Гарячі страви до Нового 2015 року.

Яловичина «Веллінгтон»


Яловичина «Веллінгтон»

Ніжна яловича вирізка в листовому тісті під соусом бешамель на новорічному столі сподобається навіть істинному гурману.


Для приготування яловичини Веллінгтон нам знадобиться:
вирізка яловича - 700 г,
листове тісто - 1 лист,
бекон - 1 упаковка,
гриби свіжі (печериці) - 500 г,
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.,
сіль, перець за смаком,
оливкова олія для смаження.
Для приготування соусу бешамель нам знадобиться:
вершкове масло - 40 г,
борошно пшеничне - 2 ст. ложки,
молоко - 600 мл,
мускатний горіх - 1 щіпка,
сіль, перець за смаком.

Як приготувати яловичину Веллінгтон:
Для початку видалимо пліву з яловичої вирізки, підсушимо паперовим рушником і натремо чорним перцем. На сковорідці розігріємо оливкову олію та добре обсмажимо яловичу вирізку з усіх боків, включаючи торці, до рум'яної скоринки.

Далі почистимо печериці та цибулю, дрібненько наріжемо і обсмажимо до золотистого кольору (вся рідина від грибів повинна випаруватися). Обсмажені гриби та цибулю можна подрібнити блендером.

Щоб не прилипало наше тісто, посипте стіл чи стільницю борошном і розкачайте тісто. На розкачане тісто викладаємо бекон так, щоб вийшов прямокутник, рівний по довжині яловичої вирізки. На бекон викладіть трохи грибної пасти. Вирізку посолимо і покладемо по центру. Пастою, що залишилася, обмажемо яловичу вирізку з усіх боків. Акуратно загорнемо вирізку спочатку в бекон, потім в листкове тісто. Готовий так званий рулет можна посипати кунжутом. Кладемо нашу новорічну страву у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо30 хвилин. По тому часі зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще 20 хвилин. Якщо поверхня тіста починає підгорати, то прикрийте її листом фольги для запікання. По готовності дістаньте яловичину з духовки, прикрийте фольгою і залиште на 15-20 хвилин. М'ясо виходить середнього ступеня прожарювання, без крові, але з червоним м'ясним соком. Подавайте м'ясо до святкового новорічного столу з овочами і соусом.

Для приготування соусу, розтопимо вершкове масло на середньому вогні, додамо дві столових ложки борошна і швиденько перемішуємо лопаткою, щоб маса була однорідна і не пригоріла. Обсмажуйте борошно 2-3 хвилини. Потім малими порціями додаємо тепле молоко, безперервно перемішуючи соус лопаткою. Готуємо до тих пір,поки соус не загусне. Готовий соус процідіть через сито, додайте дрібку мускатного горіха, сіль і перець за смаком.


Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль