Місячний посівний календар садовода огородника на березень 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на березень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на березень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день січня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на березень місяць. З місяцем березнем пов’язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів’їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Четвер Місяць у знаку Лева Діви Зростаючий Малородючий день, тому сіяти овочеві культури не рекомендується. Можна присвятити час пікіровці розсади, діленню і пересадці кімнатних рослин квітів, розмноженню вегетативним способом. Також не забороняються роботи по внесенню мінеральних та органічних добрив, обрізанню дерев і кущів, боротьбі з ґрунтовими шкідниками та поливом розсади.
2 П'ятниця Місяць у знаку Діви Терезів Повний Місяць Не рекомендуються посіви та пересадки. Займіться перевіркою врожаю, що зберігається в льосі або підвалі, ремонтом садового інвентарю, перевіркою надійності кріплень в теплиці та видаленням снігу з дахів.
3Субота Місяць у знаку Терезів Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
4 Неділя Місяць у знаку Терезів Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками, вкорінення живців. Ефективними сьогодні буде вкорінення живців, омолоджуюча і профілактична обрізка кущів і дерев, прищипування.
5 Понеділок Місяць у знаку Терезів Скорпіона Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Ефективними сьогодні буде вкорінення живців, омолоджуюча і профілактична обрізка кущів і дерев, прищипування.
6 Вівторок Місяць у знаку Скорпіона Спадаючий Не забороняється посів на розсаду баштанних, рослин, що в'ються, пасльонових і коренеплодів, а також замочування насіння і пересадка. Не рекомендується саджати дерева. Сприятливий день для обрізання дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
7 Середа Місяць у знаку Скорпіона Стрільця Спадаючий Не забороняється посів на розсаду баштанних, рослин, що в'ються, пасльонових і коренеплодів, а також замочування насіння і пересадка. Не рекомендується саджати дерева. Сприятливий день для обрізання дерев і ягідних кущів, щеплення, внесення добрив, полив, знищення шкідників, розпушування ґрунту.
8 Четвер Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендується бути обережніше при будь-яких садово-городніх роботах, хіба що посів квіткових культур і лікарських рослин. Культивація, прополка, знищення шкідників, очищення садової ділянки, дезінфекція і ремонт теплиці.
9 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Остання чверть Рекомендується бути обережніше при будь-яких садово-городніх роботах, хіба що посів квіткових культур і лікарських рослин. Культивація, прополка, знищення шкідників, очищення садової ділянки, дезінфекція і ремонт теплиці.
10Субота Місяць у знаку Стрільця Козерога Спадаючий Рекомендується бути обережніше при будь-яких садово-городніх роботах, хіба що посів квіткових культур і лікарських рослин. Культивація, прополка, знищення шкідників, очищення садової ділянки, дезінфекція і ремонт теплиці. Не рекомендується пересаджування квітів.
11 Неділя Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендується бути обережніше при будь-яких садово-городніх роботах, хіба що посів квіткових культур і лікарських рослин. Культивація, прополка, знищення шкідників, очищення садової ділянки, дезінфекція і ремонт теплиці. Не рекомендується пересаджування квітів.
12 Понеділок Місяць у знаку Козерога Водолія Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур на розсаду, пересадки та висаджування декоративних і фруктово-ягідних дерев і кущів. Також не забороняється щеплення, заготівля живців і прищипування.
13 Вівторок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Рекомендується проводити обприскування й обкурювання, підстригання дерев і кущів, прополка та проріджування розсади, обробка рослин від шкідників та хвороб.
14 Середа Місяць у знаку Водолія Риб Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Рекомендується проводити обприскування й обкурювання, підстригання дерев і кущів, прополка та проріджування розсади, обробка рослин від шкідників та хвороб.
15 Четвер Місяць у знаку Риб Спадаючий Рекомендуються посадки селери, редису, цибулинних, підрізування і щеплення дерев і ягідних кущів. Відмінний час для культивації, поливу і внесення добрив.
16 П'ятниця Місяць у знаку Риб Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
17Субота Місяць у знаку Риб Овена Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки.
18 Неділя Місяць у знаку Овена Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування.
19 Понеділок Місяць у знаку Овена Тільця Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки й пересадки. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополка і мульчування.
20 Вівторок Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендується посів салати та капусти для вирощування у будинку або в зимовій теплиці. Обрізання дерев і кущів.
21 Середа Місяць у знаку Тільця Близнюків Зростаючий Сприятливий день для посіву будь-яких овочів на розсаду, у тому числі томатів, огірків, гарбуза і баклажан, посадка часнику і цибулі. Вітаються роботи по догляду за кімнатними рослинами, обрізка дерев та кущів.
22 Четвер Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Малородючий день. Сіяти на розсаду овочеві культури вкрай небажано, вони не порадують Вас щедрим врожаєм. Рекомендується посів квіткових культур і витких рослин, боротьба зі шкідниками та хворобами, проріджування розсади, щеплення і прищипка, підготовка місця під газони й грядки.
23 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Рака Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
24Субота Місяць у знаку Рака Зростаючий Перша чверть Родючий день, однак рекомендується посів на розсаду томатів, капусти, огірків, перцю та тих овочевих культур, які не призначені для довготривалого зберігання. Рекомендується посів квіткових культур, посадка декоративних кущів, прополка, розпушування ґрунту, поливи та обробка рослин проти шкідників і хвороб.
25 Неділя Місяць у знаку Рака Зростаючий Родючий день, однак рекомендується посів на розсаду томатів, капусти, огірків, перцю та тих овочевих культур, які не призначені для довготривалого зберігання. Рекомендується посів квіткових культур, посадка декоративних кущів, прополка, розпушування ґрунту, поливи та обробка рослин проти шкідників і хвороб.
26 Понеділок Місяць у знаку Рака Лева Зростаючий Не рекомендується посів і пересадка садово-городніх культур. Сприятливий день для посадки кущів і дерев, підготовки грядок і газонів до посадок, мульчування, боротьби зі шкідниками, обрізання дерев.
27 Вівторок Місяць у знаку Лева Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
28 Середа Місяць у знаку Лева Діви Зростаючий Не рекомендується саджати та пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, робити посів на насіння. З квітів рекомендується саджати айстри, крокуси, жоржини, гладіолуси, іриси. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев, обприскування.
29 Четвер Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується саджати та пересаджувати овочеві культури, фруктові дерева, робити посів на насіння. З квітів рекомендується саджати айстри, крокуси, жоржини, гладіолуси, іриси. Рекомендується розпушування ґрунту, культивація, підгортання, мульчування дерев, обприскування.
30 П'ятниця Місяць у знаку Діви Терезів Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
31 Субота Місяць у знаку Терезів Повний місяць Не рекомендуються посіви й пересадки, краще відпочити або зайнятися перевіркою насіння для майбутніх посівів та врожаю, що зберігається в погребі чи підвалі. Вітається ремонт садового інвентарю й теплиці.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Добрий день! Чому в цьому календарі перебування місяця в знаках зодіаку випереджає на добу всі інші місячні календарі?
  


Цитата: Людмила
Добрий день! Чому в цьому календарі перебування місяця в знаках зодіаку випереджає на добу всі інші місячні календарі?
  

Наведіть будьласка приклад


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...