Як засолити огірки

Огірки на зиму солять декількома способами. Ми пропонуємо вашій увазі два простих рецепта - досить швидкі і з попереднім квашенням.


Рецепт приготування огірків гарячого посолу
Для приготування огірків гарячого посолу нам знадобиться:
огірки - скільки є,
цибуля ріпчаста - по 0,5 шт. на трилітрову банку,
часник - по 7-10 зубчиків на трилітрову банку,
пекучий перець - по 1 шт. на трилітрову банку,
лимонна кислота - по 0,5 ч. ложки на трилітрову банку,
сіль - 1 ст. ложка (з гіркою) на 1 літр води,
цукор - 1 ст. ложка (з гіркою) на 1 літр води,
прянощі свіжі або сухі (кріп, петрушка, селера, листя вишні та чорної смородини) - за смаком.
Як приготувати солені огірочки:
огірки ретельно вимиємо та полиємо окропом, розкладемо по банках і залиємо окропом на 15 хвилин. За цей час приготуємо розсіл: закип'ятимо воду, покладемо в неї сіль, цукор і все прянощі (кріп, петрушку, селеру, листя вишні та чорної смородини), проваримо 7-8 хвилин, потім процідимо і ще раз доведемо до кипіння.

Воду з огірків злиємо, покладемо в банки нарізану півкільцями цибулю, цілі зубчики часнику, пекучий перець і лимонну кислоту. Залиємо розсолом по вінця (до самого верху) і відразу ж закатаємо прокип'яченими кришками. Переверніть банки, дайте охолонути і зберігайте в темному прохолодному місці.


Соління огірків з попереднім бродінням
Для приготування огірочків з попереднім бродінням, нам знадобиться:
огірки - скільки є,
часник - по 3-4 зубчики на літрову банку,
листя хрону - по 1 шт. на літрову банку,
листя чорної смородини - по 3 шт. на літрову банку,
листя вишні - по 3 шт. на літрову банку,
кріп з «парасолькою» - по 1 гілочці на літрову банку,
чорний перець горошком - по 7 шт. на літрову банку,
сіль - по 2 ст. ложки на 1 літр води.
Як приготувати огірочки:
Для засолювання за цим рецептом найкраще брати середні або маленькі тверденькі огірки сортів, призначених для соління. Отже, в чисті і обполоснуті окропом банки на дно викладемо всі вищезазначені прянощі (листя хрону, смородини, вишні, кріп, часник, перець горошком), зверху щільно укладемо вимиті огірки та обрізані з двох кінців.

У теплій воді розчинемо сіль, залиємо підготовленим розсолом огірки та накримо кришками. Залишаємо на 3-4 дні для бродіння. За цей росіл помутніє - так і повинно бути (потім каламутність зникне). Потім злиємо розсіл в емальовану каструлю, його необхідно прокип'ятити і знову залиємо огірки. Банки відразу закатати простерилізованих кришками, переверніть, закутайте чимось і дайте охолонути. Зберігати можна при кімнатній температурі.

Схожі новини по темі Рецепти / Заготовки на зиму



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль