Посівний календар городника на червень 2018 року

Місячний посівний календар таблиця городника садовода на червень 2018 року по Україні. Фази місяця, місячні цикли і сприятливі дні місяця для садово-городніх робіт відповідно до місячного календаря городника на червень 2018 року. Також можливо Вас зацікавить народний та церковний календар на червень місяць й прикмети та прислів’я про червень місяць.




Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 П'ятниця Місяць у знаку Козерога Спадаючий Не рекомендується пересадка квітів. Сприятливий день для посадки картоплі, редису, брукви, ріпи, посіву та посадок рослин на насіння і тривале зберігання. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, обрізання і щеплення дерев. Не забороняється посадка і пересадка фруктово-ягідних і декоративних кущів і дерев.
2 Субота Місяць у знаку Козерога Водолія Спадаючий Не рекомендується пересадка квітів. Сприятливий день для посадки картоплі, редису, брукви, ріпи, посіву та посадок рослин на насіння і тривале зберігання. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив, формувальна обрізака та щеплення дерев. Не забороняється посадка й пересадка фруктово-ягідних і декоративних кущів і дерев.
3 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Безплідний день. Не варто займатися посівами, посадками й пересадками. Можна зайнятися збором та заготівлею лікарських трав, обробкою рослин проти шкідників та хвороб, прищипуванням рослин, пасинкуванням, проріджуванням, розпушуванням ґрунту
4 Понеділок Місяць у знаку Водолія Риб Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Рекомендується збирати зернові й коренеплоди, косити, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополювання.
5 Вівторок Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редису, цибулинних, щеплення дерев і ягідних кущів, культивації, поливу та внесення добрив. Сприятливий день для заготівлі варень та солінь.
6 Середа Місяць у знаку Риб

Спадаючий

Остання чверть

Високопродуктивний день. Можна сіяти будь-які культури. Вони, у свою чергу, порадують активним зростанням і щедрим урожаєм. Не забороняється робота по внесенню добрив, підгортанню, розпушуванню, прополці, обприскуванню рослин від шкідників і хвороб.
7 Четвер Місяць у знаку Риб Овена Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
8 П'ятниця Місяць у знаку Овена Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Сприятливий день для збору урожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських і эфіромасляних культур, сушіння овочів і фруктів.
9 Субота Місяць у знаку Овена Тільця Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Сприятливий день для збору урожаю коренеплодів, фруктів, ягід, лікарських і эфіромасляних культур, сушіння овочів і фруктів.
10 Неділя Місяць у знаку Тільця Спадаючий Рекомендується посадка усіх коренеплодів, бульбових і цибулинних культур. Омолоджуюче та формуюче підрізання дерев і кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, придатні для створення зимових запасів.
11 Понеділок Місяць у знаку Тільця Близнюків Спадаючий Рекомендується посадка усіх коренеплодів, бульбових і цибулинних культур. Омоложджуюче та формуюче підрізання дерев і кущів. Фрукти, ягоди та овочі, зібрані сьогодні, придатні для створення зимових запасів.
12 Вівторок Місяць у знаку Близнюків Спадаючий Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними сьогодні будуть видалення зайвих пагонів, косовиця, прополка, культивація, мульчування. Збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід. Можливий посів та посадка ампельних та рослин, що в'ються.
13 Середа Місяць у знаку Близнюків Рака Новий Місяць Не рекомендується посадка і пересадка трав'янистих культур. Ефективними сьогодні будуть видалення зайвих пагонів, косовиця, прополка, культивація, мульчування. Збір лікарських трав, коренеплодів, фруктів і ягід. Можливий посів та посадка ампельних та рослин, що в'ються.
14 Четвер Місяць у знаку Рака Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур : томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Також рекомендуються підживлення мінеральними чи органічними добривами, щеплення плодово-ягідних дерев та кущів, заготівля черешків, профілактична та омолоджуюча обрізка дерев та кущів.
15 П'ятниця Місяць у знаку Рака Лева Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур : томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків. Також рекомендуються підживлення мінеральними чи органічними добривами, щеплення плодово-ягідних дерев та кущів, заготівля черешків, профілактична та омолоджуюча обрізка дерев та кущів.
16 Субота Місяць у знаку Рака Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести косовицю з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, для боротьби зі шкідниками, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
17 Неділя Місяць у знаку Лева Діви Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Рекомендується посадка кущів і дерев, збір і сушка фруктів і коренеплодів. Варто провести косовицю з метою уповільнення зростання трав. Сприятливий день для мульчування, для боротьби зі шкідниками, для збору насіння соняшнику, заготівлі лікарських трав.
18 Понеділок Місяць у знаку Діви Зростаючий Сьогодні також малородючий день. Сіяти на розсаду овочеві культури украй небажано, вони не порадують щедрим врожаєм. Можливий посів квіткових культур і рослин, що в'ються. Рекомендуються боротьба зі шкідниками та хворобами рослин та квітів, проріджування розсади, щеплення і прищипування.
19 Вівторок Місяць у знаку Діви Терезів Зростаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
20 Середа Місяць у знаку Терезів

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посадка та посів квітів, чи то садових, чи кімнатних, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив і сінокіс.
21 Четвер Місяць у знаку Терезів Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка та посів квітів, чи то садових, чи кімнатних, закладка бульб і насіння на зберігання. Також рекомендується посадка кісточкових фруктових дерев. Ефективними сьогодні будуть полив і сінокіс.
22 П'ятниця Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Сприятливий день. Не забороняється здійснювати посіви й посадки будь-яких рослин, особливо овочевих культур. Також вітаються підгодівлі, щеплення, заготівля живців, профілактичне та омолоджуюче обрізання дерев та кущів.
23 Субота Місяць у знаку Скорпіону Зростаючий Рекомендується посадка більшості овочевих культур : капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза. Не рекомендується розмножувати рослини коренями, збирати трави й саджати дерева. Ефективними будуть сьогодні щеплення, внесення мінеральних чи органічних добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
24Неділя Місяць у знаку Скорпіону Стрільця Зростаючий Високопродуктивний день. Можна сіяти, саджати та пересаджувати. Рекомендуються щеплення, полив, підживлення органічними й мінеральними добривами, заготівля і сушка трав, збір урожаю ягід і інших плодів.
25 Понеділок Місяць у знаку Стрільця Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур : зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізування квітів. Посаджені у цей день домашні квіти швидше розквітають.
26 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Козерога Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур : зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізування квітів. Посаджені у цей день домашні квіти швидше розквітають.
27 Середа Місяць у знаку Козерога Зростаючий Рекомендується посадка швидкорослих культур : зелені, цибулі, часнику, перцю, лікарських трав на насіння, а також суниці, шпинату, шипшини, жимолості, сливи. Рекомендується збір овочів, фруктів, ягід і насіння, зрізування квітів. Посаджені у цей день домашні квіти швидше розквітають.
28 Четвер Місяць у знаку Козерога Повний Місяць Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
29 П'ятниця Місяць у знаку Козерога Водолія Спадаючий Рекомендується посадка і пересадка дерев і кущів. Розпушування ґрунту, внесення добрив, щеплення дерев, косовиця.
30 Субота Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендується проводити посіви та посадки. Рекомендується збирати зернові й коренеплоди, косити, проводити обприскування та обкурювання, підстригання дерев і кущів, прищипування, прополку.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...