Посівний календар на квітень 2018

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця наквітень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на квітень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день квітня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на квітень місяць. З місяцем квітнем пов’язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів’їв та прикмет про погоду.


Посівний календар на квітень 2018



ДатаДень тижняМісяць в знаку ЗодіакуФаза МісяцяРекомендовані роботи в саду і городі
1НеділяМісяць у знаку Терезів СкорпіонаСпадаючийДень рекомендується присвятити посадці декоративних кущів і цибулькових квіткових культур, а також посадці цибулі, часнику та посіву скороспілих коренеплодів, овочевих культур, призначених для тривалого зберігання. Розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з шкідниками.
2ПонеділокМісяць у знаку СкорпіонаСпадаючийДень сприятливий для посіву і посадки овочевих, злакових, квіткових і будь-яких інших культур. Не забороняється посів лікарських трав. Вітаються роботи по щепленню, прищипці, внесенню органічних і мінеральних добрив, оранці, обприскуванню проти шкідників і хвороб. Рекомендується посів моркви, редису, цибулі сіянки, топінамбуру, поставити картоплю на пророщування.
3ВівторокМісяць у знаку Скорпіона СтрільцяСпадаючийСприятливий день для посіву злакових, квіткових і будь-яких інших овочевих культур, посадки топінамбуру, ранньої картоплі. Загартування та підживлення розсади, пророщування картоплі перед посадкою.
4СередаМісяць у знаку СтрільцяСпадаючийМалородючий день. Посіви з метою отримання урожаю небажані. Можливі посіви квіткових культур, зелені, витких і лікарських рослин. Не забороняється посадка саджанців декоративних і фруктово-ягідних культур, перекопування ґрунту, оранка, внесення добрив, обробка проти шкідників і хвороб.
5ЧетверМісяць у знаку Стрільця КозерогаСпадаючийСкористайтеся порадами минулого дня. Можна зайнятися побілкою дерев та кущів та їх підживленням, підготовкою грядок до майбутніх посадок.
6П'ятницяМісяць у знаку КозерогаСпадаючийСкористайтеся порадами двох минулих днів. Рекомендується прибирання в саду, підготовка городу та грядок до майбутніх посадок та посівів.
7СуботаМісяць у знаку КозерогаСпадаючийСприятливий день для посіву овочевих культур, а також посадки коренеплодів, картоплі, саджанців декоративних і фруктово-ягідних кущів та дерев. Останні, у свою чергу, порадують щедрим і тривалим плодоносінням. Рекомендується формуюча обрізка дерев. Не забувайте про загартовування розсади.
8НеділяМісяць у знаку Козерога ВодоліяСпадаючий Остання чвертьСприятливий день для посіву овочевих культур, а також посадки коренеплодів, картоплі, саджанців декоративних і фруктово-ягідних кущів та дерев. Останні, у свою чергу, порадують щедрим і тривалим плодоносінням. Рекомендується формуюча обрізка дерев. Не забувайте про загартовування розсади. Несприятливий день для пересаджування кімнатних рослин та квітів.
9ПонеділокМісяць у знаку ВодоліяСпадаючийНе рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прополка.
10ВівторокМісяць у знаку Водолія РибСпадаючийПоради минулого дня.
11СередаМісяць у знаку РибСпадаючийНе рекомендуються посіви і посадки, хіба що посів ранніх коренеплодів і ранньої картоплі. Рекомендується проводити обприскування і обкурювання, підстригання дерев і кущів, прополка.
12ЧетверМісяць у знаку РибСпадаючийСприятливий день для посівів чи посадок будь-яких рослин, особливо овочевих культур. Рекомендуються підживлення, щеплення, заготівля живців, профілактичне і омолоджуюче підстригання дерев та кущів.
13П'ятницяМісяць у знаку Риб ОвенаСпадаючийСприятливий день для будь яких садово городніх робіт. Рекомендуються посадки селери, редису, цибулинних, висадка розсади в ґрунт, підрізування і щеплення дерев і ягідних кущів.
14СуботаМісяць у знаку ОвенаСпадаючийНе рекомендуються посіви і посадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування. Можна присвятити час пікіровці розсади, діленню і пересадці кімнатних рослин, розмноженню вегетативним способом.
15НеділяМісяць у знаку Овена ТільцяСпадаючийСкористайтеся порадами минулого дня.
