
Нам буде потрібно на 2 порції:
Курка - 1-1, 2 кг,
Рис - 0,25-0,3 склянки,
Ізюм - 2 жмені,
Часник - 9 зубчиків,
Зелень кінзи - 1-2 пучка,
Зелень кропу - 1-2 пучка,
Спеції.

Підготовлену курку натерти сіллю і перцем зовні і всередині. Залишити полежати в прохолодному місці.

Очистити часник і подрібнити, змішати з подрібненою зеленню. Рис відварити до на пів готовності. Зайву воду злити, рис остудити.

Змішати зелень, часник, промиті родзинки, остиглий рис, добре все перемішати і заповнити тушку курки начинкою.

Скріпити розріз зубочисткою.

Викласти тушку на пергаментний папір, посипати зеленню і загорнути у вигляді конверта. Якщо не вся начинка помістилася в курку, її можна розмістити поруч з куркою і разом з нею запекти.

Розігріти духовку до 180-190 градусів і запекти курку до готовності, на це піде приблизно хвилин 40-50. Можна хвилин за 5-10 до готовності розкрити папір і дати птахові підрум'янитися. Подати фаршировану курку з овочами за смаком, розділивши її навпіл.

Якщо вам не подобається солодкуватий присмак, який додає м'ясу птиці родзинки, то ви цілком можете замінити цей інгредієнт, наприклад, на сир.