Рецепти для святкового столу

Закуска в тарталетках
На приготування цієї закуски до святкового столу Вам знадобиться всього 5-7 хвилин
Для приготування закуски в тарталетках нам знадобиться (на 6 тарталеток):
Філе оселедця - 3 шт.,
Масло вершкове (розм'якшене) - 180 г,
Петрушка (листя) - 1 пучок,
Каперси - 2 ст. ложки (з гіркою),
Лимонний сік - 3 ст. ложки,
М'ята - 0,5 пучка,
Копчена паприка - 2 ч. Ложки,
Кошички з тіста закусочні (тарталетки) - 6 шт.
Приготування закуски до святкового столу:

Збиваємо у блендері оселедець, вершкове масло, каперси, петрушку, м'яту, лимонний сік і копчену паприку і наповнимо наші тарталетки. При бажанні можна прикрасити закуску квіточками, вирізаними з помідорів чері, маслинами або пір'їнками зеленої цибулі та подавати до святкового столу.


Рибно-сирні рулети
Закуска до святкового столу

Швиденько приготувати закуску до святкового столу можна і за допомогою лаваша. Рулети з лаваша по нашому рецепту з фото виглядають досить гарно, та є досить ситною закускою.


Для приготування рулету з лаваша нам знадобиться (на 2 рулети):
Лаваш тонкий - 2 листи,
Риба червона солона (сьомга або кіжуч) - 300 г,
Сир вершковий (типу філадельфії) - 300 г,
Оливки, фаршировані лимоном або паприкою - 1 банка,
Кріп - 1 пучок,
Листя салату - 12-24 шт. (залежно від розміру),
Гірчиця - 4 ч. ложки.
Приготування рулету:

Збиваємо у блендері (при відсутності бленд ера кріп можна порізати ножем та ретельно вимішати начинку) кріп, сир і гірчицю до однорідної маси. Приготованою масою намастимо лаваші та розкладемо листя салати, а на них скибочки риби і оливки, порізані кільцями. Якщо немає салати, то можна замінити її руко лою, але потрібно зменшити кількість гірчиці до двох ложок. Залишилося щільно скрутити лаваш у рулет, покласти на дошку швом вниз, та дати постояти хвилин 10. По тому нарізаємо дуже гострим ножем на порційні частини і можна подавати нашу закуску до святкового столу.


Рулетики з плавленого сиру
Закуска до святкового столу

Приготування цієї закуски теж не займе багато часу, а смакове поєднання порадує і вас, і ваших гостей.


Для приготування рулетів із плавленого сиру нам знадобиться (на 8 штук):
Сир плавлений вершковий скибками - 1 упаковка (8 шт.),
Риба червона (сьомга, кета, горбуша або кіжуч) - 8 скибочок,
Оливки з лимоном або з анчоусами - 16 шт.,
Зубочистки - 8 шт.,
Помідори черрі - 8 шт.,
Листя салати - 8 шт.
Приготування закуски:

Для почату наріжемо оливки на тонкі кільця. Розкладемо скибки плавленого сиру і покладемо на кожен по смужці риби та по два кільця оливок. Акуратно, так, щоб не пошкодити сир, згорнемо у рулетики і скріпимо їх зубочистками. Викладіть закуску на тарілку, прикрашену листям салати. Між рулетами помістіть помідори черрі.


Салат з морквою по корейськи
Салат з морквою по корейськи до святкового столу

Салат з морквою по корейськи до святкового столу при наявності спеціальної терки робиться досить швидко, при цьому ви можете приготувати його заздалегідь - напередодні ввечері або навіть за 2 дні. Чим довше салат настоюється, тим смачніше виходить.


Для приготування салату нам знадобиться:
Одна морква.,
Картопля середньої величини - 3 шт.,
Цибуля велика - 1 шт.,
Часник - 2 зубчики,
Куряче філе - 300 г,
Рослинне масло - 4 ст. ложки,
Оцет (9%) - 3 ст. ложки,
Приправа для моркви по-корейськи - 1 ч. ложка,
Сіль, чорний мелений перець - за смаком.

Приготування салату з морквою по корейськи: Наріжемо куряче філе тонкими смужками проти волокон, цибулю – півкільцями і змішаємо руками, додамо сіль, чорний перець, 1 столову ложку оцту і 2 столових ложки теплої води. Ще раз все перемішуємо і залишаємо маринуватися, не забираючи в холодильник.

Поки куряче філе маринується, беремо очищену картоплю, і натираємо на терці для корейської моркви. Якщо такої терки немає, то нарізаємо дуже тоненькими смужечками. Нарізану, чи натерту картоплю промиємо у друшляку холодною водою, щоб трохи вийшов крохмаль і просушимо на паперовому рушничку.

Поставимо закип’ятити літру води, як закипить, посолимо і додамо 2 столових ложки оцту. Відварюємо у цьому маринаді нарізану картоплю приблизно хвилин п’ять, викидаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Моркву теж натираємо на терці для корейської моркви, додаємо вичавлений через часникодавку часник і поллємо приправою для моркви по корейськи. Вимішайте руками і поки відставте в сторону.

Курку з цибулею відіжмемо від маринаду і обсмажимо на розпеченому маслі протягом 1 хвилини, постійно помішуючи. Як тільки філе побіліло - воно готове. Картопляну соломку змішайте з морквою і відразу ж залийте киплячим маслом разом з курячим м'ясом і цибулею. Все ретельно перемішайте.

Цей салат можна подавати і теплим - в якості основного блюда, проте, як ми вже говорили, він смачніший, коли настоїться.


Порада від Кулінара: якщо ви любите свіжу кінзу, то додайте її в салат, дрібно нарізавши. Вам знадобиться половина пучка. Крім того, для додаткової гостроти можна покласти перець чилі - 1/2 стручка без насіння.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль