Рецепт приготуваня сальтисону

Рецепт приготуваня сальтисону
Для приготуваня сальтисона нам знадобиться:
Голова свиняча — 2,5—3 кг
Яловичина — 1кг
Шлунок свинячий — 1 шт.
Перець чорний горошком — 10 шт.
Лавровий лист — З шт.
Гвоздика — 4—5шт.
Коріандр — 10 шт.
Часник— 1 голівка
Цибуля — 2 шт.
Сіль за смаком.
Як приготувати сальтисон:
Свинячу голову порубати на невеликі шматки, вимочувати 2-3 години.Яловичину й шматки головизни залити водою й довести до кипіння. Покласти в бульйон цибулю, лавровий лист і варити на повільному вогні 3-4 години. Готове м'ясо відокремити від кістки й дрібно покришити. Поперчити, додати товчений часник та інші спеції за смаком. Влити 1/2 склянки бульйону. Свинячий шлунок натерти сіллю, потім почистити ножем. Змити сіль, обполоскати в слабкому розчині марганцівки й промити проточною водою. Начинити шлунок фаршем. Ретельно зашити подвійним швом. У бульйон додати води, довести до кипіння й покласти начинений шлунок. Варити, знімаючи піну, близько 1,5 години.Шлунок поставити під гніт до остигання. Після цього помістити в холодильник на 3-5 годин.
Як прикрасити перед подачою до святкового столу: Нарізати сальтісон кружельцями,виложити на тарілку,порізати також цибулину кружельцями і виложити зверху,положити з боку пару дольок свіжої помідори ,все це зверху ще прикрасити зеленою дрібно нарізаною цибулькою і петрушкою.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль