Сальса, гострий мексиканський соус, який стане відмінним гарніром для м'яса або риби. Але також його можна подати і як закуску разом з кукурудзяними чіпсами.
Для приготування соусу сальса, нам знадобиться:
помідори - 700 г (3-4 шт.)
перець чилі - 1 шт.
цибуля червоний - 1 шт.
часник - 1 зубчик
кінза - 1 пучок
лайм (або лимон) - 1 шт.
оливкова олія - 2-3 ст. ложки
сіль, мелений перець - за смаком
Як приготувати соус: для початку помиємо помідори і наріжемо дрібними кубиками. Перекладемо у великій салатник. Потім наріжемо кінзу і додамо до помідорів.Перець чилі розрізжемо вздовж і видалимо серцевину з насінням.
Перець, цибулю і часник також дрібно наріжемо і додамо в салатник.
Лайм розріжемо навпіл і вичавимо трохи соку за смаком в сальсу. Приправимо все сіллю і перцем, додамо оливкову олію і ретельно перемішаємо.