Місячний посівний календар на січень місяць 2018 року

Місячний посівний посадковий календар садовода огородника, таблиця на січень місяць 2018 року по Україні із врахуванням знаку зодіаку Місяця, фази Місяця, положення Місяця в знаках Зодіаку. У посівному календарі на січень місяць 2018 року Ви зможете знайти точну інформацію про проведення садових і городніх робіт на кожен день січня 2018 року. Дивіться також Народний церковний календар на січень місяць. З місяцем січнем пов’язано багато українських народних звичаїв, обрядів, прислів’їв та прикмет про погоду.

Дата День тижня Місяць в знаку Зодіаку Фаза Місяця Рекомендовані роботи в саду і городі
1 Понеділок Місяць у знаку Рака Зростаючий Сприятливий день для посіву рослин що в'ються. Рекомендується посадка й пересадка кімнатних рослин та квітів, посів овочевих культур для вирощування в зимових теплицях та посів зелені на вигонку. Несприятливий день для посадки клубневих та ампельних рослин, а також обробка рослин хімічними розчинами.
2 Вівторок Місяць у знаку Рака Лева Повний Місяць Несприятливий день для посіву, посадок чи пересадок. Рекомендується здійснити снігозатримання з метою утепленням пристовбурних кіл дерев і кущів, перевірки насіннєвого матеріалу, а також врожаю що зберігається в підвалі або в льосі.
3Середа Місяць у знаку Лева Спадаючий Не рекомендуються посіви, посадки та пересадки.
4 Четвер Місяць у знаку Лева Діви Спадаючий Скористайтеся порадами двох минулих днів.
5 П'ятниця Місяць у знаку Діви Спадаючий Сприятливий день для посіву чи пересадки кімнатних рослин та догляду за ними, розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьби з ґрунтовими шкідниками. Рекомендується посів зелені, огірків і помідорів, що призначені для вирощування у теплицях. Не варто сьогодні обробляти рослини хімічними препаратами. Рекомендується здійснити снігозатримання з метою утеплення пристовбурних кіл дерев і кущів.
6 Субота Місяць у знаку Діви Терезів Спадаючий Рекомендується посів і пересадка кімнатних рослин, розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, боротьба з надземними шкідниками. Також день можна присвятити посіву зелені на вигонку і посадці бульбових культур в теплиці. Сприятливий день для робіт з квітковими та декоративними культурами, боротьбою зі шкідливими комахами й захворюваннями рослин.
7 Неділя Місяць у знаку Терезів Спадаючий Рекомендується посів і пересадка кімнатних рослин, розпушування ґрунту, внесення мінеральних та органічних добрив, боротьба з надземними шкідниками. Також день можна присвятити посіву зелені на вигонку і посадці бульбових культур в теплиці. Сприятливий день для робіт з квітковими та декоративними культурами, боротьбою зі шкідливими комахами й захворюваннями рослин.
8 Понеділок Місяць у знаку Терезів Скорпіона Спадаючий Сприятливий день для посіву салатної зелені та посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Також рекомендується здійснити снігозатримання з метою утеплення пристовбурних кіл дерев, ремонт садового інвентарю. Рекомендуються будь-які операції з квітковими та декоративними культурами, боротьбою зі шкідливими комахами та захворюваннями.
9 Вівторок Місяць у знаку Скорпіона

Спадаючий

Остання чверть

Сприятливий день для посіву салатної зелені та посадки цибулинних квітів, що призначені для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів. Також рекомендується здійснити снігозатримання з метою утеплення пристовбурних кіл дерев, ремонт садового інвентарю. Рекомендуються будь-які операції з квітковими та декоративними культурами, боротьбою зі шкідливими комахами та захворюваннями.
10Середа Місяць у знаку Скорпіона

Спадаючий

 

День рекомендується присвятити посівним роботам, наприклад салатну зелень чи кімнатних рослин. Сприятливий день для посадок чи пересадок, підживлення комплексними мінеральними добривами та органікою, полив та інші процедури по догляду за рослинами.
11 Четвер Місяць у знаку Скорпіона Стрільця Спадаючий День рекомендується присвятити посівним роботам, наприклад салатної зелені чи кімнатних рослин. Сприятливий день для посадок чи пересадок, підживлення комплексними мінеральними добривами та органікою, полив та інші процедури по догляду за рослинами.
12 П'ятниця Місяць у знаку Стрільця

