Посівний календар на грудень 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на грудень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на грудень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садово городніх робіт на кожен день грудня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на грудень місяць. З цим місяцем пов'язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів'їв та прикмет про погоду.


Січень >

Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Субота Місяць у знаку Терезів Спадаючий Посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимових теплицях. Рекомендується обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення квіткових культур, укриття теплолюбних рослин.
2 Неділя Місяць у знаку Терезів Спадаючий Посів зелені та посадка цибулинних квітів, що призначені для вирощування у зимових теплицях. Рекомендується обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення квіткових культур, укриття теплолюбних рослин.
3 Понеділок Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Сприятливий день, тому можете сміло скористатися порадами минулого дня.
4 Вівторок Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Родючий день, рекомендується посів, посадка чи пересадка будь яких культур, як овочевих, так і квіткових.
5 Середа Місяць у знаку Скорпіону Спадаючий Рекомендується посів, посадка чи пересадка будь яких культур, як овочевих, так і квіткових.
6 Четвер Місяць у знаку Стрільця Спадаючий Несприятливий день, тому краще присвятити день по догляду за кімнатними квітами, снігозатриманню, розпушуванню ґрунту, внесенню мінеральних чи органічних добрив та боротьбі з наземними шкідниками.
7 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця Новий Місяць Не рекомендуються посіви та посадки.
8 Субота Місяць у знаку Козерога Зростаючий Несприятливий час для робіт з рослинами. Можливі посадки на насіння.
9 Неділя Місяць у знаку Козерога Зростаючий Озимі посіви зелені та квітів, які потребують тривалої стратифікації.
10 Понеділок Місяць у знаку Козерога Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Можна посадити на вигонку цибулю, петрушку, гіацинти та пересаджувати кімнатні квіти.
11 Вівторок Місяць у знаку Водолія Зростаючий Несприятливий день для посівів, посадок та пересадок.
12 Середа Місяць у знаку Водолія Зростаючий Несприятливий день для посівів, посадок та пересадок.
13 Четвер Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву листових овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконнику чи зимовій теплиці. Рекомендується полив та внесення мінеральних чи органічних добрив.
14 П'ятниця Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву листових овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконнику чи зимовій теплиці. Рекомендується полив та внесення мінеральних чи органічних добрив.
15 Субота Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву листових овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконнику чи зимовій теплиці. Рекомендується полив та внесення мінеральних чи органічних добрив.
16 Неділя Місяць у знаку Овена Зростаючий Малородючий день, тому не бажані посіви та посадки. Рекомендується укриття теплолюбних рослин, боротьба з шкідниками, побілка дерев, санітарна обрізка та посів сидератів.
17 Понеділок Місяць у знаку Овена Зростаючий Малородючий день, тому не бажані посіви та посадки. Рекомендується укриття теплолюбних рослин, боротьба з шкідниками, побілка дерев, санітарна обрізка та посів сидератів.
18 Вівторок Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для посівів та посадок овочевих культур, зелені, кімнатних рослин та квітів. Також можливий посів на розсаду перцю та томатів, що призначені для вирощування у зимових теплицях. Рекомендується внесення органічних та мінеральних добрив.
19 Середа Місяць у знаку Тільця Зростаючий Сприятливий день для посівів та посадок овочевих культур, зелені, кімнатних рослин та квітів. Також можливий посів на розсаду перцю та томатів, що призначені для вирощування у зимових теплицях. Рекомендується внесення органічних та мінеральних добрив.
20 Четвер Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Посіви та посадки краще не проводити. Краще присвятити час по догляду за кімнатними квітами, провести огляд овочів та фруктів у погребах чи підвалах.
21 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків Зростаючий Посіви та посадки краще не проводити. Краще присвятити час по догляду за кімнатними квітами, провести огляд овочів та фруктів у погребах чи підвалах.
22 Субота Місяць у знаку Рака Повний місяць Несприятливий день для робіт з рослинами. Рекомендується підживлення кімнатних рослин та боротьба з шкідниками. Не бажані маніпуляції з колючо-ріжучим інвентарем.
23 Неділя Місяць у знаку Рака Спадаючий Сприятливий день для пересадки кімнатних рослин та квітів, посіву овочевих культур, що вирощуються у зимових теплицях.
24 Понеділок Місяць у знаку Лева Спадаючий Сприятливий день для пересадки кімнатних рослин та квітів, посіву овочевих культур, що вирощуються у зимових теплицях.
25 Вівторок Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки.
26 Середа Місяць у знаку Діви Спадаючий Не рекомендуються посіви та посадки. Перевірка умов зберігання врожаю, планування, ремонт садового інвентаря.
27 Четвер Місяць у знаку Діви Спадаючий Сприятливий день для посадки та пересадки кімнатних квітів, підзимової посадки холодостійких коренеплодів.
28 П'ятниця Місяць у знаку Терезів Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня. Також день можна присвятити догляду за кімнатними квітами, але з поливами треба бути обережно.
29 Субота Місяць у знаку Терезів Спадаючий Остання чверть Посів зелені і посадка цибулькових  квітів у зимовій теплиці, санітарна обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення квіткових культур.
30 Неділя Місяць у знаку Терезів Спадаючий Посів зелені і посадка цибулькових  квітів у зимовій теплиці, санітарна обрізка, полив, розпушування ґрунту, підживлення квіткових культур.
31 Понеділок Місяць у знаку Скорпіона Спадаючий Закладання на вкорінення зимових черешків, посів, посадка та пересадка кімнатних квітів, полив. Рекомендується заздалегідь почати готуватися до  Нового 2019 року! Нехай Вам щастить!

Січень >

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Коментарі:

Чекаємо посівний календар на 2019 рік


Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...