Практично всі підготовчі роботи для приготування цієї страви ви можете зробити заздалегідь. Замаринуйте стегна напередодні ввечері, тоді в святковий день, вам залишиться тільки почистити картоплю і поставити все в духовку.
Для приготування курячих стегон нам знадобиться (на 4-8 порцій):
Курячі стегенця - 4 шт.,
Лимон (великий) - 1 шт.,
Приправа «Хмелі-сунелі» - 4 ч. ложки (з гіркою),
Цибуля ріпчаста (великий) - 2 шт.,
Часник - 4 великих зубчики,
Перець чилі свіжий (червоний) - 1 шт.,
Картопля невелика - 8-16 шт. (В залежності від кількості порцій),
Майонез - 1 упакування (150 мл),
Сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати стегна в лимонно-майонезному маринаді: Для початку наріжемо кільцями цибулю, лимон, дрібненько нарізаємо перець чилі. Часник дусимо через ручний прес. Курячі стегенця розділимо на ніжки і стегенця, покладемо у велику миску і додамо до них нарізані цибулю, лимон, перець чилі, часник, сіль, перець чорний і хмелі-сунелі. Все перемішаймо руками так, щоб овочі дали сік. Заправимо майонезом і ще раз перемішаємо. Притиснемо стегенця тарілкою, накриємо миску кришкою і приберемо в холодильник до завтра.
На наступний день почистимо картоплю, викладемо її по периметру дека, в середину укладемо курячі стегенця і зверху виливаємо весь маринад так, щоб він потрапив і на картоплю. Запікаємо в духовці протягом 40-45 хвилин при 185 градусах. Якщо у вас деко скляний, то можете подавати страву до святкового новорічного столу прямо в ньому.