16ПонеділокМісяць у знаку ТільцяНовий МісяцьНе рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
17ВівторокМісяць у знаку Тільця БлизнюківЗростаючийРекомендується посів салати і капусти, решту овочевих культур не рекомендується. Обрізання дерев і кущів.
18СередаМісяць у знаку БлизнюківЗростаючийРекомендується посадка бобових і в'юнких рослин (плетиста троянда, суниця, виноград). Видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, добре готувати місце під газони і грядки, боротися з шкідниками і хворобами (обприскування і обкурювання). Сприятливий день для посадки плодових дерев та багаторічних квітів.
19ЧетверМісяць у знаку Близнюків РакаЗростаючийРекомендується посадка бобових і в'юнких рослин (плетиста троянда, суниця, виноград). Видалення зайвих пагонів, прополка, мульчування, добре готувати місце під газони і грядки, боротися з шкідниками і хворобами (обприскування і обкурювання). Сприятливий день для посадки плодових дерев та багаторічних квітів.
20П'ятницяМісяць у знаку РакаЗростаючийРекомендується посадка більшості культур : томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків та декоративних культур.
21СуботаМісяць у знаку Рака ЛеваЗростаючийРекомендуються посіви і посадки будь-яких культур, особливо овочевих: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків, висадка розсади у парник чи теплицю . Варто відмітити, що рослини, посаджені цього дня, не порадують швидким зростанням, але в майбутньому зможуть похвалитися щедрим урожаєм. Сприятливий день для посадки плодових дерев та плодоягідних кущів.
22НеділяМісяць у знаку ЛеваЗростаючийРекомендуються посіви і посадки будь-яких культур, особливо овочевих: томатів, капусти, огірків, перцю, баштанних, квасолі, патисонів, баклажанів, кабачків, висадка розсади у парник чи теплицю. Варто відмітити, що рослини, посаджені цього дня, не порадують швидким зростанням, але в майбутньому зможуть похвалитися щедрим урожаєм. Сприятливий день для посіву зелені на салат, посадки плодових дерев та плодоягідних кущів.
23ПонеділокМісяць у знаку Лева ДівиЗростаючий Перша чвертьНеродючий день, тому не варто сіяти, садити чи пересаджувати садово городні культури. Можна зайнятися боротьбою з хворобами та шкідниками рослин, внесенням мінеральних та органічних добрив, підготовкою грядок до посадки чи посіву.
24ВівторокМісяць у знаку ДівиЗростаючийНеродючий день, тому не варто сіяти, садити чи пересаджувати садово городні культури. Можна зайнятися боротьбою з хворобами та шкідниками рослин, внесенням мінеральних та органічних добрив, підготовкою грядок до посадки чи посіву.
25СередаМісяць у знаку ДівиЗростаючийНе рекомендується саджати і пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, робити посів на насіння.  Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев, обприскування.
26ЧетверМісяць у знаку Діви ТерезівЗростаючийСкористайтеся порадами минулого дня.
27П'ятницяМісяць у знаку ТерезівЗростаючийРекомендується посадка кісточкових фруктових дерев, стручкових культур (гороху, квасолі, спаржі, сочевиці), а також усіх видів квітів, висадка розсади томатів та  перцю у парник чи відкритий ґрунт,  посів дині, гарбуза, капусти. Сприятливий день для робіт по щепленню, поливу, внесенню будь яких добрив.
28СуботаМісяць у знаку Терезів СкорпіонуЗростаючийСкористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для посадки чи пересадки плодових дерев та плодоягідних кущів.
29НеділяМісяць у знаку СкорпіонуЗростаючийРекомендується посадка більшості культур : капусти, помідорів, огірків, перцю, гарбуза ну і звичайно картоплі. Не рекомендується розмножувати рослини коренями і саджати дерева. Ефективними сьогодні буде підрізування дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
30ПонеділокМісяць у знаку Скорпіону СтрільцяПовний МісяцьНе рекомендуються посіви, посадки та пересадки.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Тобто… 31 березня місяць зростав, а 1 квітня різко почав спадати? Я щось не так зрозумів?


Вибачте, помилився, 31 березня повний місяць, дякую за зауваження


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...