Як приготувати соус бешамель:У сотейнику або на сковороді з високими бортиками на слабкому вогні розтопіть вершкове масло. Всипте борошно і розмішайте лопаткою, так, щоб не залишалося грудочок. Борошно потрібно лише злегка «розпустити» в маслі, але ні в якому разі не пересмажувати. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи. Вийшла основа соусу, звана ру (roux).
Додайте потроху холодне молоко, продовжуючи помішувати. Зверніть увагу, що ру повинне бути гарячим, а молоко холодним. Не поспішайте і добре розітріть суміш. Додайте решту молока, поставте на маленький вогонь і інтенсивно розмішуйте. Приділіть особливу увагу куточкам каструлі. Доведіть соус до кипіння і проваріть не більше 5 хвилин, щоб не з'явився неприємний "клейстерний" присмак. Додайте сіль і перець. Кінцева консистенція соусу повинна бути гладкою і без грудочок. Якщо вам не вдалося отримати зовсім однорідну суміш без грудочок, просто протріть соус через сито.