Свинину нарізати поперек волокон на шматочки як для бефстроганова, скласти в миску, додати суміш сухих трав і оливкове масло, ретельно втерти заправку в м'ясо. Залишити маринуватися на 30-40 хвилин.
За цей час приготувати соус: зі слив витягнути кісточки, залити плоди 1/2 склянки води і варити до м'якості (15-20 хвилин). Протерти сливи через сито в сотейник з товстим дном, влити соєвий соус, додати цукор, перемішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати помішуючи ще 15 хвилин (до загусання ).
Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. Розігріти в сковороді рослинне або кунжутне масло, обсмажити в ньому цибулю і часник, потім додати м'ясо, присипати борошном і смажити до золотистої скоринки. Покласти до свинину томатну пасту і мускатний горіх (якщо паста дуже кисла то додайте цукор). Через 3-4 хвилини влити сливовий соус. Все перемішати і тримати на маленькому вогні 10-15 хвилин.
У класичному варіанті свинину в сливовому соусі подають із рисом або з локшиною (гречаної або рисової ), проте так як ми додали трави характерні для середземноморської кухні то пропонуємо вам гарнірувати м'ясо італійським блюдом - полентою.