Рецепт. Класичний стейк тартар.

Рецепт. Класичний стейк тартар.

Інгредієнти (на 2 порції):
140 г свіжої яловичої вирізки (філе міньйон), 1 маленька цибулина, 2 столові ложки каперсів, 1 яєчний жовток, 1 гілочка петрушки, пару пір'їв зеленої цибулі, 2 столові ложки Вустерськкого соусу, 1 столова ложка діжонської гірчиці , оливкова олія, 1/2 чайної ложки соусу табаско, сіль і мелений чорний перець.

Приготування.
М'ясо нарубати гострим ножем якомога дрібніше. Ні в якому разі не можна використовувати м'ясорубку або блендер, тому що вони мнуть ніжні волокна філе. Щоб полегшити цей процес, можна злегка заморозити м'ясо (1-1,5 години в морозилці). Приготувати соус-маринад. Яєчний жовток, гірчицю, Вустерський соус і табаско збити з оливковою олією до консистенції рідкої сметани (масло додавати потроху, в підсумку може знадобитися 3-6 столових ложок). Дрібно нарубати цибулю, каперси і зелень, змішати з соусом. Нарізану яловичину додати в соус, посолити і поперчити. Вимісити фарш до однорідності, залишити маринуватися на 10-15 хвилин. За допомогою кондитерського кільця викласти тартар на тарілку, подавати з картоплею або овочами.

Примітка:
Інгредієнти можна варіювати за бажанням. Наприклад, якщо до фаршу додати дрібно нарізані запечені овочі (болгарський перець, баклажани), тартар вийде набагато соковитіше.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль