У Кореї немає моркви по-корейськи, але придумали цей рецепт все ж корейці-переселенці, так що назва відповідає дійсності.
Основний інгредієнт цього салату - морква, вона дуже корисна для нашого організму. У поєднанні з олією вона стає ще корисніше. Можна її вживати як самостійне блюдо або використовувати як один з компонентів салату. Якщо ж є проблеми зі шлунком, то цей салат вживати не варто чи обмежитися невеликою кількістю.
Приготувати його не складно. Для цього необхідні морква, спеції, олія, сіль, цукор, суміш прянощів, оцет. Можна готувати і без оцту. Рецептів приготування моркви по-корейськи багато. Пропонуємо вам приготувати салат з моркви по корейськи за нашим рецептом, а також варіанти салатів, в яких присутня морква по-корейськи.
Миту моркву очистити, нашаткувати соломкою. Посолити, перемішати і дати постояти хвилин 30-40. Цибулю очистити, розрізати навпіл і нашаткувати дуже тонкими півкільцями, потім пасерувати в олії до золотистого кольору. Олію з цибулею остудити, цибулю видалити шумівкою або процідити олію крізь сито (цибуля не використовується). Часник очистити і подрібнити. Кунжут обсмажити на сухій сковороді. З'єднати всі складові салату, перемішати.
Замість есенції можна використовувати 5-6 столових ложок 6% оцту. Також можна заливати моркву розпеченим маслом.
Моркву по-корейськи можна вживати не тільки як окрему закуску, багато хто використовує її в якості основного інгредієнта в різні салати. Морква по-корейськи надає салату не тільки яскравий барвистий колір, але і соковитість. Ми пропонуємо вам 3 рецепта швидких, але дуже смачних салатів.
Яйця відварити круто, почистити, нарізати тонкою соломкою так само, як м'ясо. Моркву по-корейськи викласти на плоску тарілку. При бажанні можна її розрізати на 2-3 частини. На моркву викласти м'ясо, нарізане соломкою, на м'ясо - яйця, останнім шаром покласти кукурудзу. Завершити композицію сіточкою з майонезу. Простий салат за 10 хвилин готовий.
Відокремити куряче м'ясо від ніжки, шкурки і кісток. М'ясо нарізати середніми кубиками. Зелену цибулю вимити, обсушити й подрібнити. У центр блюда налити майонез. Навколо майонезу розкласти гірками гриби, кукурудзу, моркву, сухарики, куряче м'ясо. Перемішати інгредієнти безпосередньо перед вживанням.
Моркву нарізати недовгими смужками. Огірки нарізати брусочками, помідори розрізати на 4 частини. Селеру розрізати уздовж навпіл і нарізати невеликими шматочками. Маслини нарізати кільцями. Змішати всі овочі в салатнику, скропити світлим бальзамічним оцтом і полити олією. Для любителів гострого в кінці можна додати трішки червоного гострого перцю або тонко нарізані колечка пекучого перцю.