на насіння, можлива посадка саджанців декоративних і фруктово-ягідних культур, перекопування ґрунту, оранка, внесення добрив, обробка проти шкідників і хвороб. Добре приживляться декоративні рослини, не призначені для плодоношення, зокрема жимолость, шипшина. З квітів рекомендується садити такі, що в'ються. Покіс газону сповільнить зростання трави.
24Четвер Місяць у знаку Терезів Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, профілактична і омолоджує обрізка, формування крони і прищіпування. Ефективними будуть полив і сінокіс.
25 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка квітів, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, профілактична і омолоджує обрізка, формування крони і прищіпування. Ефективними будуть полив і сінокіс.
26 Субота Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза, посів теплолюбних овочевих культур та пряних трав. Не рекомендується сьогодні розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
27 Неділя Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості культур: капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза, посів теплолюбних овочевих культур та пряних трав. Не рекомендується сьогодні розмножувати рослини корінням, збирати трави і садити дерева. Ефективними сьогодні будуть щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
28 Понеділок Місяць у знаку Скорпіону Стрільця Зростаючий Поради минулого дня.
29 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Повний Місяць Не рекомендуються посіви і посадки. Однак не забороняється посів зелені, однорічних декоративних і квітучих рослин, лікарських трав. Можна присвятити час проріджуванню сходів, прополюванню, перекопуванню, розпушуванню, посадці і пересадці саджанців фруктово-ягідних культур.
30 Середа Місяць у знаку Стрільця Козерогу Спадаючий Рекомендується бути обережніше при будь-яких садово-городніх роботах. Культивація, прополка, знищення шкідників, тобто скористайтеся порадами минулого дня.
31 Четвер Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Не рекомендується пересадка квітів. Сприятливий день для посадки картоплі, редиски, брукви, ріпи. Розпушування ґрунту, внесення добрив, обрізка і щеплення дерев.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...