Місячний посівний календар на лютий місяць 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на лютий місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на лютий місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день січня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на лютий місяць. З місяцем лютим пов’язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів’їв та прикмет про погоду.

ДатаДень тижняМісяць в знаку ЗодіакуФаза МісяцяРекомендовані роботи в саду і городі
1ЧетверМісяць у знаку Лева ДівиСпадаючийНе рекомендуються посіви та пересадки. Краще присвятити день відпочинку або роботам по снігозатриманню.
2П'ятницяМісяць у знаку ДівиСпадаючийДень сприятливий для посіву петрушки, кропу та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні. Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин та квітів, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Несприятливий день для обробки рослин хімічними препаратами.
3СуботаМісяць у знаку Діви ТерезівСпадаючийДень сприятливий для посіву петрушки, кропу та іншої зелені, що призначені для вирощування на підвіконні. Рекомендуються посів та пересадка кімнатних рослин та квітів, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Несприятливий день для обробки рослин хімічними препаратами.
4НеділяМісяць у знаку ТерезівСпадаючийСприятливий день для посіву будь-якої зелені, посадки та пересадки як овочевих, так і кімнатних рослин, боротьби з шкідниками кімнатних рослин, підготовки ґрунту для майбутньої розсади, придбання насіння, добрив та ґрунту, перевірки коренеплодів та інших запасів, зберігання яких здійснюється в погребі чи підвалі. Можна зайнятися снігозатриманням з метою утеплення пристовбурних кіл плодових дерев та кущів.
5ПонеділокМісяць у знаку Терезів СкорпіонаСпадаючийСприятливий день для посіву будь-якої зелені, посадки та пересадки як овочевих, так і кімнатних рослин, боротьби з шкідниками кімнатних рослин, підготовки ґрунту для майбутньої розсади, придбання насіння, добрив та ґрунту, перевірки коренеплодів та інших запасів, зберігання яких здійснюється в погребі чи підвалі. Можна зайнятися снігозатриманням з метою утеплення пристовбурних кіл плодових дерев та кущів.
6ВівторокМісяць у знаку СкорпіонаСпадаючийСприятливий день для посіву будь-якої зелені, посадки та пересадки як овочевих, так і кімнатних рослин, боротьби з шкідниками кімнатних рослин, підготовки ґрунту для майбутньої розсади, придбання насіння, добрив та ґрунту, перевірки коренеплодів та інших запасів, зберігання яких здійснюється в погребі чи підвалі. Можна зайнятися снігозатриманням з метою утеплення пристовбурних кіл плодових дерев та кущів.
7СередаМісяць у знаку Скорпіона СтрільцяСпадаючий Остання чвертьСкористайтеся порадами минулого дня.
8ЧетверМісяць у знаку СтрільцяСпадаючийНе рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.  Краще зайнятися розпушуванням ґрунту, внесенням добрив та боротьбою з надземними шкідниками.
9П'ятницяМісяць у знаку СтрільцяСпадаючийНе рекомендуються посіви, посадки чи пересадки.  Краще зайнятися розпушуванням ґрунту, внесенням добрив та боротьбою з надземними шкідниками.
10СуботаМісяць у знаку Стрільця КозерогаСпадаючийСкористайтеся порадами минулого дня.
11НеділяМісяць у знаку КозерогаСпадаючийНе рекомендуються посіви, посадки чи пересадки, окрім посівів на насіння.
12ПонеділокМісяць у знаку Козерога ВодоліяСпадаючийДень рекомендується присвятити підготовці ґрунту для майбутньої розсади, закупівлею насіння, мінеральних добрив, стимуляторів росту, ґрунту. Не забороняються роботи по догляду за кімнатними рослинами та квітами, в тому числі внесення добрив, полив, боротьба з шкідниками. Сприятливий день для посіву рослин, що в’ються.
13ВівторокМісяць у знаку ВодоліяСпадаючийДень рекомендується присвятити підготовці ґрунту для майбутньої розсади, закупівлею насіння, мінеральних добрив, стимуляторів росту, ґрунту. Не забороняються роботи по догляду за кімнатними рослинами та квітами, в тому числі внесення добрив, полив, боротьба з шкідниками. Сприятливий день для посіву рослин, що в’ються.
14СередаМісяць у знаку ВодоліяСпадаючийНе рекомендуються посіви й пересадки.
15ЧетверМісяць у знаку Водолія РибСпадаючийНе рекомендуються посіви й пересадки. Можна присвятити час відпочинку або зайнятися перевіркою насіння й врожаю, що зберігається в погребі чи підвалі. Рекомендується догляд за кімнатними квітами та рослинами.
16П'ятницяМісяць у знаку РибНовий Місяць Часткове сонячне затемненняСкористайтеся порадами минулого дня.
17СуботаМісяць у знаку Риб ОвенаЗростаючийСприятливий день для посівів зелені й овочевих культур, а також посадки цибулинних рослин. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, в тому числі підживлення мінеральними й органічними добривами, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками.
18НеділяМісяць у знаку ОвенаЗростаючийСприятливий день для посівів салатної зелені й овочевих культур, а також посадки цибулинних рослин. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, в тому числі підживлення мінеральними й органічними добривами, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками.
19ПонеділокМісяць у знаку Овена ТільцяЗростаючийСприятливий день для посівів салатної зелені й овочевих культур, а також посадки цибулинних рослин. Рекомендується догляд за кімнатними рослинами та квітами, в тому числі підживлення мінеральними й органічними добривами, розпушування ґрунту, боротьба з шкідниками.
20ВівторокМісяць у знаку ТільцяЗростаючийСкористайтеся порадами минулого дня.
21СередаМісяць у знаку ТільцяЗростаючийСприятливий день для посівів та посадок. Рекомендуються роботи по снігозатриманню на ділянці, покупка насіннєвого матеріалу для майбутніх посівів та інших садових товарів.
22ЧетверМісяць у знаку Тільця БлизнюківЗростаючий Перша чвертьСприятливий день для посівів та посадок. Рекомендуються роботи по снігозатриманню на ділянці, покупка насіннєвого матеріалу для майбутніх посівів та інших садових товарів.
23П'ятницяМісяць у знаку БлизнюківЗростаючийНесприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується розпушування ґрунту й боротьба з надземними шкідниками.
24СуботаМісяць у знаку Близнюків РакаЗростаючийНесприятливий день для посівів чи посадок. Рекомендується розпушування ґрунту й боротьба з надземними шкідниками.
25НеділяМісяць у знаку РакаЗростаючийСприятливий день для посіву будь-яких овочевих культур на розсаду, в тому числі томатів. Рекомендуються посів салатної зелені, посадка часнику й цибулі, роботи по догляду за кімнатними квітами та рослинами.
26ПонеділокМісяць у знаку Рака ЛеваЗростаючийСприятливий день для посіву будь-яких овочевих культур на розсаду, в тому числі томатів. Рекомендуються посів салатної зелені, посадка часнику й цибулі, роботи по догляду за кімнатними квітами та рослинами.
27ВівторокМісяць у знаку ЛеваЗростаючийНе рекомендуються посіви й пересадки.
28СередаМісяць у знаку ЛеваЗростаючийНе рекомендуються посіви й пересадки, краще відпочити або зайнятися перевіркою насіння для майбутніх посівів та врожаю, що зберігається в погребі чи підвалі. Вітається ремонт садового інвентарю й теплиці.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...