Простий рецепт приготування полуничного варення без варіння ягід має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.
Для приготування варення з полуниці нам знадобиться:Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім остиглу полуницю ми проціджуємо на ситі, а зціджений сік ставимо кип'ятити на 5-7 хвилин.
Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокип’яченим гарячим сиропом. Знову даємо полуниці повністю охолонути, і ще раз повторюємо цю процедуру. Якщо ви хочете, щоб сироп був густим, то тоді додайте більше цукру і добре прокип'ятіть. Після третьої такої процедури, ми розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закачуємо кришками і ставимо у місці, де є можливість вкрити чимось теплим, ковдрою чи коциком. Приготоване таким чином полуничне варення має гарний насичений колір і дуже ароматний запах, який в зимовий час дуже добре відчувається.