Спадаючий

. Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Краще приділити час для боротьби зі шкідливими комахами та хворобами рослин, розпушування ґрунту, поливом, перевірці насіннєвого матеріалу, що зберігається в погребі. Також можна зайнятися прибиранням ділянки, ремонтом садового інвентарю, перевіркою надійності кріплень в теплиці.
13 Субота Місяць у знаку Стрільця Козерога Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
14 Неділя Місяць у знаку Козерога Спадаючий Несприятливий день для посівів, посадок чи пересадок. Краще приділити час для боротьби зі шкідливими комахами й хворобами рослин, розпушування ґрунту, поливом, перевірці насіннєвого матеріалу, що зберігається в погребі. Також можна зайнятися прибиранням ділянки, ремонтом садового інвентарю, перевіркою надійності кріплень в теплиці.
15 Понеділок Місяць у знаку Козерога Спадаючий . Від посівних та посадкових робіт краще утриматися. Можна зайнятися перевіркою насіння і врожаю, що зберігається в погребі чи підвалі. Сприятливий день по догляду за кімнатними рослинами, полив, прополка, боротьба зі шкідниками і хворобами.
16 Вівторок Місяць у знаку Козерога Водолія Спадаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
17Середа Місяць у знаку Водолія Новий Місяць Не рекомендуються посіви та пересадки.
18 Четвер Місяць у знаку Водолія Риб Зростаючий Несприятливий день для посіву та посадки будь яких рослин. Також не рекомендуються пересаджування, коренева система в цей день особливо вразлива. Можна присвятити час розпушування ґрунту, підгортанням, прополкою і проріджуванням сходів розсади, а також заготівлею трав і зелені, вирощених на підвіконні.
19 П'ятниця Місяць у знаку Риб Зростаючий Несприятливий день для посіву та посадки будь яких рослин. Також не рекомендуються пересаджування, коренева система в цей день особливо вразлива. Можна присвятити час розпушування ґрунту, підгортанням, прополкою і проріджуванням сходів розсади, а також заготівлею трав і зелені, вирощених на підвіконні.
20 Субота Місяць у знаку Риб Зростаючий Сприятливий день для посіву салатної зелені, замочування, пророщування та посів насіння овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні або в зимових теплицях. Рекомендуються полив, внесення добрив. День сприятливий для посіву, посадок та пересадок кімнатних рослин та квітів, внесення комплексних і інших видів добрив.
21 Неділя Місяць у знаку Риб Овена Зростаючий Сприятливий день для посіву салатної зелені, замочування, пророщування та посів насіння овочевих культур, що призначені для вирощування на підвіконні або в зимових теплицях. Рекомендуються полив, внесення добрив. День сприятливий для посіву, посадок та пересадок кімнатних рослин та квітів, внесення комплексних і інших видів добрив.
22 Понеділок Місяць у знаку Овена Зростаючий Посів зелені для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Рекомендується боротьба зі шкідниками кімнатних рослин та квітів. Сприятливий день для посіву, посадки і пересадки овочевих культур і кімнатних квітів. Сьогодні рекомендується пікіровка розсади, внесення добрив органічних чи мінеральних добрив.
23 Вівторок Місяць у знаку Овена Тільця Зростаючий Скористайтеся порадами минулого дня.
24Середа Місяць у знаку Тільця Зростаючий Рекомендується посів зелені, а також посів і пересадка кімнатних рослин та квітів, внесення органічних та мінеральних добрив. Сприятливий день для посіву будь яких овочевих культур, пікірування розсади, пересадки будь-яких рослин, живцювання кімнатних квітів.
25 Четвер Місяць у знаку Тільця Близнюків

Зростаючий

Перша чверть

Рекомендується посів зелені, а також посів і пересадка кімнатних рослин та квітів, внесення органічних та мінеральних добрив. Сприятливий день для посіву будь яких овочевих культур, пікірування розсади, пересадки будь-яких рослин, живцювання кімнатних квітів.
26 П'ятниця Місяць у знаку Близнюків

Зростаючий

 

Скористайтеся порадами двох минулих днів.
27 Субота Місяць у знаку Близнюків Рака Зростаючий Не рекомендується проводити посіви, посадки та пересадки. Можна зайнятися перевіркою посадкового матеріалу, придбанням насіння, заготівлею посадкового матеріалу, ремонтом садових інструментів, снігозатриманням з метою утеплення пристовбурних зон дерев і кущів. Рекомендується розпушування ґрунту і боротьба з надземними шкідниками.
28 Неділя Місяць у знаку Рака

Зростаючий

Не рекомендується проводити посіви, посадки та пересадки. Можна зайнятися перевіркою посадкового матеріалу, придбанням насіння, заготівлею посадкового матеріалу, ремонтом садових інструментів, снігозатриманням з метою утеплення пристовбурних зон дерев і кущів. Рекомендується розпушування ґрунту і боротьба з надземними шкідниками.
29 Понеділок Місяць у знаку Рака Лева Зростаючий Рекомендуються посіви та посадки овочевих культур, що призначені для вирощування у теплицях. Сприятливий день по догляду за цибулинними квітами та пересадки кімнатних квітів й рослин.
30 Вівторок Місяць у знаку Лева Зростаючий Рекомендуються посіви та посадки овочевих культур, що призначені для вирощування у теплицях. Сприятливий день по догляду за цибулинними квітами та пересадки кімнатних квітів й рослин.
31Середа Місяць у знаку Лева

Повний Місяць

Повне Місячне Затемнення

Не рекомендуються посіви та пересадки. Краще присвятити день відпочинку або роботам по снігозатриманню,

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...