Варення з полуниці

Простий рецепт приготування полуничного варення без варіння ягід має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.

Для приготування варення з полуниці нам знадобиться:
- 2 кг полуниці
- 1 кг цукру
- 0,5 склянки води
Як приготувати варення:
для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, сполоснемо ягоди під проточною водою і поставимо у друшляк, щоб добре стекла вода. Потім викладемо полуницю в миску. В іншій мисці зваримо сироп: Для цього в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися. Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий. Перевірити готовність сиропу досить просто, варто взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.

Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім остиглу полуницю ми проціджуємо на ситі, а зціджений сік ставимо кип'ятити на 5-7 хвилин.

Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокип’яченим гарячим сиропом. Знову даємо полуниці повністю охолонути, і ще раз повторюємо цю процедуру. Якщо ви хочете, щоб сироп був густим, то тоді додайте більше цукру і добре прокип'ятіть. Після третьої такої процедури, ми розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закачуємо кришками і ставимо у місці, де є можливість вкрити чимось теплим, ковдрою чи коциком. Приготоване таким чином полуничне варення має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.

Схожі новини по темі Рецепти / Заготовки на зиму



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль