Посівний календар на лютий місяць

Місячний посівний календар садівника та городника на лютий 2023 року із зазначенням нового Місяця, повного Місяця, фаз Місяця, положенням Місяця в знаках Зодіаку, а також з рекомендаціями для садівників та городників. Дивіться також Народний церковний календар на лютий місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.

Березень >

Дата День тижня Знак зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Середа

у Раку

Зростаючий Сприятливий день для видалення зайвих пагонів, боротьби з шкідниками. Струшування снігу з дерев, побілка штамбу.
2 Четвер у Раку Зростаючий Рекомендується посів на розсаду садових квітів, посадка та пересадка кімнатних рослин. Також можна сіяти овочеві культури, що призначені для вирощування у зимовій теплиці.
3 П'ятниця у Раку

Зростаючий

Рекомендується посів на розсаду садових квітів, посадка та пересадка кімнатних рослин. Також можна сіяти овочеві культури, що призначені для вирощування у зимовій теплиці.
4 Субота у Леві

Зростаючий

Сприятливий день по догляду за кімнатними квітами та рослинами, підживлення рослин комплексними добривами. Рекомендується видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
5 Неділя у Леві Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
6 Понеділок у Леві

Спадаючий

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Проріджування сходів розсади, обрізка, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками та хворобами.
7 Вівторок у Діві Спадаючий Рекомендується посів та посадка кімнатних рослин, обрізання старих плодових дерев, розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив під розсаду та кімнатні рослини, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
8 Середа у Діві Спадаючий Рекомендується посів та посадка кімнатних рослин, обрізання старих плодових дерев, розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив під розсаду та кімнатні рослини, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
9 Четвер у Терезах Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці, пікірування сіянців. Обрізка дерев та чагарників,  розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
10 П'ятниця у Терезах Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці, пікірування сіянців. Обрізка дерев та чагарників,  розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
11 Субота у Скорпіоні Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці, пікірування сіянців. Обрізка дерев та чагарників,  розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Закладка насіння на стратифікацію, заготівля живців.
12 Неділя у Скорпіоні Спадаючий Рекомендується посів та пересадка кімнатних рослин, посів помідорів, перцю, баклажанів, скоростиглих огірків. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
13 Понеділок у Скорпіоні Спадаючий Рекомендується посів та пересадка кімнатних рослин, посів помідорів, перцю, баклажанів, скоростиглих огірків. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок.
14 Вівторок у Стрільці

Спадаючий

Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці.
15 Середа у Стрільці

Спадаючий

Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
16 Четвер у Козерогу Спадаючий Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
17 П'ятниця у Козерогу Спадаючий Рекомендується посів на розсаду однорічних в’юнких квітів посадки на насіння. Розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив. Захист саду від гризунів, розкладання отруєних приманок, проріджування сходів у зимовій теплиці. Обприскування обрізування кімнатних рослин. Лікування ран, побілка стовбурів.
18 Субота у Водолії Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація насіння.
19 Неділя у Водолії

Спадаючий

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація та ревізія насіння. Підготовка ємностей та ґрунту для розсади.
20 Понеділок у Рибах Молодий місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Боротьба з хворобами та шкідниками кімнатних рослин. Стратифікація та ревізія насіння. Підготовка ємностей та ґрунту для розсади.
21 Вівторок у Рибах Зростаючий Посів листкових овочевих культур, що призначені для вирощування у будинку чи у зимовій теплиці. Підготовка живців, зимове щеплення, полив, внесення мінеральних та органічних добрив.
22 Середа в Овні Зростаючий Пересадка кімнатних рослин, посів на розсаду перцю, баклажанів, томатів та селери. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополювання та мульчування.
23 Четвер в Овні Зростаючий Пересадка кімнатних рослин, посів на розсаду перцю, баклажанів, томатів та селери. Рекомендується підготовка ґрунту під посів, знищення шкідників, прополювання та мульчування.
24 П'ятниця у Тельці Зростаючий Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі порею, гіркого перцю, редиски.
25 Субота у Тельці Зростаючий Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі порею, гіркого перцю, редиски. Ревізія бульб та цибулин квітів. Обробка кімнатних рослин від шкідників.
26 Неділя у Близнятах

Зростаючий

Посів у зимовій теплиці салати, цвітної та ранньої капусти, цибулі порею, гіркого перцю, редиски. Ревізія бульб та цибулин квітів. Обробка кімнатних рослин від шкідників. Захист дерев від гризунів, заготівля живців для щеплення.
27 Понеділок у Близнятах Зростаючий Посів овочевих культур на розсаду, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
28 Вівторок у Близнятах Зростаючий Посів овочевих культур, томатів, огірків, селери та інші на розсаду, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами.
Березень >

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...