Місячний посівний календар на лютий 2021

Місячний посівний календар садівника-городника-квітникаря на лютий 2021 року із зазначенням фаз Місяця, положенням Місяця в знаках Зодіаку, а також з рекомендаціями для садівників та городників. Дивіться також Народний церковний календар на лютий місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Терезів Спадаючий Рекомендується посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування в зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення домашніх рослин та квітів.
2 Вівторок Місяць у знаку Терезів Спадаючий Рекомендується посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування в зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення домашніх рослин та квітів.
3 Середа Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий День можна присвятити посіву в'юнких культур. Рекомендується посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування в зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення квітів Також не варто забувати про роботи в саду. Слід перевірити надійність укриття та захист від гризунів, зчистити сніг з теплиці, струсити сніг з гілок.
4 Четвер Місяць у знаку Скорпіону

Спадаючий

Остання чверть

Рекомендуються посів й пересадка кімнатних рослин та квітів. Саме час зайнятися підготовкою ґрунту для розсади, закупівлею відсутнього насіння, садового інвентарю, добрив та засобів боротьби з шкідниками. Не зайвим буде перевірка кріплень в теплиці, прибирання снігу з дахів, перевірка врожаю, що зберігається в погребі.
5 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив та боротьба з надземними шкідниками.
6 Субота Місяць у знаку Стрільця

Спадаючий

Від посівів краще відмовитися, особливо овочевих культур. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив та боротьба з надземними шкідниками.
7 Неділя Місяць у знаку Козерога Спадаючий Від посівів краще відмовитися, особливо овочевих культур. Рекомендується розпушування ґрунту, внесення мінеральних чи органічних добрив та боротьба з надземними шкідниками.
8 Понеділок Місяць у знаку Козерога

Спадаючий

 

Рекомендуються посадки на насіння. Сприятливий день для обрізки плодових дерев та ягідних кущів, розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
9 Вівторок Місяць у знаку Козерога Спадаючий Рекомендуються посадки на насіння. Сприятливий день для обрізки плодових дерев та ягідних кущів, розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.
10 Середа Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
11 Четвер Місяць у знаку Водолія Новий Місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. День можна присвятити підготовці насіння до посіву, заготівлі живців, догляду за кімнатними рослинами.
12 П'ятниця Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву листкових овочевих культур, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендуються полив, внесення мінеральних та органічних добрив.
13 Субота Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву листкових овочевих культур, що призначені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендуються полив, внесення мінеральних та органічних добрив.
14 Неділя Місяць у знаку Овена

Зростаючий

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Саме час зайнятися підготовкою ґрунту для розсади, закупівлею насіння, садового інвентарю, добрив та засобів для  боротьби з шкідниками. Не зайвим буде перевірка кріплень в теплиці, прибирання снігу з дахів (в холодних регіонах), перевіркою врожаю, що зберігається в погребі.
15 Понеділок Місяць у знаку Овена

Зростаючий

Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Саме час зайнятися підготовкою ґрунту для розсади, закупівлею насіння, садового інвентарю, добрив та засобів для  боротьби з шкідниками. Не зайвим буде перевірка кріплень в теплиці, прибирання снігу з дахів (в холодних регіонах), перевіркою врожаю, що зберігається в погребі.
16 Вівторок Місяць у знаку Овена Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Саме час зайнятися підготовкою ґрунту для розсади, закупівлею насіння, садового інвентарю, добрив та засобів для  боротьби з шкідниками. Не зайвим буде перевірка кріплень в теплиці, прибирання снігу з дахів (в холодних регіонах), перевіркою врожаю, що зберігається в погребі.
17 Середа Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендується посів салати та капусти, що призначені для вирощування в будинку або в опалювальній зимовій теплиці. У теплих регіонах пора прибрати укриття з троянд, декоративних й плодово-ягідних кущів, інакше їм буде непереливки. Також можна здійснити прибирання ділянки. У холодних регіонах можна присвятити час ремонту садового інвентарю, закупівлю необхідних садових інструментів і приладдя.
18 Четвер Місяць у знаку Тільця

Зростаючий

 

Рекомендується посів салати та капусти, що призначені для вирощування в будинку або в опалювальній зимовій теплиці. У теплих регіонах пора прибрати укриття з троянд, декоративних й плодово-ягідних кущів, інакше їм буде непереливки. Також можна здійснити прибирання ділянки. У холодних регіонах можна присвятити час ремонту садового інвентарю, закупівлю необхідних садових інструментів і приладдя.
19 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами рослин. Від інших садово городніх робіт бажано відмовитися.
20 Субота Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується видалення зайвих пагонів, боротьба з шкідниками та хворобами рослин. Від інших садово городніх робіт бажано відмовитися.
21 Неділя Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

Не рекомендуються посадки, посіви чи пересадки. Також можете скористатися порадами на минулий день.
22 Понеділок Місяць у знаку Рака

Зростаючий

 

У зимовій теплиці можна здійснювати посів зелені й овочевих культур, в тому числі томатів, огірків, баклажанів. Відмінний час для пересадки кімнатних квітів та рослин. Не зайвим буде посів багаторічних та однорічних квітів.
23 Вівторок Місяць у знаку Рака Зростаючий У зимовій теплиці можна здійснювати посів зелені й овочевих культур, в тому числі томатів, огірків, баклажанів. Відмінний час для пересадки кімнатних квітів та рослин. Не зайвим буде посів багаторічних та однорічних квітів.
24 Середа Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
25 Четвер Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
26 П'ятниця Місяць у знаку Діви Зростаючий Не рекомендується посів на насіння. День можна присвятити плануванню майбутніх посадок у саду та городі, покупці відсутнього насіння, добрив, ґрунту на розсаду.
27 Субота Місяць у знаку Діви Повний місяць Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.
28 Неділя Місяць у знаку Терезів Спадаючий Сприятливий день для посіву зелені, цибулинних квітів, що призначені для вирощування в опалювальній теплиці. Також день можна присвятити підготовці насіння до майбутніх посівів, перевірці врожаю, що зберігається у льосі.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...