Збиваємо у блендері оселедець, вершкове масло, каперси, петрушку, м'яту, лимонний сік і копчену паприку і наповнимо наші тарталетки. При бажанні можна прикрасити закуску квіточками, вирізаними з помідорів чері, маслинами або пір'їнками зеленої цибулі та подавати до святкового столу.
Швиденько приготувати закуску до святкового столу можна і за допомогою лаваша. Рулети з лаваша по нашому рецепту з фото виглядають досить гарно, та є досить ситною закускою.
Збиваємо у блендері (при відсутності бленд ера кріп можна порізати ножем та ретельно вимішати начинку) кріп, сир і гірчицю до однорідної маси. Приготованою масою намастимо лаваші та розкладемо листя салати, а на них скибочки риби і оливки, порізані кільцями. Якщо немає салати, то можна замінити її руко лою, але потрібно зменшити кількість гірчиці до двох ложок. Залишилося щільно скрутити лаваш у рулет, покласти на дошку швом вниз, та дати постояти хвилин 10. По тому нарізаємо дуже гострим ножем на порційні частини і можна подавати нашу закуску до святкового столу.
Приготування цієї закуски теж не займе багато часу, а смакове поєднання порадує і вас, і ваших гостей.
Для почату наріжемо оливки на тонкі кільця. Розкладемо скибки плавленого сиру і покладемо на кожен по смужці риби та по два кільця оливок. Акуратно, так, щоб не пошкодити сир, згорнемо у рулетики і скріпимо їх зубочистками. Викладіть закуску на тарілку, прикрашену листям салати. Між рулетами помістіть помідори черрі.
Салат з морквою по корейськи до святкового столу при наявності спеціальної терки робиться досить швидко, при цьому ви можете приготувати його заздалегідь - напередодні ввечері або навіть за 2 дні. Чим довше салат настоюється, тим смачніше виходить.
Приготування салату з морквою по корейськи: Наріжемо куряче філе тонкими смужками проти волокон, цибулю – півкільцями і змішаємо руками, додамо сіль, чорний перець, 1 столову ложку оцту і 2 столових ложки теплої води. Ще раз все перемішуємо і залишаємо маринуватися, не забираючи в холодильник.
Поки куряче філе маринується, беремо очищену картоплю, і натираємо на терці для корейської моркви. Якщо такої терки немає, то нарізаємо дуже тоненькими смужечками. Нарізану, чи натерту картоплю промиємо у друшляку холодною водою, щоб трохи вийшов крохмаль і просушимо на паперовому рушничку.
Поставимо закип’ятити літру води, як закипить, посолимо і додамо 2 столових ложки оцту. Відварюємо у цьому маринаді нарізану картоплю приблизно хвилин п’ять, викидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Моркву теж натираємо на терці для корейської моркви, додаємо вичавлений через часникодавку часник і поллємо приправою для моркви по корейськи. Вимішайте руками і поки відставте в сторону.
Курку з цибулею відіжмемо від маринаду і обсмажимо на розпеченому маслі протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Як тільки філе побіліло - воно готове. Картопляну соломку змішайте з морквою і відразу ж залийте киплячим маслом разом з курячим м'ясом і цибулею. Все ретельно перемішайте.
Цей салат можна подавати і теплим - в якості основного блюда, проте, як ми вже говорили, він смачніший, коли настоїться.
Порада від Кулінара: якщо ви любите свіжу кінзу, то додайте її в салат, дрібно нарізавши. Вам знадобиться половина пучка. Крім того, для додаткової гостроти можна покласти перець чилі - 1/2 стручка без насіння.