Вареники з картоплею й грибами

Вареники з картоплею і сушеними грибами
Вареники з картоплею і сушеними грибами
Вареники з картоплею і сушеними грибами

Для приготуваня вареників нам знадобиться:
Борошно — 1 склянка
Яйце — 1 шт.
Вода — 1/5 склянки
Масло вершкове — 2 ст. л.
Сіль за смаком
Для приготування фаршу:
Картопля — 400 г
Цибуля — 1 шт.
Масло вершкове — 1 ст. л.
Гриби сушені— 100 г
Сіль до смаку
Перець мелений чорний
Для засмажки до вареників:
Як приготувати начинку для вареників:
Свиняча грудинка - 200г
Одна цибулина
Як приготувати вареники:
Сушені гриби залити водою або молоком і залишити на 1-2 години. Злити молоко, злегка віджати гриби й обсмажити їх на рослин, олії разом із дрібно нарізаною цибулею. Картоплю відварити в підсоленій воді й приготувати пюре. Додати гриби із цибулею, посолити, поперчити й ретельно вимішати.
Як приготувати тісто для вареників: У холодну воду додати яйце, сіль, поступово, помішуючи, усипати борошно й замісити не дуже круте тісто. Посипати борошном, накрити рушником і дати постояти 30-40 хв. 3 тіста сформувати невеликі коржі, на кожен викласти 1 ч. л. фаршу, краї тіста змазати збитим сирим яйцем і з'єднати.

Варити вареники в киплячій підсоленій воді 5-8 хв. Грудинку й цибулю нарізати соломкою й обсмажити до золотавого кольору. Готові вареники посипати засмажкою, та за бажаням можна полити сметаною.


Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль