Місячний посівний календар на лютий 2019

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на лютий місяць 2019 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на лютий місяць 2019 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садово городніх робіт на кожен день лютого 2019 року. Дивіться також Народний церковний календар на лютий місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.



Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 П'ятниця Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур у теплицях. Рекомендується внесення мінеральних та органічних добрив, розпушування ґрунту та боротьба з ґрунтовими шкідниками.
2 Субота Місяць у знаку Козерогу Спадаючий Сприятливий день для посіву овочевих культур у теплицях. Рекомендується внесення мінеральних та органічних добрив, розпушування ґрунту та боротьба з ґрунтовими шкідниками.
3 Неділя Місяць у знаку Водолія Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки, тому краще зайнятися підготовкою насіннєвого матеріалу.
4 Понеділок Місяць у знаку Водолія Спадаючий Несприятливий день для посівів чи посадок.
5 Вівторок Місяць у знаку Водолія Новий Місяць Не рекомендуються посіви та посадки.
6 Середа Місяць у знаку Риб Зростаючий Посів листових овочевих культур для вирощування на підвіконні чи у теплиці. Рекомендується полив та внесення мінеральних та органічних добрив. Заготівля черешків для щеплення.
7 Четвер Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву будь яких овочевих культур, внесення органіки у малих дозах.
8 П'ятниця Місяць у знаку Овена Зростаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів. Рекомендується боротьба зі шкідниками кімнатних квітів та рослин.
9 Субота Місяць у знаку Овена Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово-городніх робіт.
10 Неділя Місяць у знаку Овена Зростаючий Сприятливий день для будь яких садово-городніх робіт.
11 Понеділок Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, квіткових та овочевих культур у теплиці, посадки та пересадки кімнатних рослин, внесення органічних добрив. Рекомендується провести роботи по снігозатриманню.
12 Вівторок Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для посіву зелені, квіткових та овочевих культур у теплиці, посадки та пересадки кімнатних рослин, внесення органічних добрив. Рекомендується провести роботи по снігозатриманню.
13 Середа Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Рекомендується розпушування ґрунту, боротьба з надземними шкідниками. Сприятливий день для посадки на розсаду однорічних квітів. не рекомендується обрізка та пікіровка рослин.
14 Четвер Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Не рекомендуються посіви та посадки, тому краще відпочити чи зайнятися придбанням насіннєвого матеріалу.
15 П'ятниця Місяць у знаку Рака Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки, краще відпочити чи зайнятися придбанням насіннєвого матеріалу. Можлива пересадка кімнатних рослин.
16 Субота Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Посадка на розсаду патисонів, томатів, перцю, кабачків та інше.
17 Неділя Місяць у знаку Лева Зростаючий Не рекомендуються посіви, посадки чи пересадки. Проводимо перевірку кори плодових дерев.
18 Понеділок Місяць у знаку Лева Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
19 Вівторок Місяць у знаку Діви Повний місяць Посівні та посадкові роботи варто відкласти. Можна зайнятися підрізанням плодових дерев та кущів, поливом та внесенням органічних добрив у теплиці.
20 Середа Місяць у знаку Діви Спадаючий Поради минулого дня. Займіться придбанням посівного матеріалу, ґрунту чи садового інвентарю.
21 Четвер Місяць у знаку Терезів Спадаючий Також скористайтеся порадами минулого дня. Якщо в день потепління, то можна зайнятися санітарною підрізкою дерев та кущів.
22 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Спадаючий Сприятливий день для посіву на розсаду практично всіх овочевих культур, в тому числу зернових та бобових. Посів зелені та посадка цибулькових квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
23 Субота Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день для посіву на розсаду практично всіх овочевих культур, в тому числу зернових та бобових. Посів зелені та посадка цибулькових квітів, що призначені для вирощування у зимовій теплиці. Обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.
24 Неділя Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день для посіву чи пересадки кімнатних рослин, полив, розпушування ґрунту та підживлення. Рекомендуються посадка у теплиці коренеплодів на розсаду та посів зелені.
25 Понеділок Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день для посівів, посадок та пересадок. Не рекомендується проводити роботи з отрутохімікатами та хімічними препаратами що направлені на підсилення росту чи проти шкідників. Також не рекомендуються роботи з кореневою системою рослин.
26 Вівторок Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Сприятливий день для робіт з насінням. Їх можна замочувати чи сіяти. Також вітається пересадка кімнатних рослин та квітів, заміна ґрунту в горщиках. Не рекомендується розмноження рослин діленням та займатися обрізкою.
27 Середа Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Сприятливий день для посадки декоративних рослин.
28 Четвер Місяць у знаку Козерога Спадаючий Сприятливий день для посіву на розсаду таких овочевих культур, як рання капуста, томати, перцю, огірків та інше.


Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Дякую за календар. Всього Ва  доброго. Гарної весни.


Вибачте за запізнення, будемо працювати. Дякую!


Доброго дня. Приємно з вами працювати. Дякую за календар


Дочекалася! Дякую


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...