Для пиготуваня пиріжків з горохом нам потрібно:
Кефір — 500 г
Цукор — 2 ст. л.
Сіль — 1/2 ч. л.
Рослин.олія — 3—4 ст. л.
Сода — 1ч. л.
Борошно — 2—3 склянки
Часник — 1 голівка
Для начинки:
Горох сухий — 400 г
Морква — 3 шт.
Цибуля — 3 шт.
Копчена ковбаса або грудинка — 150 г
Сіль за смаком
Рослин, олія
Як приготувати начинку для пиріжків з горохом:Горох залити холодною водою й залишити замочуватися на ніч. Потім промити та варити до готовності. Відварений горох змішати з обсмаженими на рослинній олії цибулею й морквою. Посолити, поперчити й подрібнити в блендері. Додати до пюре дрібно порізану копчену ковбасу або курячу грудинку.
Як приготувати тісто для пиріжків:Кефір, цукор, сіль, олію, соду, 1,5 склянки борошна добре перемішати. Додаючи борошно, вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
Як приготувати пиріжки з горохом:Зліпити невеликі пиріжки й обсмажувати їх на сковороді або випікати в духовці до готовності.Ще гарячі пиріжки натерти товченим часником і скласти в жаровню, закривши кришкою. Дати настоятися 15 хв.